„Volno přijde až později,“ prozradil Jakub Chrpa

Kateřina Kundertová, Kamila Ströerová | 24.02.2018 | |

„Volno přijde až později,“ prozradil Jakub Chrpa

K a r l o v y V a r y / K a d a ň - Trhači odjeli k 52. kolu WSM Ligy do lázeňského města, kde odehráli závěrečné derby sezóny. Stejně jako v minulých zápase, i tentokrát Energie potvrdila roli favorita a došla si pro vítězství. V posledním utkání sezóny se blýskl dvěma góly Jakub Chrpa, který je tak s deseti přesnými zásahy mezi třemi nejlepšími střelci týmu.

 

Na vlastním ledě se Kadaň rozloučila vítězstvím proti ústeckému Slovanu, v absolutně posledním zápase však podlehla Energii, které nedala nic zadarmo. Nakonec však stejně slavili domácí, kteří půjdou do vyřazovacích bojů z prvního místa a s jasným cílem – postup zpět mezi elitu. „Byl to poslední zápas sezóny, takže jsme to chtěli nějak odehrát, aby to nebyla blamáž,“ uvedl Jakub Chrpa.

S vítězem základní části se nejvíce dařilo čtyřiadvacetiletému útočníkovi, který díky dvěma gólům zaokrouhlil ročníkový počin na deset branek, k čemuž přidal ještě osm asistencí. „Těší mě to, ale když se obrátím za celou sezónou, nepřikládám tomu výraznější váhu. Spíš převažuje zklamání, nebylo to dobré,“ uvědomoval si dvojnásobný juniorský šampion z let 2014 a 2015.

Kadaň v letošní sezóně nastřádala o více než třicet bodů méně než v minulém ročníku a celou sezónu strávila na chvostu tabulky. „Neumím říct, proč to tak bylo. Měli jsem spoustu zápasů, které jsme prohráli o gól,“ uvedl. Přesněji, Trhači si odnesli porážku o jediný zásah celkem dvanáctkrát.

„Nedařilo se nám. Bylo to také psychické, sahali jsem po bodech, ale zase jsme prohráli, takže jsme se utápěli a utápěli,“ pokračoval smutně. Když už Kadaňští na začátku ligy po osmi porážkách vyhráli dvakrát v krátkém sledu za sebou, přišla další šňůra nezdarů. „Pak už to nešlo.“

Jelikož byli černožlutí už od začátku ročníku na posledním místě tabulky a po dvou těsných porážkách v dalších třech duelech v řadě inkasovali šest a více branek, vstupovali do všech dalších utkání jako papírově slabší mužstvo. „Na to jsme nemysleli, chtěli jsme zápasy zlomit, ale bohužel se tak nestalo,“ řekl rodák a odchovanec z Chomutova.

JAKUB CHRPA V ČÍSLECH

    Celkem ve WSM:
    203 Z – 66 (34+32) – účast na ledě -29 (+93, -122) – 167 tr. minut.

    Sezóna 2017/18: 43 Z – 18 (10+8) – účast na ledě -17 (+25, -42) – 36 tr. minut.

    Celkem v ELH:
    22 Z – 4 (3+1) – účast na ledě +4 (+8, -4) – 4 tr. minuty.

    Sezóna 2017/18: 11 Z – 2 (1+1) – účast na ledě +3 (+4, -1) – bez tr. minut.

Přestože je sezóna pro svěřence Miroslava Buchala s Petrem Klímou u konce, hráčům dovolená zatím nezačíná. „Úplně volno nebude, budeme ještě trénovat. Až později přijde volno a nějaká dovolená,“ uzavřel Jakub Chrpa.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM