Jarda Hübl vychytal třetí nulu

Katka Hodková | 12.10.2005 | |

Jarda Hübl vychytal třetí nulu

Poslední dobou padá v hokeji méně gólů než třeba v dnešním utkání české fotbalové reprezentace proti Finsku, které nakonec skončilo 3:0 pro Čechy. Ale i dvě branky v berounské síti stačily Kadani k tomu, aby si se sedmnácti body udržela střed tabulky. Dnes si také vylepšili skóre hráči, kteří nepatří do prvního, jinak velmi produktivního útoku. Bod za ukázkový gól si připsal Lukáš Zika a před koncem zápasu si udělal radost po spolupráci s Riečičarem také Zdeněk Tauš. Skvělá práce obránců pomohla navíc Jardu Hüblovi, který ve třináctém kole vychytal svou letošní v pořadí už třetí nulu. Kadaňský gólman byl společně s berounskou jedničkou Michalem Valentou právem vyhlášen nejlepším hráčem utkání.

 
13.kolo, středa 12.10.2005
Sportovní klub Kadaň - Medvědi Beroun 1933  2:0  (1:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 20.Zika (Derfler, Zajíček), 46.Tauš (Riečičar, Švejda). Rozhodčí: Svoboda - Jelínek, Šmíd. Vyloučení: 8:11, navíc Trojovský (BER) 10min OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 320. Střely na branku: 23:36. Průběh utkání: 2:0.
Sportovní klub Kadaň: Hübl - Meňhart, Vobořil, Žák, Zajíček, Hlavatý, Čuj, Lašek - Tvrdek, Oliverius, Kajer, Hlusička, Švík, Postl, Zika, Derfler, Hahn, Riečičar, Tauš, Švejda.
Medvědi Beroun 1933: Valent - Filip, Sláma, Vaněček, Pulpán, Ovčačík, Trojovský - Míka, Horčička, Šinágl, Tvrzník, Dušek, Křesťan, Novotný, Borovanský, Hlávka, Vlček, Toma, Růžička.

Komentář k zápasu

První třetina: Tisíc spálených šancí a jedna tutovka

Kdo přišel na kadaňský zimní stadion s chutí na góly, musel být trpělivý a po úvodním buly se jen zoufale chytat za hlavu, když hokejisté na obou stranách mařili jednu šanci za druhou. Jako první se k puku dostal berounský útočník Petr Šinágl a hned se vrhnul na Jardu Hübla jako hladový medvěd. Ale domácí obhájce svatyně neměl být v tomto utkání snadnou kořistí. Severočeši zažili v prvních minutách perné okamžiky, když se marně snažili probojovat z vlastního pásma. Situaci zachránil ažž Lukáš Zika, který vyhodil puk. Pak už se Kadaň chytila tempa. Dokázal to hlavně bek Milan Vobořil, když poslal parádní dělovku přímo do náruče berounského gólmana Michala Valenta. Středočeši se však nechtěli nechat zahanbyt a tak se Petr Šinágl pustil do razantního útoku. Během svého "tatrského" nájezdu rozrazil obranu domácích, ale do branky nakonec místo puku strhl obránce Jakuba Laška. To Martin Postl se s berounskými beky nijak nemazlil. Jakoby měl křídla, profrčel útočným pásmem a zastavil se až v kruhu, odkud sklepl puk najíždějícímu Michalu Hlusičkovi. Jenže kadaňský forvard v euforii zvedl kotouč příliš vysoko a minul.

V 10. minutě se sice Beroun dočkal první přesilovky, když na trestnou lavici dosedl Miloš Kajer, ale hosté nestačili svou šanci ani využít a byli také ve čtyřech. Přesto měli medvědi neustále navrch a to především silově. Beroun se chvíli po návratu do plného počtu dostal k další přesilové hře. Ale celá situace se opět zopakovala a po pár vteřinách se otevřela i vrátka trestné lavice hostí. Oba celky měly tisíc šancí, ale tu jedinou důležitou zužitkovali domácí během přesilové hry. Lukáš Zika po asistenci od Petra Derflera zamíchal pukem a bekendem zavěsil pod víko. Kadaň pár vteřin před koncem změnila skóre na 1:0.

Druhá třetina: Kadani nepomohla ani dvojnásobná přesilovka

Medvědi načínali třetinu přesilovkou, kterých nakonec v celém zápase bylo osm. Domácí si za šedesát minut zahráli dokonce jedenáct početních výhod. Ale nebudeme předbíhat. Hosté měli největší šanci na vyrovnání v okamžiku, kdy po závaru v brankovišti si domácí útočník Zdeněk Tauš málem srazil puk do vlastní sítě. Ve 28. minutě se Středočeši pustili do další přesilovky. Beroun dokázal projít do útočného pásma, ale vždy selhal v koncovce. Domácí strážce svatyně byl stoprocentně úspěšný. Kadani se ale v přečíslení nevedlo o moc lépe. Medvědi se pak ve třech rozhodli proškolit severočeskou obranu. Oba beci Meňhart i Vobořil se nakonec museli spolehnout na zákrok Jardy Hübla, který opět exceloval.

Další minuty pak připomínali kolotoč ve vídeňském Prátru. Hráči jen naskakovali na led, trochu se projeli a zase vyskakovali na střídačku. Diváci se pomalu začínali nudit. Ve 34. minutě si Kadaň díky faulu dvou berounských hráčů Hlávky a Vlčka, vychutnala dvojnásobnou přesilovku. Zajímavé je, že během obléhání medvědí klece, si na Valenta vystřelil pouze obránce Milan Vobořil. Ne nadarmo je se sedmi kanadskými body nejlepším obráncem celé první ligy. Severočeši si pak nechali mezi prsty proklouznout poslední obrovskou šanci celé třetiny, kdy Valent ležel bezmocně na zemi a nechal odkrytou svatyni.

Třetí třetina: Hlavní rozhodčí nestačil pískat

Ve 46. minutě se dva kadaňští útočníci zachovali jako vlci, kteří ze dvou stran nahánějí svou kořist. Pavol Riečičar přihrál zprava na hokejku Zdeňku Taušovi a ten výborně zvednul puk nad Valenta. Domácí si upevnili vedení na 2:0. Severočeši pak ještě víc přitvrdili v obraně a berounským hráčům už naopak kvůli dvougólové ztrátě ujížděli nervy. Nervozita se okamžitě projevila, hlavní rozhodčí začal vylučovat synchronizovaně na obou stranách. Beroun měl ve třetí třetině hodně slibných šancí, za zmínku stojí především samostatná práce Ladislava Vlčka, který notně zamotal hlavu domácím obráncům a těsně před brankářem vypálil pod víko. Hübl se štěstím odklonil puk ramenem a ve snaze ho zachytit do lapačky vyjel z brány. Dlouhé vteřiny pak fanoušci ani nedutali, protože branka stála osamoceně jako strašák v poli. Berounští ani Kadaňští tomu však nevěnovali pozornost a přetahovali se u mantinelu. Hübl se tak stačil vrátit na své místo. Beroun posilněn vidinou možného úspěchu začal trápit domácí obranu a zajížděl hluboko do útočného pásma.

V 51. minutě kadaňský útočník Zdeněk Tauš čaroval a rázem se octl sám před gólmanem Valentou. V samostatném nájezdu ale neuspěl, protože ho na poslední chvíli vyrušil z koncentrace svým sekáním Radek Míka. Posledních pět minut se dohrávalo na obou stranách ve čtyřech a chvíli hráli hosté dokonce čtyři na tři. Ale ani závěrečný tlak medvědů nic nezměnil a Kadaň si tentokrát udržela vedení až do konce.

Martin Gahler, Katka Hodková

Ohlasy trenérů

Leo Gudas (trenér HC Beroun): Já si myslím, že jsme měli šancí dost. Gólů jsme taky mohli dát dost. Ale bohužel je hráči neproměnili. To byl jediný problém dnešního utkání. Počet vyloučení na obou stranách nebyl na škodu. Hlavní rozhodčí pískal dvě třetiny výborně, jen v poslední třetině to trochu pustil. Vyloučených mohlo být nakonec ještě víc, protože fauly tam ještě byly. Když nedáme gól, nemůžeme vyhrát. Je to škoda. Kluci makali, hráli dost dobře. Michal Valent neměl dnes tolik zásahů, ale je to mladý a šikovný gólman, který má perspektivu.

Miroslav Novák (trenér SK Kadaň): Po zápase s Olomoucí, který se nám nevydařil, jsme si nemohli dovolit ztrátu bodů. Navíc jsme věděli, že Beroun na tom není taky moc dobře, že bude bruslit a napadat. A to se konec konců potvrdilo. Byl to spíš bojovný zápas, nebylo v něm moc krásy. Důležité je, že jsme dali dva góly a máme tři body. Taktiku jsme během zápasu neměnili, ale spíš jsme se snažili hráče uklidňovat. Kluci si moc nevěří, jsou tam zbytečné ztráty kotoučů, kdybychom na ně nadávali, bylo by to ještě horší. Trochu nás trápí přesilové hry, kde se nám teď nedaří.

Jaroslav Hübl (gólman SK Kadaň): Zápas se nám povedl. Letos jsem vychytal třetí nulu, ale kolikátá je v kariéře, to netuším. Ke konci jsem nebyl nervózní, mám rád vypjaté situace, takže mi dnešní zápas vyhovoval. Obránci mi určitě pomáhali, důkazem je právě nula na našem kontě. Já jsem spokojen. Teď máme týden volno, trochu potrénujeme a doléčíme zranění. Proti Havířovu bychom chtěli určitě vyhrát.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM