Darek Hejcman a Robert Černý odehráli extraligovou premiéru

Kateřina Kundertová | 04.03.2017 | |

Darek Hejcman a Robert Černý odehráli extraligovou premiéru

K a d a ň - Piráti v posledním utkání základní části vyzvali na vlastním ledě Hradec Králové, s kterým sehráli formální utkání, jelikož už se nemohli ze sedmé pozice nikam posunout. I proto dal Vladimír Růžička volno elitním formacím a povolal i hráče širšího kádru z Kadaně. Premiéru v nejvyšší soutěži si odbyli Darek Hejcman a Robert Černý.

 

Mladá sestava Pirátů nastoupila na zkušené hráče bez ostychu a nebála se hrát do těla. První ač neregulérní gól si připsali právě Chomutovští. Skóre otevřel Mountfield až v poslední minutě první třetiny, na což navázal hned v počátku dalšího dějství.

Darek Hejcman

Ve 37. minutě se Pirátům podařilo snížit, což podle slov Richarda Jarůška zapříčinilo následnou pasivitu hostů, kteří i přesto dotáhli utkání do vítězného konce, ve kterém přidali ještě třetí gól. „Myslím, že jsme hráli dobře, udělali jsme jen pár zbytečných chyb. Možná jsme i mohli sahat po bodu,“ věřil Darek Hejcman.

„Nebylo to špatné. Jsem rád, že jsem dostal šanci a mohl jsem si zahrát ve městě, kde jsem se narodil,“ řekl Darek Hejcman. S ním souhlasil i druhý debutant: „Cítil jsem se dobře. Byl jsem strašně moc rád, že jsem si mohl extraligu vyzkoušet.“

Darek Hejcman se o startu v extralize dozvěděl už po zápase v první lize, kdežto Robert Černý měl páteční začátek dne trochu hektický. „Dozvěděl jsem se to ve středu po zápase. V šatně už se dříve šuškalo, že dostanou někteří hráči v Chomutově volno, takže bychom mohli hrát,“ přiznal nejlepší střelec Kadaně po základní části.

Robert Černý

V předvečer extraligového zápasu se ne vážně zranil Radek Havel, jehož nahradil právě mladý bek, jenž nastupuje v černožlutém dresu po boku Jakuba Trefného. „Proti Hradci jsem neměl ani hrát. Těsně před rozbruslení mi volali trenéři, abych se dostavil. Bylo to dobré, protože jsem neměl čas přemýšlet, co bude, přesto jsem trochu nervózní byl,“ uvedl Robert Černý.

Oba debutanti měli v hledišti podporu svých nejbližších, kteří v některých případech prožívali premiérový start více než samotní hráči. „Taťka byl rád, že jsem si mohl zahrát extraligu a určitě si to taky užil,“ věřil Darek Hejcman. „Myslím, že rodina byla nervóznější než já. Všichni se přijeli podívat a myslím, že z toho měli dobrý pocit,“ vylíčil mladý bek.

Robert Černý i Darek Hejcman považují extraligu za taktičtější a rychlejší, než je WSM liga, ve které se stabilně pohybují. „Extraliga je rychlejší a taktičtější, každý hráč si drží správně pozice. Když někdo udělá chybu, tak ji soupeř potrestá,“ věděl dvaadvacetiletý útočník. „Extraliga je o stupínek výš než WSM liga a je takticky svázaná,“ potvrdil odchovanec Kadaně.

Darek Hejcman nastoupil celkem ke třinácti buly, z kterých vyšel vítězně třikrát. „Čekal jsem, že budu mít lepší bilanci. Byli silnější, už to v rukách mají nahrané, ale trochu mě to překvapilo,“ pravil centr o soubojích v kruzích. V závěru druhé třetiny se chomutovský odchovanec vyhnul vyloučení. Jak? „Ani jsem nevěděl, že jsem fauloval. I podle kostky si myslím, že jsem se ho nedotkl, ale sudí to viděli jinak. Nakonec šel na trestnou Tejny, tak jsem ho tam nechal,“ vyprávěl s úsměvem na tváři o situaci, kdy za něj trest odpykal Dominik Tejnor.

Robert Černý si může v seznamu životních cílů odškrtnou položku: bránil jsem reprezentačního útočníka. Královehradecký dres totiž obléká Richard Jarůšek, jenž také nastupuje v národním týmu České republiky. „Já jsem to takhle nebral. Byl jsem rád za příležitost, kterou jsem dostal. Snažil jsem se jít do každého střídání naplno,“ řekl mladý bek, jenž nastupoval po boku Bretta Skinnera. „Byl jsem rád, že jsem mohl použít angličtinu, i když to někdy trochu skřípalo,“ usmál se.

Darek Hejcman! 💪 #hejcman #telh #piratichomutov

Příspěvek sdílený Trhači Kadaň (@trhacikadan),

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM