Dvě minuty rozhodly zápas

Martin Gahler | 14.09.2005 | |

Dvě minuty rozhodly zápas

Se snahou získat první body z cizího kluziště odjížděli kadaňští hráči na led Komety Brno. Rondo vůbec poprvé v letošní sezóně mohlo spatřit své domácí hráče v ligovém zápase. Zápas byl podle předpokladu vcelku vyrovnaný, oba celky v posledním utkání získaly plný počet tří bodů. I když Kadaň dlouho držela krok se svým soupeřem, přesto během třetí třetiny několikrát během chvíle inkasovala a prohrála tak 6:2. K zisku bodů nepomohla Kadani ani nová brankářská posila z Karlových Varů Lukáš Mensátor, který navíc opustil klec po inkasovaných gólech ve třetí třetině.

 
3.kolo, středa 14.9.2005
HC Kometa Brno - Sportovní klub Kadaň  6:2  (1:0, 1:2, 4:0)
Branky: 17.Brančík (Lhotský), 23.Staněk (Hubáček), 48.Appel (Brančík), 49.Černý (Brančík), 49.Staněk (Vyrůbalík), 50.Appel (Bařica) - 22.Hlubuček (Postl), 26.Švík.
Rozhodčí: Minář - Kašík, Vysloužil.
Vyloučení: 7:7, navíc Tauš (KAD) 5+OK.
Využití: 1:2. V oslabení: 0:0.
Diváci: 3212.
Střely na branku: .
Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 6:2.
HC Kometa Brno: Maláč - Kališ, Lhotský, Vyrůbalík, Kruliš, Burkoň, Karlíček, Chvojka, Špelda - Holý, Brančík, Černý - Meluzín, Hubáček, Staněk - Bařica, Mračka, Appel - Říha, Hájek.
Sportovní klub Kadaň: Mensátor (49.Hubl) - Vobořil, Meňhart, Hlubuček, Hlavatý, Zajíček, Plaček, Čuj, Hubínek, Zika, Oliverius, Kajer, Žák, Švík, Postl, Tvrdek, Derfler, Zaťovič, Hlusička, Tauš a Švejda.

Komentář k zápasu

Úvod zápasu měl slavnostní ráz. Předseda představenstva Komety Egbert Zündorf osobně přivítal diváky a hejtman Jihomoravského kraje Juránek spolu s náměstkem brněnského primátora Jonášem vhodili čestné bully.
Začátek zápasu měli v moci, překvapivě hosté, domácí pozorně bránili, hrozili brejky a postupně přebírali otěže hry, což vyvrcholilo v 17. minutě, kdy Brančík, po přihrávce Lhotského prošel obranou Kadaně a jeho střelu Mensator, chytající svůj první zápas v kadaňském dresu, neudržel- 1:0. Poté se hra vyrovnala, šance byly na obou stranách a do kabin vyprovázel obě mužstva potlesk.

Prostřední část začala nevyužitou velkou šancí Černého a udeřilo na druhé straně. Po vyloučení Vyrůbalíka, Kadaň bleskově využila výhodu početní převahy a ranou od modré vyrovnal Hlubuček- 1:1. Kometu to nezlomilo a během minuty opět vedla, kdy se, rovněž v přesilovce, trefil Staněk - 2:1. Euforii však uťala ledová sprcha! Vyrůbalík, rozehrávající zpoza vlastní branky, nastřelil atakujícího Švíka a od něj se puk odrazil za Maláčova záda - 2:2.
Kometa se vrhla do útoku a brzy se jim naskytla šance v podobě 5-minutové přesilovky, po hrubém faulu Tauše, který nádavkem obdržel i trest do konce utkání. Snaha Brňanů však nevedla k ničemu, třebaže hráli 2 minuty i 5 na 3. A pokud se dostali ke střele, zakročil Mensator. Zbytek třetiny se dohrával ve vlažném tempu, prokládaném občasnými nevybíravými fauly hráčů Kadaně.

V závěrečné třetině to zprvu vypadalo, že si oba týmy body rozdělí, avšak pak se Kometa rozehrála a předvedla dvouminutovku snů. Kadaň nevyužila „tutovku“ a z následného přečíslení 3 na 1 se švihem zápěstím prosadil Appel, čímž vrátil Kometě vedení - 3:2. Neuběhlo ani 20 vteřin, Brančík vybojoval puk z vhazování, posunul na Černého a ten nedal Mensatorovi šanci - 4:2. Aby to nebylo málo, vzápětí se kadaňskou obranou protáhl Staněk a dal svůj druhý gól v tomto zápase - 5:2. Mensator ujel z branky a nahradil ho Hübl, ani on však neudržel čisté konto. Než se stačil rozkoukat, Bařica našel zcela volného Appela a bylo to - 6:2.. Bylo rozhodnuto.

Kadaň se pokusila ještě výsledek zvrátit, ale Kometa si už zápas dokázala pohlídat a nepřipustila dramatický závěr. Dohrávalo se za bouřlivého potlesku diváků a mexických vln.

Martin Gahler, Ondřej Lorenc, Ivo Dostál

Ohlasy trenérů

Svatopluk Číhal (trenér, Kometa): „Výsledek příliš neodpovídá úrovni zápasu. Kadaň byla silný a nebezpečný soupeř. Druhý obdržený gól nás sice přibrzdil, ale díky šťastné dvouminutovce jsme dokázali zvítězit. Bylo to šťastné, i když vydřené utkání.“

Ladislav Kubát (trenér, Kadaň): „ Pro nás to bylo nešťastné utkání. Po výkonu v 1. a 2. třetině jsme si zasloužili uhrát lepší výsledek. Máme mladý a nezkušený tým, se kterým nás čeká ještě hodně práce."

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM