Po týdnu opět doma! Do Kadaně přijede Slavia

Jiří Novotný | 08.12.2017 | |

Po týdnu opět doma! Do Kadaně přijede Slavia

K a d a ň - Po posledním domácím duelu s Přerovem měli Trhači týdenní pauzu, zápas 29. kola WSM Ligy s Litoměřicemi totiž sehrají až 8. ledna. Zdali kadaňským hokejistům vydechnutí prospělo, to uvidíme v sobotu 9. prosince, kdy se od 17:00 na kadaňském stadionu představí HC Slavia Praha. Buďte u toho!

 
SK TRHAČI KADAŇ vs. HC SLAVIA PRAHA
14. místo
14 bodů
POZICE5. místo
50 bodů
61:118SKÓRE75:62
P – P – P – P
4 – 1 – 0 – 24
BILANCE v – V – P – P
16 – 0 – 2 – 11
15,20% – 75,68 %PŘESILOVKY – OSLABENÍ 20,00 % – 84,4 %
376 tr. minutTRESTNÉ MINUTY291 tr. minut

HC SLAVIA PRAHA

Ačkoli sešívaní zanechali výraznou extraligovou stopu, mezi úplně tradiční celky je řadit nelze. Vždyť poprvé si tuzemskou nejvyšší soutěž zahráli až v ročníku 1993/94. Poté jejich hvězda začala stoupat a v roce 2003 se ve Vršovicích slavili první extraligový titul. Svůj druhý primát v sezoně 2007/08 už Pražané vybojovali v přepychové 02 areně, která se jim stala domovem na dlouhá léta. Slavná éra trvala až do sezony 2014/15, v níž Slavia skončila poslední a v následné baráži svou extraligovou příslušnost nedokázala ubránit. Na konci zpackaného ročníku se vrátila do domovského Edenu, libeňskou 02 arenu posléze obsadil její úhlavní rival - Sparta Praha.

Pražané letos vstoupili již do své třetí sezony v prvoligovém exilu. V předchozích dvou letech skončili vždy na čtvrtém místě a v podobných vodách se pohybují i letos. Ještě do minulého kola patřili do elitní čtyřky bývalých extraligistů, z níž ji ve středu vystrnadil Přerov. Momentálně se tak nacházejí v hanáckých kleštích, neboť z šesté pozice na ně dotírá Prostějov.

Slavia v polovině listopadu prohrála 6:2 v Karlových Varech. Vysoká porážka ji ovšem nepoložila, naopak nakopla do zatím nejvydařenější série, v níž vyhrála pětkrát v řadě. Slávistickou jízdu odneslo Kladno, Přerov, Litoměřice, Benátky i Havířov. Stopku vystavily až České Budějovice, které na svém ledě vyhrály 4:2.

V MINULÉM KOLE SHODNÉ PORÁŽKY 1:2

Trhači v sobotu přivítali Přerov. Zápas se pro ně nevyvíjel vůbec špatně, v 15. minutě je poslal do vedení Müller. Zubři ale ještě do přestávky srovnali a v polovině zápasu zvrátili vedení na svou stranu. Trhači ve druhém dějství dvakrát trefili brankovou konstrukci, skóre se ale nezměnilo a Přerov uhájil těsné vítězství 1:2.

    Poslední sestava Kadaně:

    Dvořák – Černý, Trefný, Šefl, Blaha, Szathmáry, Kadeřávek – Krejčiřík, Kůs, Hlava – Chrpa, Hejcman, Müller – Chlouba, Havlíček, Procházka – Wágner, Rindoš, Flynn.

Slavia si po porážce v Českých Budějovicích chtěla spravit chuť v domácím duelu s Přerovem. Soupeř byl ovšem proti. Jestřábům se dvěma zásahy Dvořáčka ve druhé části podařilo odskočit o dvě branky a náskok si dokázali pohlídat. V 50. minutě sice snížil z trestného střílení Ryzák a sešívaní zahájili mohutnou ofenzivu, ani ta ale kýžené vyrovnání nepřinesla.

    Poslední sestava Slavie:

    Frodl – Barák, Pohl, Kasík, A. Růžička, Ryzák, Kolařík – Z. Doležal, Račuk, L. Krejčík – Jankovský, Šafránek, Nedvídek – M. Kadlec, Šagát, Kubica – M. Ondráček, Krliš, Šteiner.

VZÁJEMNÝM DUELŮM VLÁDNOU PRAŽANÉ

Poprvé se Trhači se Slavií střetli již v rámci 4. kola. Sešívaní odskočili domácí Kadani o dvě branky, Trhači pak sice snížili, ale Slavia nasázela další tři góly a nakonec se radovala z divokého vítězství 3:6.

Úvod pražské odvety připomínal začátek předchozího duelu. Slavia si vybudovala dvougólový náskok, který snížil Chrpa. Poté ale sešívaní zahájili dělostřelbu a Kadaň nakonec z Edenu odjela s výpraskem 7:1.

KADAŇSKÁ STOPA VE SLAVII

V útoku sešívaných najdeme hned několik jmen, která jsou spjatá s kadaňským hokejem. Prvním z nich je odchovanec Kadaně Martin Kadlec, jenž se po návratu z Běloruska solidními výkony v dresu Trhačů odrazil k angažmá ve Slavii. Několik sezon si v Kadani odkroutil také urostlý forvard Marek Račuk a kratší anabázi v černožlutém dresu má za sebou další důrazný útočník Martin Šagát.

KADAŇ vs. SLAVIA
Tadeáš Dvořák – 88,04 %
Štěpán Lukeš – 84,3 %
BRANKÁŘIDominik Frodl – 93,2 %
Patrik Polívka – 88,59 %
Nicolas Hlava
14 (8+6)
PRODUKTIVITA Jiří Drtina
23 (8+15)
Nicolas Hlava
8 gólů
GÓLYJ. Drtina, Z. Kubica, M Kadlec
8 gólů
Darek Hejcman
8 asistencí
ASISTENCEJiří Drtina
15 asistencí
Darek Hejcman
300/583 – 51,46 %
VHAZOVÁNÍ Martin Šagát
249/457 – 54,5 %
Šimon Szathmáry
20 zbl. střel
ZBLOKOVANÉ STŘELYJiří Drtina
40 zbl. střel
Jakub Trefný
38 tr. minut
TRESTNÉ MINUTYMarek Ryzák
27 tr. minut
Jakub Trefný
21:16 min/z
ČAS NA LEDĚJiří Drtina
22:15 min/z
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM