Opět doma! Trhači vyzvou německý Bremerhaven

Kateřina Kundertová | 11.08.2017 | |

Opět doma! Trhači vyzvou německý Bremerhaven

K a d a ň - Trhači se v krátkém sledu opět představí na domácím ledě, do Kadaně přijede účastník nejvyšší německé soutěže Fischtown Pingunins. Severoněmeckým přístavem prošlo i několik Čechů, kteří oblékali i dres Kadaně. V právě uplynulé letní pauze podepsal smlouvu také chomutovský rodák Jaroslav Hübl. Utkání je naplánované na sobotu 12. srpna od 17 hodin a 30 minut.

 

HISTORIE KLUBU VE ZKRATCE

V přímořském městě byl klub založen v roce 1974 a v roce 2002 změnil název na současnou podobu Fischtown Pinguins. Premiérový ročník hráli němečtí Tučňáci ve druhé nejvyšší soutěži, do které se přes jeden sestup hned v roce 2004 vrátili. Během třinácti sezón v obdobné soutěži, jako je česká WSM liga, získali největší úspěchy v roce 2006, kdy prohráli ve finále se Straubing Tigers, a poté v ročníku 2013/14, ve kterém ligu vyhráli. V minulé sezóně se Fischtown Pinguins poprvé představili v nejvyšší německé soutěži, postoupili do play-off a vypadli ve čtvrtfinále s pozdějším šampionem z Mnichova.

Radek Havel v Kadani nastoupil celkem v
šesti sezónách s osmnácti kanadskými body

ČEŠI V BREMERHAVENU

V Eisarena Bremerhaven nastupovalo celkem sedmnáct Čechů. Největší stopu zanechal Jan Kopecký, jenž figuruje v několika klubových statistikách. Kolínský rodák je třetí v nejvíce nasbíraných kanadských bodech a gólech za celé působení v týmu a pátý v přesných přihrávkách za stejné období.

Méně výraznou ale více známou postavou, která působila na severu Německa je Radek Havel, jenž oblékal černočervený dres v sezóně 2015/16. Chomutovský odchovanec za devětatřicet utkání nasbíral šestnáct kanadských bodů za shodný počet gólů i asistencí.

Dalšími hráči, kteří hráli v německém týmu a také oblékali dres Trhačů, jsou David Zucker, Aleš Kreuzer a odchovanec Chomutova Jaroslav Hafenrichter, jenž však ještě v žácích odešel do Slavie. Za Kadaň odehrál 49 utkání s pětadvaceti kanadskými body.

PŘÍCHODY A ODCHODY V TÝMU FISCHTOWN PINGUINS

Do severoněmeckého přístavu přišlo během letní pauzy osm hráčů, kteří se už od 1. srpna připravovali s týmem na ledě pod vedením kouče Thomase Popiesche. Na tréninku se sešlo celkem šestadvacet hráčů, mezi kterými byli i nováčci v týmu – Jan Urbas, Chad Nehring, Kris Newbury, Rylan Schwartz, Brock Maschmeyer, Nicholas B. Jensen a čeští gólmani Tomáš Pöpperle a Jaroslav Hübl.

Z týmu odešli Jani Nieminen, Rob Bordson, David Zucker, Atte Pentikäinen, Jerry Kuhn, Dominik Tiffels, Jack Combs, Marius Stöber, Jeremy Welsh, Sami Venäläinen a Josef Lala.

Sestava německého celku: Jaroslav Hübl, Tomáš Pöpperle – Brock Maschmeyer, Nicolas B. Jensen, Kevin Lavallée, Bronson Maschmeyer, Cody Lampl, Wade Bergman, Mike Moore – Chad Nehring. Kris Newbury, Rylan Schwartz, Mike Hoeffel, Ross Mauermann, Brock Hooton, Marian Dejdar, Jason Bast, Jordan George, Jordan Owens, Tobias Kircher, Christoph Körner, Cory Quirk, Jan Urbas.

Tomáš Pöpperle v posledním odehraném
duelu vychytal Bremerhavenu výhru s Piráty

POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ UTKÁNÍ

Vzájemný duel se datuje na minulou přípravu v létě 2016, kdy Kadaňští odjeli do Bremerhavenu. Střetnutí otevřel v patnácté minutě Sami Venäläinen, o srovnávací branku se postaral ve druhé části Ondřej Beránek. Na konečných 2:1 pro domácí hráče upravil Jordan George ve 43. minutě.

NĚMCI V PŘÍPRAVĚ

Úvodní utkání přípravy odehrál Bremerhaven proti Grizzly Adams, se kterými odehrál vyrovnaný souboj. Do brány nastoupil Tomáš Pöpperle, jenž inkasoval poprvé v šesté minutě z hole Alexandera Weißa. Ve druhé části hry nejprve Kris Foucault zvýšil na 2:0 z pohledu Wolfsburgu, ale poté se za domácí prosadil Quirk Cory. Ve třetí periodě Fischtown Pinguins tlačili po vyrovnání, kterého se však nedočkali a zapsali první porážku.

O další prověření německého celku se postarali partnerští Piráti, se kterými si Pinguins vypracovali během necelých dvou třetin třígólový náskok. O první a třetí branku se postaral Chad Nehring, druhou vsítil Kevin Lavallee. O snížení se postaral Petr Koblasa, jenž využil v poslední minutě druhé části přesilovou hru. V poslední dvacetiminutovce využili Fischtown Pinguins dvě přesilovky pět na tři, když si postupně přesnou trefu připsali Brock Hooton a Marian Dejdar, který uzavřel na konečných 5:2 z pohledu hostů.

Poslední sestava Bremerhavenu:

    Pöpperle (Hübl) – Moore, Maschmeyer Bronson, Bergman, Lampl, Jensen, Lavellee, Maschmeyer Brock – Newbury, Nehring, Urbas – Owens, Quirk, Hooton – George, Bast, Mauermann – Dejdar, Schwartz, Körner – Lennartsson, Kircher.

KADAŇŠTÍ V UPLYNULÝCH ZÁPASECH

V prvním utkání Trhači odjeli do Třemošné, kde se střetli s druholigovými Klatovy, které si během první třetiny vypracovali dvougólový náskok. Srovnání ve druhé periodě zajistily góly Jiřího Tupého a Jakuba Chrpy. Rychlou odpověď našel ještě Matěj Chalupa, ale svěřenci Kašeho s Koláčkem dalšími dvěma slepenými góly strhli duel na svou stranu. Po brankách Romana Chlouby a Františka Wágnera uzavřel na konečných 5:3 Jakub Chrpa.

Úvodní domácí střetnutí zajistil soupeř z nedalekého Ústí nad Labem. Po bezbrankové první třetině se Slovan prosadil dvakrát v prostřední části, branku si připsali David Merta a Daniel Vrdlovec. Naději pro Kadaňské vykřesal ve 47. minutě Tomáš Adámek, jenž snížil na rozdíl jedné trefy. Přestože Trhači tlačili po vyrovnání, na konečných 1:3 z pohledu domácích uzavřel Pavel Smolka.

Poslední sestava Trhačů:

    Lukeš (Danylec) – D. Novák, Trefný, Blaha, Buchtela, Hlaváček, Szathmáry, Hierman, Lidák – Wágner, Chlouba, Chrpa – Kohút, Hejcman, Šťovíček – Müller, Tupý, Krejčiřík – Ringler, A. Macháček, Adámek.

Top foto: SPORTSUPREME.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM