Spraví si Kadaň chuť na nováčkovi z Jindřichova Hradce?

Jakub Coufal | 15.09.2005 | |

Spraví si Kadaň chuť na nováčkovi z Jindřichova Hradce?

Po nevydařeném utkání v Brně zajíždějí tentokrát naši hráči k prvnímu seznámení s prvoligovým nováčkem do Jindřichova Hradce. Kadaň si bude chtít spravit chuť z posledního zápasu, ale ani Vajgar nezůstane v bojovnosti pozadu. Náš soupeř stále čeká na první ligové body a právě proti Kadani bude chtít své čekání ukončit. Úvodní buly zápasu bude vhozeno v sobotu 17. září v 17:00.

 
Velkou neznámou asi bude pro kadaňské hráče tým z Jindřichova Hradce. Zajímavostí je historie našeho soupeře. Hokej se v Jindřichově Hradci začal hrát na konci 20. let minulého století. Už v roce 1929 se na tamním zamrzlém rybníčku Vajgar hrál závodní hokej. Právě jméno rybníka si klub nechal v názvu až do současnosti. Dalším milníkem v historii klubu byl rok 1993, ve kterém Vajgar postoupil do extraligy. Po ročním účinkování v nejvyšší soutěži se vrátil do první ligy. Ale ani v této soutěži se nevyhnul finančním problémům a musel sestoupit, aby se v loňském roce zas do vytoužené 1. ligy vrátil.

A kdo by měl být největší útočnou hrozbou domácího celku? Většinu úspěšných útočníků z loňské sezóny si klub ponechal a tak za zmínku stojí zejména Jiří Cmunt, David Kupec a Aleš Kreuzer. Každý z nich odehrál 33 zápasů a dohromady nasbírali bezmála 100 kanadských bodů. Nejlepším střelcem byl s 19 góly právě David Kupec. V defenzivních řadách pak veleli zejména obránci Vladimír Domin (3+16) či Jiří Vašíček (4+11). Z brankářů pak v týmu zůstal Jiří Anderle, který odchytal 809 minut s průměrem 1,26 branky na zápas. Doplňovat ho budou Josef Kučera a Tomáš Štůrala.

Ale 1. liga se přirozeně nedá hrát bez nových posil. Asi nejvýznamnějším letním úlovkem je Luboš Rob z Českých Budějovic. V loňské nadupané budějovické sestavě během 36 zápasů nastřílel 14 gólů a navrch přidal 6 asistencí. Na nepovedený vstup do sezóny zareagovalo vedení Vajgaru přivedením dalších posil do týmu. Z Budějovic dorazil obránce Josef Jindra, který už v J. Hradci působil, dále pak trio útočníků ze Vsetína Patrik Valčák, Lukáš Duba a Jan Korotvička.

Letní příprava Vajgaru vůbec nenasvědčovala, že by se mělo jednat o lehký a slabý tým. Dvě přípravná utkání s Třebíčí sice prohráli ale například obě přípravná utkání s týmem KLH Chomutov skončily nerozhodnou remízou. Tu však Vajgar nedokázal zopakovat v posledním ligovém zápase v Chomutově a podlehl mu v poměru 6:0. Podle trenéra Vajgaru se jednalo o nejhorší utkání ze strany J. Hradce v letošní sezóně. Hráči nebojovali s plným nasazením a vlastní nedisciplinovaností se sami připravovali o šanci na úspěch.

Sestava KLH Jindřichova Hradce z posledního utkání: Kučera (41.Štůrala) - Neckář, Kolda, Domin, Klimeš, Vašíček, Vomela, Hanzl, Ulman - Rob, Cmunt, Mertl - Kocar, Kupec, Kreuzer - Škoda, Mrkvička, Bílek - Kašpárek, Mucha.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM