I druhý Kaše do NHL! David se upsal Philadelphii

Tisková zpráva | 04.05.2018 | |

I druhý Kaše do NHL! David se upsal Philadelphii

K a d a ň - Už potřetí se stal hráčem některého z týmů NHL hokejista, který vyrůstal v Kadani, ale do zámoří odešel odjinud. V létě 2015 navázal Ondřej Kaše na současného člena sportovního vedení Trhačů Petra Klímu, nyní se dočkal také jeho mladší bratr. David Kaše má po úspěšné sezóně ve švédské Moře v kapse tříletý nováčkovský kontrakt s Philadelphií, která jej v roce 2015 draftovala v pátém kole jako 128. v pořadí.

 

„Jde o velmi chytrého hráče, který je soutěživý a neustále chce získat puk. Je taky šikovný a má dobrý výběr místa na ledě. Právě pro tyhle vlastnosti jsme si ho v draftu vybrali a jsme rádi, že se ještě zlepšil. Je to skvělý mladý hráč, který miluje hokej,“ konstatuje na oficiálním webu NHL generální manažer Flyers Ron Hextall.

Jednadvacetiletý místní odchovanec se tak dočkal vytouženého podpisu smlouvy a může spřádat plány na případný souboj s bratrem Ondřejem, jenž se zabydlel v sestavě Anaheimu a jemuž končí tříletá nováčkovská smlouva, takže bude chráněným volným hráčem.

David Kaše má v zádech rok v dresu nováčka švédské elitní soutěže z Mory, která se nakonec zachránila v baráži, když porazila 4:1 na zápasy Leksand. Samotný David Kaše nastřádal ve 44 duelech základní části 23 bodů za devět gólů a 14 asistencí, v pěti bitvách prolínací soutěže přidal jednu trefu a dvě finální přihrávky. Díky tomu se stal nejproduktivnějším hráčem mužstva v celé sezóně.

Následně se připojil k reprezentačnímu výběru, v němž si připsal třetí a čtvrtý start. V obou soubojích ve Francii skóroval, ale ve druhém střetnutí dostal sekeru přes ruku a možnost startu na světovém šampionátu mu zhatil zlomený ukazováček pravé ruky. Nyní si náladu zlepšil podpisem smlouvy s Philadelphií.

V ofenzivě Flyers čeká Davida Kašeho zdatná konkurence. Sever CapFriendly registruje na soupisce čtrnáct útočníků a po sezóně končí smlouva jen Valtteri Filppulovi s Mattem Readem. Chráněným volným hráčem bude Taylor Leier. Pokračují však esa jako Claude Giroux nebo Jakub Voráček. Klub má pod smlouvou rovněž Seana Couturiera. Waynea Simmondse, Michaela Raffla nebo mladíky Travise Konecnyho s Nolanem Patrickem. Nechybí ani Jori Lehterä.

Konkurence tedy bude velká, ale šikovný centr má tu nejlepší motivaci uspět. Když nevyšlo společné působení s bratrem v národním týmu na začínajícím světovém šampionátu v Dánsku, jistě se by ani jeden nezlobil, kdyby se postavili proti sobě v NHL. To je přece jen pravděpodobnější varianta než společné působení v jednom týmu už v příštím ročníku nejslavnější soutěže světa.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM