Trhači vyloupili v derby led ústeckého Slovanu

Marcel Holl | 10.01.2018 | |

Trhači vyloupili v derby led ústeckého Slovanu

Ú s t í / K a d a ň - V rámci 38. kola cestovala Kadaň na ústecký led, kde chtěla napravit pondělní nezdar z Litoměřic. To se také svěřencům trenérského dua Buchal - Klíma povedlo a podruhé v ročníku ovládli severočeské derby. Premiérově se mezi seniory prosadil Tom Polák. Na jeho úspěch navázali František Wágner a do opuštěné klece Jaroslav Kůs.

 
38.kolo, středa 10.1.2018
HC Slovan Ústí nad Labem - Sportovní klub Kadaň  1:3  (0:1, 0:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 54. Vrdlovec (Kružík, Husák) – 9. Polák (Tupý, Müller), 45. Wágner (Procházka, Kadeřávek), 60. Kůs. Rozhodčí: Sýkora, Valenta – Kokrment, Rubáš. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 620. Střely na branku: 31:24. Zblokované střely: 9:11. Vhazování: 30:26. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.
HC Slovan Ústí nad Labem: Volke - Bernad, Weinhold, Husák, Wágner, Zdvořáček, Vaněk - Melka, Volf, Smolka - Merta, Vrdlovec, Kružík - Severa, Gengel, Chalupa - Navarra, Macek, Najman.
Sportovní klub Kadaň: Pavlát - Trefný, Černý, Kadeřávek, Blaha, Cestr, Szathmáry, Šesták - Wágner, Kůs, Krejčiřík - Chrpa, Hejcman, Chlán - Procházka, Rindoš, Tůma - Müller, Tupý, Polák.

Komentář k zápasu

První třetina nám přinesla vysoké nasazení od obou týmů, které vyústilo ve velmi atraktivní hokej. Domácí hned z kraje zápasu zahrávali přesilovku, ale tu se jim nepodařilo proměnit. Branku nakonec přinesl až závar před domácí brankou, kde si v chumlu hráčů dokázal šikovně najít puk hostující Tom Polák a dorazit ho do odkryté branky. Slovan se poté snažil tlačit více do útoku a vyrovnat, ale to se jim nakonec do konce třetiny nepovedlo a ta tedy skončila 0:1.

Úvod druhé třetiny zvládli lépe hosté, kteří se často dostávali do nebezpečných střeleckých pozic a tak měl Volke napilno. Vše nakonec dovršil faul Patrika Husáka na unikajícího útočníka Jakuba Chrpu po kterém bylo zahráváno trestné střílení, které však Volke vychytal. Poté se Slovan zahrozil ofenzivě a vyslal několik nepříjemných střel na mladíka Pavláta. Avšak ani tyto náznaky nestačily a i po druhé periodě platil stav 0:1 pro Trhače.

Těsně po začátku třetí třetiny hráli hosté přesilovou hru, kterou domácí dokázali ubránit, avšak těsně poté, co se na led vrátil vyloučený Martin Zdvořáček, se puk dostal k volnému Františku Wágnerovi, který nádhernou střelou navýšil náskok Kadaně. Po inkasovaném gólu začal Slovan intenzivně tlačit a vysílal na branku jednu střelu za druhou. Ale ani následná přesilovka pět na tři snížení nepřinesla. Ale gólu se domácí přece jen dočkali, když se puk dostal k volnému Danielu Vrdlovci, který snížil. Ve snaze vyrovnat se domácí uchýlili ke hře bez brankaře. To se jim ale nevyplatilo, jelikož ztratili černou gumu v útočném pásmu a na konečných 1:3 upravil Jaroslav Kůs. Trhači tak prodloužili ústeckou sérii bez výhry na pět zápasů.

Marek Vachta

Ohlasy trenérů

Miroslav Mach (HC Slovan Ústí nad Labem): Kadaň přivezla mladé hráče, kteří bojovali o místo v sestavě. My tu máme mladý tým, hráči ale o místo nebojují. Hráli jsme na čtyři formace, ale na ledě byla vidět jen jedna. Chci se omluvit divákům, takhle se hrát prostě nedá.

Petr Klíma (SK Trhači Kadaň): Myslím si, že to bylo výborné utkání. Věděli jsme, jak bude Slovan hrát, a tak jsme se na jeho hru připravili. Po první třetině mohlo být rozhodnuto, měli jsme několik velkých šancí. Výborně zachytal brankář. Nemáme co ztratit, musíme hrát aktivně. Doplnili jsme se o juniory, kteří bojovali o místo.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM