Je tu další pokus přivézt body z venku

Jakub Coufal | 13.09.2005 | |

Je tu další pokus přivézt body z venku

V dalším těžkém utkání zavítají naši hokejisté do vzdáleného Brna. Pro kadaňské hráče se tak po nevydařeném zápase v Havířově naskýtá šance dokázat, že dokáží hrát i venku. Úkol to ale bude velice obtížný. Oba týmy si v minulém kole připsaly na svůj účet první tři body a každý z týmů bude chtít ve vítězné bilanci určitě pokračovat. Brno se na konci loňské základní části ligy ocitlo v tabulce na sedmém místě a zahrálo si tak vytoužené play-off. V prvním kole se ale dostala do spárů ústeckých lvů a podlehla jim v poměru 3:0 na zápasy. I v letošním roce zůstává prvořadým cílem pro Brno účast ve vyřazovacích bojích. Utkání je naplánováno na středu 14. září od 18:00.

 
Až do třetího kola musel náš brněnský soupeř čekat na domácí zápas. V dosavadních výsledcích se Brno Kadani z velké míry podobá. Ve dvou předcházejících venkovních zápasech mělo, stejně jako Kadaň, poloviční úspěšnost. V úvodním kole podlehla Kometa na ledě našeho minulého soupeře z Hradce Králové 4:2. Reparát se jim však podařilo složit v Jindřichově Hradci. Tři body si domů Brno přivezlo po těsné výhře 2:1. Svou poslední výhru se tým bude snažit potvrdit i před domácími fanoušky proti Kadani, která je však také naladěna na vítěznou vlnu.

K znovu splnění cíle v podobě play-off se Brno snažilo během letní přípravy posilovat, stejně jako ostatní týmy. Z nových akvizicí určitě stojí za zmínku Lukáš Říha, litvínovský hráč, který se do paměti kadaňských fanoušků zapsal zejména svým působením v prvoligovém Havířově. V loňské sézóně hájil i barvy extraligové Dukly Jihlavy. V obou týmech platil za úspěšného střelce a útočníka. Například ve 22 zápasech za Havířov si připsal 19 bodů do kanadského bodování za 12 gólů a 7 asistencí. Za zmínku stojí i jeho vydařená příprava. V 9 zápasech nashromáždil 8 bodů a stal se tak nejúspěšnějším hráčem přípravy. Do Brna ale přišli i další hráči. Z Třebíče útočník Robert Holý, ze Sarezy Dušan Bařica a z Písku pak Miroslav Hájek. Ale ani na obranné řady nezapomínal brněnský realizační tým. Z Třebíče přivedl jako další posilu obránce Oldřicha Kališe. Důležitým novým přírůstkem je také obránce Tomáš Burkoň z Písku. Další významnou posilou je zkušený Jan Kruliš. Více než deset let se proháněl po extraligových kluzištích a hájil zejména barvy Kladna. V minulé sezóně si zahrál i ligu ve Velké Británii.

Ovšem nejenom posily tvoří brněnský tým. Velkou útočnou hrozbou je Michal Černý, který v loňské sezóně nasbíral během 52 utkání 43 bodů (21+22) a umístil se tak na šestém místě v kanadském bodování 1. ligy. Druhým ostrostřelcem je v Kadani známý David Appel, kterému se povedlo získat 32 bodů (18+14) v 48 zápasech. Pozadu ale nezůstal ani další útočník Richard Brančík (13+16) . Obranu pak vyztužuje zejména Alexandr Lhotský. Nejdůležitějším mužem na hřišti a brankářskou jedničkou je bezesporu Pavel Maláč, který loni odchytal drtivou většinu zápasů.

K letní přípravě však mimo příchodů a posil patří přirozeně i odchody. Přední řady opustil útočník Patrik Moskal, jenž odešel do Polska. Milan Baranyk bude letos oblékat dres Sarezy Ostrava. Brněnské obraně už nepomůže Jan Mikel, neboť mu nebyla prodloužena smlouva, ale ani Pavel Staněk, který se vrátil do Jihlavy. Do druholigové Techniky Brno spolu odešli Alexander Elsner a Jiří Sedláček.

Z přípravných zápasů vyšlo Brno s bilancí 3 výhry, 5 proher a 1 remíza. Z našich vzájemných zápasů jsme v loňské sezóně pouze jednou v domácím utkání vyhráli 2:0. Zbylá 3 utkání jsme prohráli. V Brně 4:2, 2:1 a doma 1:3.

Sestava Komety Brno z posledního utkaní: Maláč - Lhotský, Kališ, Kruliš, Vyrůbalík, Burkoň, Strýček, Karlíček – Holý, Brančík, Černý - Staněk, Meluzín, Hubáček - Hájek, Říha, Appel - Bařica, Mračka.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM