Lvi z Ústí si už brousí drápy na Kadaň

Jakub Coufal | 06.10.2005 | |

Lvi z Ústí si už brousí drápy na Kadaň

Výjimečně v pátek se tentokrát uskuteční 12. kolo 1. ligy. Příčinou je sobotní kvalifikační utkání našich fotbalistů o Mistrovství světa. Kadaňští hokejisté zajíždějí přímo do jámy lvové v Ústí nad Labem. Na rozdíl od Lvů mají hokejisté Kadaně co napravovat. V posledním utkání smolně podlehli po velkém boji Olomouci, Ústí naopak nezaváhalo a přivezlo si 3 body z Brna. Po Chomutovu druhé regionální derby letošní sezóny začíná v pátek 7. října od 18:00.

 
Ústečtí Lvi utrpěli během letní přestávky několik důležitých ztrát. Hrozba všech brankářů 1. ligy a útočník Daniel Hodek odešel do Jihlavy. Ofenzívu Ústí oslabil dále odchodem do Hradce Králové Martin Koudelka, do Havířova pak Petr Lipina. Ale i obranné řady nezůstaly zachovány. Zkušený obránce Martin Štěpánek přestoupil do Plzně. Nejvíce však přesto utrpěly útočné lajny. Například Adam Šaffer odputoval do Litvínova a Jan Švík nyní působí v kadaňském dresu.

Lvi jak známo se netají tím, že jedním z cílů je postup do extraligy. Ke splnění plánu je potřeba zacelit všechny rány po odchodech hráčů a pokud možno tým ještě více vyztužit. Asi nejslibnější posilou do útoku je Ladislav Slížek. V loňské sezóně působil u medvědů z Berouna, kde bodoval jako nenasytný lev. Během 51 zápasů nasbíral 43 bodů do kanadského bodování za 14 branek a 29 asistencí. Umístil se tak na 7. místě v celkovém bodování 1. ligy. Kadaňskému fanoušku nemohla uniknout informace v podobě odchodu Jiřího Kuchlera z Kadaně právě k našemu regionálnímu soupeři. Dalším útočným novicem v dresu Lvů je velezkušený Robert Kysela, který donedávna hrál za Kladno. V neposlední řadě se k Ústí připojil i Milan Antoš ze Slavie. Kdo chce slavit úspěch, nemůže však střílet pouze góly, ale musí myslet i na zadní vrátka. Obraně by měl pomáhat především Daniel Zápotočný, jenž v sezóně 2004/05 hrál za Duklu Trenčín. Zabránit soupeřovým útočníkům střílet góly by měl také další obránce Jakub Gróf, jenž donedávna hrál za Sarezu Ostrava či Karlovy Vary.

Stejně jako loni, hraje i letos za Ústí útočník Patrik Fink, který nashromáždil 35 bodů, či Tomáš Sýkora, který si připsal o bod méně. Ke zkušenějším útočníkům patří rovněž Vítězslav Jankových a David Pazourek. V zadních řadách nekompromisně brání již několik let Václav Drábek. Pozadu za ním nezůstal ani další obránce David Mazanec. Svatyni Lvů hájí i v letošním ročníku Lukáš Sáblík.

Rozjezd Ústí v lize působil vlažným dojmem. Doma sice Lvi neprohrávají, ale už si stihli připsat dvě remízy na domácím ledě. Právě bod si odvezla Ostrava s Chomutovem. Venku si pak Ústí dělilo o body v Mladé Boleslavi, ale z Havířova či Olomouce už Lvi vyšli naprázdno.

Ústí nepatří do velké obliby kadaňských hráčů. Uloupit nějaké body našemu soupeři z regionu bývá velice těžký úkol. V loňské sezóně se to našim hokejistům nepodařilo ani jednou. Oba domácí zápasy prohráli bez vstřelení branky poměrem 4:0 a 5:0, venku jsem pak prohráli 4:1 a 3:2.

Sestava Ústí z posledních zápasů: Sáblík - Drábek, Vála, Kudrna Jan, Zápotočný, Pavlas, Mazanec, Klobouček - Kysela, Slížek, Kuchler - Buďa, Pazourek, Antoš - Jankových, Fink, Klimt - Lopuski, Sýkora, Kudrna Jiří - Kloz

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM