V sobotu na hokej! Do Kadaně přijede Přerov

Jiří Novotný | 01.12.2017 | |

V sobotu na hokej! Do Kadaně přijede Přerov

K a d a ň - Po výhře nad ústeckým Slovanem Trhači opět zabředli do série porážek, jež momentálně činí tři zápasy. Ve středečním duelu v Kladně ovšem s Rytíři drželi krok a takřka do konce zápasu byli ve hře o body. Potvrdí bojovný výkon v sobotním duelu s HC ZUBR Přerov? Úvodní buly padne v sobotu 2. prosince v 17:00.

 
SK TRHAČI KADAŇ vs. HC ZUBR Přerov
14. místo
14 bodů
POZICE5. místo
45 bodů
60:116SKÓRE71:62
V – P – P – P
4 – 1 – 0 – 23
BILANCE P – VP – V – V
12 – 4 – 1 – 10
15,13 % – 74,83 %PŘESILOVKY – OSLABENÍ 17,91 % – 83,59 %
366 tr. minutTRESTNÉ MINUTY413 tr. minut

KLIDNÁ SÍLA Z HANÉ

Zubři se po 27 odehraných kolech drží na velice solidní pátou pozici, z níž na čtvrtou Slavii ztrácejí rovných pět bodů. Více než na elitní čtyřku Karlovy Vary - Kladno - České Budějovice - Slavia ale musí koukat pod sebe, kde na ně s dvoubodovým odstupem dotírá rival z Prostějova a také litoměřický Stadion. S tříbodovým odstupem na Zubry hledí Třebíč s Frýdkem-Místkem.

Přerov měl výborný vstup do sezony, kterou zahájil vítězstvím v derby s Prostějovem a následně devíti góly zdemoloval Kadaň. Nejdelší sérii výher zaznamenal na přelomu září a října, kdy zvítězil čtyřikrát v řadě. Následně však zabředl do stejně dlouhé šňůry porážek. Poté se výkony Přerovských stabilizovaly.

Na začátku listopadu Přerov padl v Karlových Varech, nicméně poté si vyšlápl na Kladno a vyválčil body v Benátkách. Následující výjezd do Litoměřic už ale skončil prohrou a bodově naprázdno vyšel i v duelu se Slavií. To ale bylo zatím poslední klopýtnutí Přerova, v dalších zápasech přehrál Havířov a po nájezdech zdolal i silné České Budějovice.

PŘEROV ZVLÁDNUL DERBY, KADAŇ ZATÁPĚLA KLADNU

V minulém kole Zubři na domácím ledě přivítali svého hanáckého rivala z Prostějova. Více než 2700 diváků se dočkalo prvního gólu již v 7. minutě, kdy domácí poslal do vedení Procházka. Ve 13. minutě přidal druhý zásah Goiš a když se na konci druhé části trefil Čáp, Zubři vedli už 3:0. Ve 42. minutě sice Jestřábi vstřelili kontaktní branku, o 11 minut později ale kontroval Šlahař a stanovil tak konečné skóre 4:1. Po skalpu Českých Budějovic tak Zubři porazili i Prostějov, který dokázali v letošním ročníku složit už potřetí.

    Poslední sestava Přerova:

    Klimeš – Chmelíř, Rosandič, Novotný, Zbořil, Pala, Čáp – Doležal, Sýkora, Šlahař – Procházka, Pšurný, Plášek – Goiš, Popelka, Kovařík – Havlát, Václavek, Š. Kratochvíl.

Trhači zajížděli do Kladna, kde nezanechali vůbec špatný dojem. Kadaň dostal do vedení ve 12. minutě Chlouba, ale Rytířům se ještě do přestávky podařilo srovnat. Vyrovnané skóre platilo až do začátku závěrečného dějství, kdy domácí strhli vedení na svou stranu. Trhači byli i tak nadále ve hře, a to až do 59. minuty, kdy pláchnul Machač a pojistil vítězství svého týmu. Černožlutí v Kladně padli po statečném výkonu 3:1.

    Poslední sestava SK Trhači Kadaň:

    Pavlát – Trefný, Černý, Blaha, Šesták, Kadeřávek, Szathmáry – Dufek, Kůs, Hlava – Chrpa, Hejcman, Müller – Chlouba, Havlíček, Procházka – Krejčiřík, Rindoš, Flynn.

VZÁJEMNÉ ZÁPASY VE PROSPĚCH ZUBRŮ

Úvodní měření sil dopadlo pro svěřence trenéra Čelanského katastrofálně. Přerov na kadaňském ledě jasně dominoval a nechybělo mnoho, aby Trhačům nadělil potupnou desítku. Hosté se nakonec spokojili s devíti trefami, jedinou kadaňskou zaznamenal Hejcman.

Odveta se hrála na Hané v rámci 15. kola a byť Trhači znovu nebodovali, tentokrát padli jen těsným rozdílem. Zubry poslal do vedení v úvodu duelu Sýkora, na něhož ve 25. minutě navázal Procházka. Šťovíček ovšem pohotově snížil a Trhači se i nadále tlačili na přerovskou branku. Všechny jejich ataky ale ztroskotaly na brankáři Šimbochovi a Zubři tak zvítězili 2:1.

KADAŇ vs. PŘEROV
Tadeáš Dvořák – 87,8 %
Štěpán Lukeš – 84,3 %
BRANKÁŘILukáš Klimeš – 92,6 %
Juraj Šimboch – 91,8 %
Nicolas Hlava
14 (8+6)
PRODUKTIVITA M. Procházka, T. Sýkora
14
Nicolas Hlava
8 gólů
GÓLYMilan Procházka
9 gólů
Darek Hejcman
8 asistencí
ASISTENCERoman Pšurný
12 asistencí
Darek Hejcman
293/568 – 51,58 %
VHAZOVÁNÍ Tomáš Sýkora
350/596 – 58,7 %
Šimon Szathmáry
20 zbl. střel
ZBLOKOVANÉ STŘELYMartin Novotný
23 zbl. střel
Jakub Trefný
oba 38 tr. minut
TRESTNÉ MINUTYMartin Novotný
60 tr. minut
Jakub Trefný
21:05 min/z
ČAS NA LEDĚMartin Novotný
23:54 min/z
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM