Jan Dufek: „Cítím se tu dobře.“

Sabina Nováková | 22.10.2017 | |

Jan Dufek: „Cítím se tu dobře.“

K a d a ň - Z Litvínova, kde měl možnost nastoupit za juniory i za seniory, byl vyslán na hostování do nedalekého Ústí nad Labem. Po vypršení dostal novou nabídku a nyní již dvakrát nastoupil za kadaňské Trhače. Nová posila by měla Kadani vypomoci, aby se odrazila ode dna WSM Ligy.

 

Brněnský rodák se po skončení hostování v ústeckém A-týmu přesunul do Kadaně, kde nastoupil již do dvou zápasů. Původně působil především v litvínovském juniorském kádru a v předešlé sezóně si zahrál i za seniory. „Přišel jsem do nového klubu, neznám ještě úplně taktiku, neznám ani kluky, ale cítím se tu dobře. Je tu skvělý tým a myslím, že jsem zapadl dobře,“ říká nová posila Trhačů.

Jan Dufek se přidal do rozjetého vlaku, kterému se v soutěži zatím příliš nedaří. I přesto, že se s nikým z kabiny neznal, tak se spoluhráči si rozumí a se spoluprací je velmi spokojený. Jediné, co podle něj chybí, je trocha štěstí potřebná ke gólovým radostem. „Myslím, že hrajeme dobře, jen potřebujeme trochu více štěstíčka, aby nám tam spadl gól. Pak se od toho odrazíme a bude to dobré,“ domnívá se.

„V neděli mi skončila hostovačka a v pondělí mi hned volali, že se mám hlásit v Kadani. Vůbec jsem do dění nezasahoval,“ popisuje. K jeho přestupu došlo tedy velmi rychle. Jan se zúčastnil již druhého zápasu v řadě, byl tedy ihned zapojen do dění. V zápase proti Litoměřicím zvládli Trhači dvakrát vyrovnat stav utkání, ale nakonec i přes obrovskou snahu nevyzráli nad soupeřem.

„Myslím, že jsem předvedli dobrý hokej. Kvůli jedné chybě jsme bohužel ke konci poslední třetiny inkasovali branku, a prohráli jsme tak o gól. Musíme se těchto chyb vyvarovat, hrát jednoduše a počkat si na góly, které nám tam určitě padnou,“ hodnotí víkendové domácí utkání s HC Stadion Litoměřice Jan Dufek.

Dalším soupeřem Kadaňských se stane pražská Slavia, proti které si už mladý útočník zahrál za dob působení v ústeckém klubu. Tehdy Ústečtí nestačili a padli proti Pražanům 1:2. Kadaň je na tom stejně, potkala jí taktéž prohra, avšak s poněkud vyšším počtem vstřelených i inkasovaných branek – 3:6. „Na Slavii je menší hřiště, takže to bude určitě hra fyzického rázu, kterou se snažíme hrát i my, takže doufám, že to pro nás nebude žádný problém,“ zmiňuje dvacetiletý útočník.

Nové působiště a jeho okolí si ještě nestihl projít a prohlédnout. Bydliště má totiž v původním Litvínově, a tak zažívá pouze cestu na trase z domu na stadión. „Město jsem si ještě nestačil projít. Já vlastně dojíždím z Litvínova, takže já přijedu jen na zimák,“ usmívá se.

Dopravu ani bydlení zatím měnit nebude. „Je to pouhá půl hodina cesty,“ uzavírá Jan Dufek s úsměvem na rtech.

Foto: Soňa Ohnemichlová

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM