Trhači bojovali, avšak s favoritem nakonec padli

Marcel Holl | 13.01.2018 | |

Trhači bojovali, avšak s favoritem nakonec padli

K a d a ň - Třetí čtvrtinu základní části WSM Ligy uzavřel souboj Kadaně se druhými Karlovými Vary. Vyrovnaný souboj dvou celků z opačných pólů tabulky nakonec ovládla hostující Energie, která porazila Trhače i potřetí v ročníku. Brankáře Závorku překonali pouze Martin Šťovíček a Jaroslav Kůs, jenž zaznamenal třetí branku ve čtvrtém zápase v řadě.

 
39.kolo, sobota 13.1.2018
Sportovní klub Kadaň - HC Energie Karlovy Vary  2:4  (0:0, 1:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 34. Šťovíček (Hejcman, Szathmáry), 54. Kůs – 26. Krejčí (Sičák, Kverka), 33. Flek (Balán, Kovačevič), 42. Skuhravý (Flek, Kovačevič), 59. Rachůnek (Gorčík). Rozhodčí: Grech, Zubzanda – Krátký, Toman. Vyloučení: 8:6. Využití: 0:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 1 140. Střely na branku: 25:32. Zblokované střely: 6:2. Vhazování: 33:36. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4.
Sportovní klub Kadaň: Dvořák – Černý, Trefný, Szathmáry, Kadeřávek, Buchtela, Blaha, Cestr – Wágner, Kůs, Krejčiřík – Chrpa, Hejcman, Šťovíček – Procházka, Rindoš, Tupý – Tůma, Müller.
HC Energie Karlovy Vary: Závorka – Sičák, Krejčí, M. Rohan, Podlipnik, Šafář, Kovačevič – Rachůnek, Balán, Flek – Stloukal, Kverka, Kohout – Vrdlovec, Skuhravý, Gorčík – Vachovec, Tuominen, Osmík.

Komentář k zápasu

Domácí začali souboj s favoritem velmi zostra. Josef Rindoš na modré čáře zastavil rozehrávku Energie a dostal se do slibného úniku. Brankář Závorka byl připraven. Velmi dobrou příležitost si vytvořili i hostující hokejisté. Ke střele se dostal Martin Osmík, následně dorážel Vachovec, avšak černá guma zůstala ležet volná před kadaňským maskovaným mužem. Celou nepříjemnost vyřešil jeden z domácích hráčů, který zavezl puk do bezpečí. Krátce na to našel Jaromír Kverka volného Martina Kohouta. Ani on ale Tadeáše Dvořáka v domácí svatyni nepřekonal. Závěr úvodního dějství přinesl únik karlovarského Jakuba Fleka. Proti němu brankář Dvořák vyjel a kotouč vypíchl, tudíž do šaten se šlo za bezbrankového stavu.

Karlovarští se již radovali, v polovině třiadvacáté minuty, z vedoucí trefy zápasu. Nakonec ale branka po dlouhé diskuzi rozhodčích uznána nebyla. Puk prošel brankovou konstrukcí, ale neskončil za čárou. Šestadvacátá minut už změnu skóre přinesla. Energetici se na druhý pokus dostali v přesilovce do útočného pásma a Daniel Krejčí šikovně tečoval Sičákovu střelu – 0:1.

Hosté z lázeňského města se dostali v polovině utkání do dvoubrankového vedení. Druhý únik v zápase zakončil úspěšně Jakub Flek – 0:2. Trhači se oklepali velmi rychle. Po minutě snížil stav zápasu Martin Šťovíček, jenž dorazil puk po střele Darka Hejcmana – 1:2. Závěru třetiny mohl vrátit hostům dvoubrankový náskok Flek, jenž si položil Dvořáka, avšak prováhal vhodný moment k zakončení.

Další branky se diváci na vcelku hojně zaplněném stadionu dočkali hned zkraje poslední třetiny. Dvořáka překonal ve vlastním oslabení kapitán Energie Václav Skuhravý – 1:3. Karlovy Vary i po vstřelení branky pokračovala v aktivním tempu. Rachůnek svou střelou Dvořáka trošku zaskočil, avšak překonat ho nedokázal. Obdobně si vedl i Petr Stloukal, kterému šanci připravil velmi aktivní Jakub Flek. Právě on byl asi nejvýraznějším mužem Energie v devětatřicátém kole. Jiskru naděje vykřesal ve čtyřiapadesáté minutě domácí forvard Jaroslav Kůs, jenž ve vlastním oslabení prostřelil bezmocného Závorku – 2:3. Kadaňští měli obrovskou šanci zhruba dvě minuty před sirénou, jenže neuspěli. Domácí trenéři následně zkusili hru bez brankáře. V ní se dostal kotouč k Tomáši Rachůnkovi, který udělal za utkáním definitivní tečku.

Marcel Holl

Ohlasy trenérů

Miroslav Buchal (SK Trhači Kadaň): „Myslím si, že jsme potrápili favorita soutěže. Hráli jsme obětavě, v rámci možností. Nedáváme góly. Dostali jsme branku v naší přesilovce, to se nemůže stát. Kluci to utkání neskutečně odbojovali a šli za vítězstvím. Málem se to mohlo i povést. Bylo to kvalitní utkání, ve kterém kluci nechali duši.“

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): „My jsme hodně rádi, že se nám tady podařilo získat tři body, protože ten zápas rozhodně nebyl jednouchý. Věděli jsme, že domácí v posledních třech zápasech dvakrát vyhráli a jsou v pohodě. Kadaň potvrdila, že hraje velmi obětavě s velkým pohybem. Zápas byl těžký, byť jsme si vypracovali velké množství šancí, tak se nám nedařilo překonat domácího brankáře. Bylo to těžké až do konce. Je potřeba poděkovat hráčům, že utkání zvládli a také našim fanouškům, kteří nám tu vytvořili domácí kulisu.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM