Trhači ztratili bodovou naději až v závěru

Sabina Nováková | 25.11.2017 | |

Trhači ztratili bodovou naději až v závěru

K a d a ň – Černožlutí vyjeli v rámci šestadvacátého kola WSM Ligy k sousedům do Karlových Varů, kde pro ně mnoho tváří nebylo cizích vzhledem k loňské vzájemné spolupráci obou klubů. Utkání začali lépe Trhači, když se dostali do vedení, ale v téže třetině domácí vyrovnali. Do posledních minut třetího dějství však měli svěřenci Jiřího Čelanského a Miroslava Buchala stále šanci dorovnat jednogólovou ztrátu, ale při hře bez brankáře dvakrát inkasovali na rozdíl tří branek.

 
26.kolo, sobota 25.11.2017
HC Energie Karlovy Vary - Sportovní klub Kadaň  4:1  (1:1, 0:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 13. Zadražil (M. Rohan, Tomeček), 44. Balán (Flek, Rachůnek), 59. Flek (Novotný), 60. Skuhravý (Stloukal) – 5. Flynn (Procházka). Rozhodčí: Sýkora, Valenta – Belko, Kokrment. Vyloučení: 2:5. Bez využití. Diváci: 2670. Střely na branku: 35:19. Zblokované střely: 6:6. Vhazování: 46:21. Průběh utkání: 0:1, 4:1.
HC Energie Karlovy Vary: Novotný – Krejčí, Sičák, Kovačevič, Podlipnik, Tomeček, M. Rohan – Rachůnek, Balán, Flek – Kverka, Tuominen, Stloukal – Gorčík, Skuhravý, Kohout – T. Rohan, Zadražil, Davídek.
Sportovní klub Kadaň: Dvořák – Trefný, Černý, Blaha, Rašner, Kadeřávek, Szathmáry, Šesták – Müller, Kůs, Dufek – Chrpa, Chlouba, Hlava – Flynn, Hejcman, Procházka – Krejčiřík, Rindoš.

Komentář k zápasu

V úplně prvních minutách si dávali domácí veliký pozor, aby nedopadli jako v utkání s Motorem, vydrželo to ale jen chviličku. Prvotní aktivita během momentu opadla a Trhači skórovali na 1:0 z jejich prvního střeleckého pokusu. Před brankou se totiž puk dostal až k Oscaru Flynnovi, který neměl problém z blízkosti překonat brankáře Filipa Novotného. I v dalším zápase tak měli domácí, jednobrankové manko.

Střelecky aktivní byl nejnovější přírůstek v karlovarské obraně, slovinský reprezentant Sabahudin Kovačević. Ani jeho pokusy ale nevedly k překonání brankáře Tadeáše Dvořáka, který KV Arenu dobře zná ze svého loňského působení v Energii. Ve třinácté minutě si Martin Rohan nahodil kotouč po mantinelu a Tadeáš Dvořák si pro něj v klidu sjížděl za branku. Přišel ale nečekaný odraz puku přímo před branku, kde se ho ujal Matěj Zadražil a v klidu ho dopravil do volné branky. Tadeáš Dvořák už neměl šanci dostat se tak rychle zpátky do brány, a stav se tak změnil na 1:1. Do konce utkání se už ani jednomu z týmů nepodařilo síť rozvlnit.

Ve druhé periodě byl k vidění dostatek vyloučení, na každé straně dva kousky. Žádná větší akce však nepřišla. Síť se přesto jednou rozvlnila, to ale místo puku skončil v brance Stanislav Balán.

Co nevyšlo v úvodu zápasu, nakonec zvládla Energie na začátku třetí části. Domácí nastavili opravdu vysoké tempo, a domácí tak přišli o remízový stav. O stav 2:1 se ve čtyřiačtyřicáté minutě zasloužil přesnou střelou Stanislav Balán. Domácí byli dlouho usazení v pásmu, avšak Tadeáš Dvořák předváděl chvílemi neskutečné zákroky, a tak se skóre dlouho neměnilo.

V závěru zápasu pak ještě zkusili Trhači hru bez brankáře, místo srovnání skóre ale dvakrát inkasovali. Jednu asistenci si dokonce připsal brankář Filip Novotný. O dvě branky se zasloužili v devětapadesáté minutě Jakub Flek a o minutu později Václav Skuhravý. Konečný stav souboje tak byl 4:1.

Foto: Soňa Ohnemichlová

Tomáš Hála

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): „My jsme před tímto utkání nebyli v optimální psychické pohodě. Prohráli jsme předchozí dva zápasy. Bylo to vidět v první třetině, kdy jsme si nebyli schopni nahrát a vůbec hrát pořádně s kotoučem. Musím přiznat, že soupeř přijel velice dobře organizovaný a podařilo se mu dostat nás v první třetině pod tlak, se kterým jsme si nevěděli rady. Ve druhé třetině jsme si řekli nějaké věci a hra se vyrovnala. Následně jsme si vytvářeli nějaké šance, ale bohužel jsme je nedokázali proměnit. Ale o to více si ceníme toho, že jsme dokázali toto utkání s velice houževnatým soupeřem zvládnout. Soupeř podal ale opravdu velice dobrý výkon.“

Jiří Čelanský (Trhači Kadaň): „Přijeli jsme s nějakým záměrem, který se nám dařilo hrát, a teď si troufnu říci celých šedesát minut. Možná, že kdybychom byli ještě o kousek aktivnější, tak jsme si na body sáhli. Bohužel nakonec nesáhli, ale mužstvo jsme pochválil. Velice dobře pracovalo a byli jsme opravdu aktivní. S takovouto taktikou jsme sem jeli a kdybychom před domácími couvali, tak bylo o výsledku rozhodnuto daleko dříve. Zápas se definitivně pro nás zlomil v power-play.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM