Lukáš Blaha: „Zranění? Snad jsem si to vybral.“

Kateřina Kundertová | 26.07.2017 | |

Lukáš Blaha: „Zranění? Snad jsem si to vybral.“

K a d a ň / C h o m u t o v - Do obranných řad se z Třebíče vrátil Lukáš Blaha, jehož v minulé sezóně trápilo zranění, a proto se věnoval škole. V kladenské obchodní akademii si dodělal maturitu, u které se potil více než na tréninku. „Prvních pět minut určitě, protože jsem nic nevěděl, ale pak se to naštěstí rozjelo,“ ohlíží se jednadvacetiletý obránce. Přestože musel řešit během sezóny dvě zlomeniny, do přípravy s Trhači se zapojil naplno.

 

V Kadani se od začátku připravoval také Lukáš Blaha, který se vrátil z Třebíče. „Mám tady ještě platnou smlouvu na dva roky, takže jsem věděl, že se budu do Kadaně nebo do Chomutova vracet,“ uvádí.

Pod vedením Roberta Kašeho a Kamila Koláčka se sešlo na ledě více hráčů, než dostane prostor. Trenéři tedy budou muset udělat škrty. „V průběhu přípravy uvidím, jak to bude, ale chtěl bych tady zůstat,“ ujišťuje.

Prozatímní věkový průměr v týmu činí dvaadvacet let, zvyšují ho pouze Jakub Trefný, Roman Chlouba, Jan Müller a nepatrně Jakub Chrpa. „Příprava byla dobrá, parta je v pohodě. Jak si sedneme na ledě, se ukáže až v sezóně,“ ví jednadvacetiletý obránce.

„Je dobře, že jsme všichni mladí, protože je v kabině větší živo. Na druhou stranu potřebujeme i starší, aby na nás dohlédli,“ usmívá se směrem k dohledu kapitána a nejstaršího muže kabiny Jakuba Trefného.

V přípravě mají všichni mladí hráči šanci, že se podívají i k Pirátům, aby ukázali, co umí, také Vladimíru Růžičkovi a jeho asistentům. „Od pondělí jsem na ledě s Chomutovem, takže nevím, jak to bude. Reálný začátek je v Kadani, více se ukáže v sezóně,“ říká mladý bek.

Lukáš Blaha v minulé sezóně oblékal dresy dvou prvoligových týmu. Za Trhače odehrál sedm utkání a s Horáckou Slavií devět. „Byl jsem hodně zraněný. Na začátku sezóny jsem měl zlomený palec a potom klíček v rameni,“ povzdychne. „Doufám, že už jsem si všechno vybral.“

Jelikož rodák z Havlíčkova Brodu odehrál v minulé sezóně pouze šestnáct zápasů, mohl se věnovat škole. „Konečně jsem si dodělal maturitu na obchodce v Kladně – management sportu. Chyběla mi kompletně čeština, která byla určitě nejhorší,“ líčí s tím, že jeho tématem byla románová předloha filmu Pelíšky.

Ve volných chvílích ale makal i po fyzické stránce. „Nezbylo mi nic jiného než cvičit nohy, ale aspoň se teď více těším na hokej,“ hledá pozitiva. „Na vysokou si dám přihlášku příští rok, teď se chci věnovat naplno hokeji,“ uzavřel Lukáš Blaha.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM