Pro playoff uděláme maximum

Jindřich Poledna | 18.09.2005 | |



Stejně jako v loňské sezóně je Miloš Kajer i letos kapitánem kadaňského celku. Jako odchovanec kladenského hokeje si zahrál na domácím ledě extraligu, pak také druhou ligu za Chomutov, první ligu v Berouně, Sokolově, Kralupech a Šumperku, od sezóny 2001/2002 je bez přestávky členem kadaňského týmu. Jako kapitána jsme se ho na začátku ligy zeptali na pár otázek.

 
Jak se v Kadani určí kapitán týmu?
Většinou navrhnou několik lidí trenéři, hráči si pak hlasováním zvolí mezi nimi vítěze. Ale letos se v kabině kapitán nevolil, „céčko“ mi prostě zůstalo z loňska.

V čem spočívá role kapitána?
Kapitán většinou zajišťuje hladký chod mezi kabinou a trenéry či vedením klubu, občas vznese nějaký dotaz nebo požadavek. Není to jen o tom, že by si podával před zápasem ruku s rozhodčími.

Jak byste porovnal letošní a loňský kádr?
Po sezóně odešli někteří zkušení hráči, přišli mladší, talentovaní, tým má minimálně stejnou sílu jako loni. Všichni věříme, že tu letos playoff bude, že ho uválčíme, rozhodně pro to uděláme maximum! V posledních třech sezónách jsme skončili na devátém místě, letos chceme být minimálně o příčku výš.

První utkání nedopadlo zrovna podle představ fanoušků….
Havířov nás pěkně vyklepnul, v přípravě jsme hráli s celky z druhé ligy, ale až první ostrý zápas nás prověřil v obraně. Škoda, že nám „pětku“ nenadělil někdo v přípravě, to by bylo lepší a my se z toho určitě poučili. V Havířově jsme si šance připravovali, jenže jsme trefovali jen gólmana.

V půlce sezóny se prohodí domácí dresy s těmi venkovními. Nebude to dělat problémy?
Hráčům určitě ne, myslím, že je nám jedno ve kterých dresech hrajeme doma. Spestření to bude převážně pro domácí diváky.

Loni se opět zvedala kritika proti kvalitě rozhodčích. Bude to letos lepší?
Tomu nevěřím. Často se stává, že jsou v utkání vidět především rozhodčí a jsou díky tomu největší slabinou v utkání. Dovedou udělat i z dobrého hokeje guláš. A to hokeji hodně škodí.

Jaký máte názor na trenéra Kubáta?
Pana Kubáta znám už z vojny v Chomutově, hokeji rozumí. Teď začíná sezóna, po deseti zápasech se ukáže, co týmu dokázal vštěpit. Zatím z něj mám jen pozitivní pocity.

Zmínil jste, že se kádr hodně změnil, jaký mate z kluků dojem?
Současní hráči v Kadani nejsou špatní. Někteří z nich nakoukli do extraligy, je tu pár juniorů, kteří vypadají velmi dobře, mohou se rozehrát, trenéři je mohou vychovat k obrazu svému.

V Kadani se často rozehrává hromada hráčů, kteří časem hodně dokázali. Jet u teď také někdo takový?
Je hodně těžké říct, jestli je tu nějaký nástupce Hejdy nebo Skuhravého. Každopádně třeba Pech s Tvrdkem mají v současné době na to, aby hráli extraligu. A určitě by se tu našlo i pár dalších.

Co kdyby Vám přišla nabídka z některého extraligového klubu?
Já už mámsvá léta, taková nabídka už asi nepřijde, jsem soudný člověk. Ale myslím, že po fyzické stránce bych na to asi měl, ale jsou tu spíš mladší, kteří by byli pro extraligu vhodnější (smích).

Do kádru se neprosadil Jarda Kreuzman, mrzí Vás jeho odchod?
Jarda je stále určitě platný hráč, jeho odchod mě moc mrzí. Rozhodně mu přeju, aby se ještě někde v 1.lize chytil, ať už to bude v Olomouci nebo někde jinde.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM