Mlha? Ta byla ale pro oba celky stejná, upozorňuje Michal Oliverius

Marek Mikeš | 11.09.2005 | |



Po čtyřech letech se na kadaňský led vrátil útočník Michal Oliverius a hned dokázal pravdivost volby fanoušků. Ti nezapomněli na úctyhodných 41 kanadských bodů v sezoně 2000/2001 a v anketě o nejpřínosnější posilu léta jej suverénně zařadili na první místo. Oprávněně! Útočná trojice Zika - Oliverius - Kajer vstřelila tři branky a sedmadvacetiletý hráč se podepsal pod důležitý gól "do šatny", který nasměroval Kadaň k výhře nad Hradcem Králové.

 
„Začali jsme velmi mizerně, hned v prvním střídání jsme inkasovali po naší chybě. To nás zrovna do pohody nedostalo, navíc jsme vzápětí opět inkasovali na 0:2. V prvním domácím zápase, kde jsme chtěli za každou cenu vyhrát, nic moc začátek,“ litovala nepovedeného začátku zápasu sedmadvacetiletá posila Kadaně Michal Oliverius. „Naštěstí jsme dali Hradci branku do šatny. Ta nás dostala na nohy. Druhá třetina již byla docela dobrá, respektive prvních patnáct minut, jelikož poté přišly tři vyloučení po sobě. Hra ve čtyřech nám moc nejde, stojí nás spoustu sil, raději musíme hrát v pěti. Hned při vstupu do třetí třetiny jsme se dostali opět do vedení a to jsme dokázali urvat. Jsme rádi, že máme první výhru v sezoně před domácími fanoušky,“ pokračuje v popisu dramatu se šťastným koncem pro domácího fanouška.

Pod veledůležitou branku „do šatny“ na konci první třetiny, která dokázala domácí vrátit do zápasu, se charismatický útočník střelecky podepsal. „Celá pětka šla na led s touhou vyrovnat!,“ nenechává zásluhy na své osobě. „Puk se dostal k Milanovi Vobořilovi, ten jej nahodil na branku a já mírně tečoval brankáři mezi nohy. Puk prošel a zastavil se pár centimetrů od brankové čáry, takže dorazit jej už nebyla velká práce. Mohl to udělat kdokoliv,“ popisuje.



Rozhovor po utkání s Michalem Oliveriem

autor : Jindřich Poledna


Branka do šatny a následné dění v kabině nabudilo žlutočerný tým k otočení zápasu. „Řekli jsme si, že to za každou cenu zkusíme. Horší to být už nemohlo. Nedokázali jsme si nahrát, nebojovali jsme, ve hře nic nebylo. Hecovali jsme se k lepšímu bránění, důraznější hře do těla a k časté střelbě.“

I další aspekt pomohl Kadani k vyrovnání. Ve druhé třetině prokázala příroda platnost fyzikálních zákonů. Teplý vlhký vzduch, navíc výrazně podpořený silným deštěm, vnikající do haly začal nad ledem vytvářet neprodišná oblaka mlhy. Obávaná situace začátku sezony trápící i celky nejvyšší soutěže možná trochu s podivem rozhodila hostující tým. „Ale podmínky byly pro oba týmy stejné!“ upozorňuje Olivierus. „Pro nás bylo hlavní, že se hráči Hradce začali vztekat, chtěli přerušit hru, nesoustředili se na ní a to nám hrálo do karet. Z tréninku jsme na mlhu zvyklí. Jakmile začne pršet, hala takto reaguje, ale to není jen v Kadani.“

První dva zápasy nové sezony přinesly stejný obraz začátku zápasu, Kadaň vždy rychle prohrávala. „Těžko ale říci kde je chyba. Možná ještě při nástupu na led nemá každý v hlavě hokej,“ přemýšlí nahlas šikovný útočník. „Je hodně důležité přežít prvních pár střídání, více se koncentrovat. Ne vždy se podaří zápas takto otočit. Je to i o střeleckém štěstí. V Havířově jsme sice po první třetině prohrávali o tři branky, jenomže pak jsme byli lepší a navíc jsme měli i přesilové hry pět na tři! Bohužel branky nepadaly. Každopádně nástupy do zápasů zlepšit musíme,“ slibuje na závěr.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM