Podruhé za sebou doma: Do Kadaně míří Přerov

Sabina Nováková | 12.09.2017 | |

Podruhé za sebou doma: Do Kadaně míří Přerov

K a d a ň – Kadaňské hráče čeká v rámci WSM Ligy druhé kolo, které se uskuteční 13. září na zimním stadionu v Kadani. Úvodní buly bude vhozeno v osmnáct hodin a soupeřit budou Trhači s přerovskými Zubry. Pro Trhače půjde o třetí ligový zápas, jelikož mají za sebou předehrávku devátého kola s Frýdkem- Místkem.

 

Vzájemná utkání obou týmů jsou vyrovnaná. Ze čtyř zápasů za sezónu 2016/2017 si Trhači proti Přerovu připsali dvě výhry a dvě prohry. Kadaň vyhrála obě domácí utkání 5:3 a 2:1, když ve druhém střetnutí urvala dva body po skončení základní hrací doby v prodloužení. Dva zápasy na ledě Přerova Trhači nezvládli a odjížděli bez bodového zisku s těsnými porážkami 2:3 a 1:2.

    Poslední sestava Trhačů: Dvořák – Trefný, Buchtela, Szathmáry, Chalupa, Blaha, Černý – Chrpa, Hejcman, J. Havel – Müller, Rob, Šťovíček – Wágner, Rindoš, Tůma – Ringler, Kohút, Tupý.

    Poslední sestava HC Zubr Přerov: Šimboch – Chmelíř, Malina, Novotný, Valenta, Zbořil, Pala – Plášek, Sýkora, Šlahař – Procházka, Pšurný, Fořt – Koblar, Berger, Dvořák – Goiš, Š. Kratochvíl, Navrátil.

Svěřenci trenérů Roberta Kašeho a Kamila Koláčka mají za sebou již dvě utkání, jelikož proběhla předehrávka 9. kola s týmem HC Frýdek-Místek. V prvním kole WSM ligy se Kadaňští vydali do Kladna, kde smolně a těsně prohráli 2:3. Jediným úspěšným střelcem Trhačů byl Jan Müller, který si připsal dva kanadské body za přesně zamířené střely za záda Lukáš Cikánka. První branku vstřelil těsně před vypršením první periody a druhý gól padl díky využité přesilovce Trhačů po souhře Martina Šťovíčka právě s Janem Müllerem.

SK TRHAČI KADAŇ vs. HC ZUBR PŘEROV
9. místo
0 bodů
POZICE6. místo
3 body
5:7SKÓRE2:0
V – PP – VP – P
0 – 0 – 0 – 2
BILANCE V – PP – VP – P
1 – 0 – 0 – 0
22,22 % – 90,00 %PŘESILOVKY – OSLABENÍ 32,00 % – 100,00%
34 tr. minutTRESTNÉ MINUTY14 tr. minut

Další zápas byl prvním domácím vystoupením v Kadani a skončil prohrou, ke které bychom taktéž mohli přiřadit přívlastek těsná. Bývalý kadaňský brankář Jan Strmeň, který změnil pro sezónu 2017/2018 působiště, vychytal Frýdku-Místku výhru za tři body. První část zápasu zajistila vedení hostujícího týmu, když se hned v úvodu trefil Antonín Pechanec a v sedmé minutě ho napodobil Milan Mikulík. Následovala odpověď ze strany Trhačů, Martin Šťovíček nekompromisně prostřelil Jana Strmeně a Kadaňští snížili náskok soupeře. O pár minut později se za hostující prosadil Vít Christov a do šaten se odcházelo za stavu 1:3. V druhé třetině soupeř využil přesilovou hru a zvýšili náskok na 4:1, když David Klimša poslal přesnou střelu k tyči a překonal Tadeáše Dvořáka. Obrovskou naději vzbudili Ondřej Buchtela a Luboš Rob, kteří snížili odskok Frýdku-Místku na 3:4. Tento stav byl však pro celé utkání konečným.

    Příchody do týmu HC Zubr Přerov: brankář Juraj Šimboch; obránci Michal Furch, Daniel Gazda, Oldřich Horák a Tomáš Valenta; útočníci Tomáš Fořt, Štěpán Fryšara, Gregor Koblar, Jakub Navrátil, Milan Procházka, Jakub Šlahar a Jan Václavek

    Odchody z týmu HC Zubr Přerov: brankáři Luboš Horčička a Jiří Slovák; obránci Jiří Běhal, Jakub Grof, Lukáš Vágner, Rostislav Šnajnar a Jan Zahradníček; útočníci Jakub Ižacký, Lubomír Kovařík, Tadeáš Král, Luka Petelin a Marek Sikora

První zápas se Zubrům vydařil a nad Prostějovem v domácím prostředí vyhráli 2:0. Prvním střelcem byl Tomáš Fořt, který přesně zamířil nad lapačku Dominika Groha. Na začátku třetího dějství byl úspěšný Milan Procházka, jenž dostal přihrávku od Romana Pšurného. Přerovský brankář Juraj Šimboch tedy vychytal své první čisté konto.

KADAŇ vs. PŘEROV
T. Dvořák – 85,11 %BRANKÁŘIJ. Šimboch – 100 %
Jan Müller
3 (2+1)
PRODUKTIVITA Roman Pšurný
2 (0+2)
Jan Müller
2 góly
GÓLYMilan Procházka
Tomáš Fořt
oba 1 gól
Luboš Rob
2 asistence
ASISTENCERoman Pšurný
2 asistence
Jan Müller
14 tr. minut
TRESTNÉ MINUTYJiří Goiš
4 tr. minut
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM