Kadaň ve Frýdku-Místku padla kvůli první části

Kateřina Kundertová | 10.02.2018 | |

Kadaň ve Frýdku-Místku padla kvůli první části

F r ý d e k - M í s t e k / K a d a ň - Trhači odjeli ke 48. kolu WSM Ligy do Frýdku-Místku, kde rozhodla první třetina obsahující všechny góly večera. Domácí si vytvořili dvoubrankový náskok, který sice zkorigoval Tom Polák, ale pak se Slezané prosadili ještě jednou, stav 3:1 vydržel až do konce základní hrací doby. Kadaňští se v okleštěné sestavě vrací bez bodu a ještě ji čekají dva venkovní duely.

 
48.kolo, sobota 10.2.2018
HC Frýdek-Místek - Sportovní klub Kadaň  3:1  (3:1, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Štumpf (Kovařčík, Piegl), 9. Kovařčík (Martynek), 16. Kalus (Klimša, Mikulík) – 14. Polák (Buchtela, Kadeřávek). Rozhodčí: Doležal, Fiala – Gančarčík, Konvička. Vyloučení: 8:3, navíc Kůs (Kadaň) 10 minut. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 1114. Střely na branku: 31:24. Zblokované střely: 7:6. Vhazování: 28:29. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.
HC Frýdek-Místek: Daneček – Zahradníček, Matyáš, Kovář, Pastor, Piegl, Foltýn, Hrachovský – Martynek, Kovařčík, Štumpf – Kalus, Klimša, Mikulík – Poruba, Kofroň, Kuťák – Franek, Kafka, Przybyla.
Sportovní klub Kadaň: Dvořák – Trefný, Buchtela, Kadeřávek, Šefl, Hlaváček – Kůs, Krejčiřík, Hejcman – Chrpa, Müller, Rindoš – Rezek, Polák, Bláha.

Komentář k zápasu

Frýdek-Místek se hned po necelých čtyřech minutách se dostal do vedení. Michal Kovařčík se zbavil svého soupeře a kotouč naservíroval volnému Danielu Štumpfovi, který zvolil zakončení zápěstím – 1:0. O pár minut později se mezi střelce zapsal i přihrávající Michal Kovařčík, jenž se takřka od prostředka hřiště řítil zcela osamocený na Tadeáše Dvořáka, jehož překonal povedenou kličkou – 2:0.

Hosté se nedali a povedlo se jim vstřelit kontaktní branku – Tom Polák stál na správném místě, kam obdržel perfektní přihrávku a z bezprostřední blízkosti poslal bekhendem kotouč pod horní tyčku – 2:1. Rysi poté přepnuli ještě na vyšší obrátky a vstřelili třetí gól v zápase. Jan Kalus se nejlépe zorientoval ve zmatku před bránou a propálil kotouč do sítě – 3:1.

Domácí sice byli lepším týmem, ale nedokázal převahu potvrdit gólově. Do velké šance se dostal Dan Przybyla, jenž nevyužil povedenou přihrávku od Ondřeje Hrachovského, jelikož z bezprostřední blízkosti bekhendem trefil jenom kadaňskou jedničku.

Zvýšit náskok domácích mohl Lukáš Kovář, toho ale nejprve zastavil ofsajd, a poté nemohoucnost před bránou, když samostatný únik namířil jenom vedle klece. Za Trhače mohl snížit Vojtěch Krejčiřík, který stál před bránou a zamířil jen těsně nad horní tyčku branky domácích.

Prvních deset minut závěrečného dějství žádnou velkou šancí nepřineslo, ani jeden z celků se nedostat do vyložené tutovky. Jan Poruba měl hodně prostoru na ledě, čehož chtěl využít, ale ani jeden jeho střelecký pokus neměl gólové parametry.

Kadaň poté měla výhodu početní převahy a Patrik Kadeřávek se málem zapsal mezi střelce, jeho teč však nakonec letěla těsně kolem levé tyčky. Další průběh byl protkán dalšími vyloučeními, která ale skóre nepohnula. V posledních okamžicích základní hrací doby měli Trhači možnost i dvojnásobné početní výhody, kterou nevyužili ani po oddechovém čase.

Kateřina Kundertová, Marek Jašek

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (HC Frýdek-Místek): „Rozhodla první třetina, ve které jsme byli úspěšnější v proměňování šancí. Druhou a třetí třetinu jsme šance vytvořili, ale bohužel jsme je neproměnili. To už pro nás nebyl tolik pohledný hokej, divákům se asi líbil, trenérům méně. Pro nás jsou důležité tři body a vítězství.

Miroslav Buchal (SK Trhači Kadaň): „Myslím si, že to bylo výborné utkání. My jsme přijeli s tím, že nemáme co ztratit. Domácí mají kvalitní mančaft. My jsme brali i kluka ze staršího dorostu, ale i tak si myslím, že to bylo bojovné utkání. Domácí potrestali naše chyby, které jsme udělali, a zaslouženě vyhrál.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM