Kadaňští po více než týdnu vyrazí do Havířova

Sabina Nováková | 17.12.2017 | |

Kadaňští po více než týdnu vyrazí do Havířova

K a d a ň – Po víc než týdenní pauze vyrazí Trhači na led AZ RESIDOMO Havířov, kde v pondělí 18. prosince v 18 hodin sehrají 31. kolo WSM Ligy. Svěřenci Jiřího Čelanského a Miroslava Buchala budou chtít navázat na úspěch z předešlého kola se Slavií, kterou porazili díky proměněnému trestnému střílení v prodloužení, a urvat tak bodový zisk na půdě desátého Havířova.

 
HAVÍŘOV vs. KADAŇ
10. místo
41 bodů
POZICE14. místo
16 bodů
73:80SKÓRE64:120
V – VP – PP – P
11 – 2 – 4 – 13
BILANCE V – VP – PP – P
4 – 2 – 0 – 24
21,26 % – 77,92 %PŘESILOVKY – OSLABENÍ 15,50 % – 76,47 %
580 tr. minutTRESTNÉ MINUTY386 tr. minut

ČASTÉ PORÁŽKY SI VYŽÁDALY ZMĚNU

Havířovským se zatím nedaří, jak si představovali před startem sezóny. Mimo jiné tým také změnil hlavního trenéra, když Martina Janečka nahradil Jiří Režnar. Ten má v plánu kádr znovu nastartovat a posunout ho z desáté příčky na pozici vyšší. Slezané zatím mají na kontě sedmnáct proher a třináct výher. Převažují spíše šňůry porážek, výhry se u nich v poslední době objevují zřídka kdy. Nejdelší sled výher byl pět zápasů v řadě mezi dvanáctým a šestnáctým kolem v polovině října. Na přelomu října a listopadu ještě Havířovští doma zdolali Frýdek-Místek 3:1 a z výjezdu ze Vsetína taktéž odjížděli s tříbrankovým záznamem 3:0. Následně se Slezanům podařilo vyloupit Ústí nad Labem 2:0 ve 22. kole a ve čtyřiadvacátém kole přestříleli Kladno na jeho ledě 5:1. Na další výhru si museli počkat další tři utkání, kdy vyjeli na led Benátek nad Jizerou a ukořistili tři body – 2:1. Poslední dvě klání sehráli Havířovští s Českými Budějovicemi 0:1 a s Prostějovem padli v prodloužení 2:3.

HAVÍŘOV ODJEL S PRÁZDNOU A V KADANI SE PO SLAVII SLAVILO

Své poslední střetnutí Havířov sehrál na ledě Jestřábů z Prostějova. V první části se nikdo střelecky neprosadil, což změnili hostující hráči ve druhé periodě, když se prosadili Jan Hudeček a Radek Pořízek. Domácí dvougólovou ztrátu dohnali, a to hned v úvodu poslední části zápasu. V jedenačtyřicáté minutě a ihned dvě minuty nato se zaradoval Tomáš Nouza, který bleskurychle srovnal stav utkání. Rozhodovat se muselo až v prodloužení, které ukončil prostějovský forvard Lukáš Luňák – 3:2p.

    Poslední sestava AZ RESIDOMO Havířov:

    Bláha – R. Havel, Krisl, Dudek, Puzič, Drtil, Urbanec – Kanko, Maruna, M. Kalus – Rác, Hudeček, Sikora – Matai, Kotala, Pořízek – Fronk, Gřeš, Kurovský.

V Kadani bylo 9. prosince proti HC Slavii Praha veselo. Dění gólově začalo až v druhé třetině, kdy se jako první trefili Pražané v čele s Lukášem Nedvídkem. Na 1:1 v devětatřicáté minutě vyrovnal Lukáš Blaha. Zásluhou Nicolase Hlavy se Trhači dostali poprvé za večer do vedení, které si však minutu nato nechali vzít Lukášem Krejčíkem. Zápas tak postoupil do prodloužení, ve kterém se provinil bývalý kadaňský hráč Marek Račuk, když provedl faul na Jakuba Trefného. Po zákroku bylo ihned nařízeno trestné střílení a Jakub Trefný se stal hrdinou večera, díky němuž Kadaňští zvítězili před domácím publikem v prodloužení 3:2.

    Poslední sestava SK Trhači Kadaň:

    Pavlát – Trefný, Černý, Blaha, Šefl, Kadeřávek, Szathmáry – Krejčiřík, Kůs, Hlava – Chrpa, Chlouba, Müller – Wágner, Rindoš, O. Procházka – Havlíček, Hejcman, Šťovíček.

NA ZÁPASY 1:1

Letošní vzájemná střetnutí Kadaně s Havířovem jsou zatím v poměru 1:1. Nejprve Trhači vyjeli do Havířova, kde však ztratili zápas a prohráli 1:4. Jediným střelcem na straně Kadaně se stal bývalý zástupce Trhačů Luboš Rob. Na domácím ledě už Kadaňští oplatili soupeři porážku 3:2. Střelci utkání byli Jakub Chrpa, Jan Dufek a Jakub Trefný.

HRÁČI, KTEŘÍ PROŠLI KADANÍ

Mezi havířovskými bojovníky můžeme poznat známé tváře, které v minulosti oblékly i dres kadaňský. Jmenovat bychom tedy mohli například Jiřího Fronka, který zde působil v sezóně 2013/2014. Nebyl jediný, dále trhačskou kabinou prošli také Marek Sikora spolu s Radkem Havlem. Jediný, kdo v kadaňském A-týmu nikdy nepůsobil, avšak se v Kadani narodil, byl Jakub Matai. Právě kadaňský rodák nyní hájí barvy Slezanů. Momentálně má na kontě třináct kanadských bodů (5+8) ve třiadvaceti odehraných zápasech.

HAVÍŘOV vs. KADAŇ
Ondřej Bláha – 92,69 %
Daniel Dolejš – 92,31 %
BRANKÁŘITadeáš Dvořák – 88,04 %
Štěpán Lukeš – 84,32 %
Marek Kalus
18 (9+9)
PRODUKTIVITA Nicolas Hlava
15 (9+6)
Marek Kalus
9 gólů
GÓLYNicolas Hlava
9 gólů
Marek Sikora
14 asistencí
ASISTENCEDarek Hejcman
9 asistencí
Jakub Matai
243/447 – 54,36 %
VHAZOVÁNÍ Darek Hejcman
300/586 – 51,19 %
Jiří Krisl
52 zbl. střel
ZBLOKOVANÉ STŘELYŠimon Szathmáryr
21 zbl. střel
Marek Kalus
104 tr. minut
TRESTNÉ MINUTYJakub Trefný
38 tr. minut
Jiří Krisl
23:50 min/z
ČAS NA LEDĚJakub Trefný
21:23 min/z
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM