Trhači podlehli Mostu o tři branky

Tereza Doksanská | 22.02.2017 | |

Trhači podlehli Mostu o tři branky

Most/Kadaň - Ve druhém kole skupiny o udržení ve WSM lize Trhači podlehli Mostu 6:3, i když po první třetině vedli 1:0. Ve druhém dějství Mostečané vsítili tři branky a do brány se místo Jana Strmeně postavil Tadeáš Dvořák, který inkasoval taktéž tři góly. Za Kadaň se prosadili Roman Chlouba, Martin Osmík a Denis Šimek.

 
2.kolo, středa 22.2.2017
SK HC Baník Most - Sportovní klub Kadaň  6:3  (0:1, 3:0, 3:2)
Branky a nahrávky: 22. Kubinčák (Divíšek) (TS), 24. Smolka (Hora, J. Doležal), 30. Strejček (Havlíček, J. Doležal), 42. Frolo (Kubinčák, Strejček), 47. J. Šimeček (Šesták, Alinč), 57. Rod (Hora, Alinč) – 5. Chlouba (Kůs), 53. Osmík (J. Tomeček), 59. D. Šimek (Chlouba). Rozhodčí: Würtherle, Jílek – Maštalíř, Svoboda. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 189. Střely na branku: 28:27. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1, 3:1, 4:1, 5:1, 6:1, 6:2, 6:3.
SK HC Baník Most: Pinc – Hora, Šefl, K. Černý, Šesták, Strejček, Frolo – J. Doležal, Havlíček, Smolka – Kubinčák, Divíšek, Řehoř – Rod, Alinč, J. Šimeček – Babincev, R. Veselý.
Sportovní klub Kadaň: Strmeň – Trefný, R. Černý, Šafář, Tejnor, D. Šimek, J. Tomeček, Weinhold – Kůs, Hejcman, Chlouba – L. Vrána, Osmík, Kohout – Slavíček, Raška, Chrpa – Wágner, M. Zadražil.

Komentář k zápasu

První polovina utkání se hrála spíše než v rovnovážném počtu hráčů čtyři na čtyři. Z toho vytěžili hostující Trhači, kteří šli v páté minutě do rychlého vedení. Kůs parádním pasem oslovil mezi kruhy Romana Chloubu, který udělal s pukem tři rychlé kroky, kterými se dostal až před Pince a bekhendovým blafákem poprvé v utkání rozvlnil síť brány Most – 0:1. Vstřelená branka vlila Kadani čerstvou krev do žil a Most měl v obraně co dělat.

V šestnácté minutě se ke dvěma nebezpečným střelám dostal Slavíček, ovšem obětavý hokejisté Mostu ani jeden pokus nepustil až přímo na Pince. V osmnácté minutě měl druhou branku na čepeli agilní Jaroslav Kůs. V letošní sezoně mimořádně produktivní útočník dostal dáreček od mostecké obrany v podobě dobré střelecké pozice, ovšem z první trefil pouze hruď připraveného Pince!

Druhá třetina se Mostu vyvedla daleko lépe, než ta první. Domácí hokejisté spolu se svými fanoušky oslavili vyrovnání hned po pětaosmdesáti vteřinách hry. Tomáš Divíšek připravil pozici pro Vojtěcha Kubinčáka, který prudkou střelou pod břevno srovnal stav utkání – 1:1. Vyrovnaný stav vydržel něco málo přes dvě minuty, pak opět zvedali ruce nad hlavu hokejisté Mostu. Hora se po mantinelu procpal do útočného pásma, od mantinelu nalezl Pavla Smolku, který v obležení hostujících obránců trefil přesně nad rameno Strmeně – 2:1.

Po druhé brance Mostu se na ledě zajiskřilo, když po vzájemné potyčce zamířil na trestnou lavici domácí Tomáš Divíšek a hostující Jakub Trefný. Uklidňující třetí branku vstřelili domácí v polovině zápasu. Bekhendové zakončení Havlíčka vyrazil Strmeň pouze na hůl Jana Strejčka, který z blízka doklepl kotouč za brankovou čáru – 3:1! V závěru druhé třetiny se vařil kotel před Pincem, který skvěle podržel svůj tým. Nejprve se rychlým přesunem postavil proti Chrpovi, později krásným semaforem zastavil tvrdou ránu Slavíčka.

Také vstup do třetí třetiny vyšel lépe domácím hokejistům. Po dvaašedesáti vteřinách hry našel z levého křídla Kubinčák sjíždějícího Tomáše Frola, který přes lapačku nepříliš jistého Dvořáka propasíroval puk do brány - 4:1. V sedmačtyřicáté minutě domácí definitivně rozhodli o zisku tří bodů a zachování malinké naděje na udržení. Alinč vystihl rozehrávku obrany Kadaně, posunul kotouč na Šestáka, který v ještě lepší pozici nalezl Jaroslava Šimeček, jemuž nedělalo problém forhendovým blafákem překonat Dvořáka – 5:1.

Na rozdíl pěti branek mohli domácí zvýšit deset minut před závěrečnou sirénou v přesilové hře. Dělovou ránu Daniela Hory od modré čáry zastavilo až břevno Dvořákovy brány! Ve třiapadesáté minutě se povedlo Kadani zkorigovat výsledek na rozdíl tří gólů. Tvrdou ránu Martina Osmíka vyrazil Pinc před sebe, kde byl opět jako první průbojný hostující útočník, který celou akci zakončil chladnokrevnou dorážkou do poloprázdné brány – 5:2.

V úplném závěru utkání se každý tým prosadil ještě jednou. Šestou branku domácích přidal v přesilové hře Tomáše Rod, když přesnou dorážkou střely Daniela Hory překonal Dvořáka – 6:2. Domácí už zřejmě myšlenkami v kabině zapomněli necelou minut před závěrečnou sirénou na Denise Šimka, který se nacpal před Pince a se štěstím dotlačil puk za jeho záda – 6:3. Nic víc už k vidění v utkání nebylo, a tak se ze tří bodů mohli nakonec radovat hokejisté domácího Mostu!

Ohlasy trenérů

Aleš Totter (HC Most)
První třetina byla od nás špatná, nebyli jsme v zápase. Góly, kterými jsme ve druhé třetině otočili zápas, tak nás postavili na nohy a poté jsme byli lepším týmem. Jsem rád, že jsme ukázali nějakou morálku, protože jsme si říkali, pokud si má Kadaň záchranu uhrát, tak ať to není v zápase s námi, to by bylo daleko bolestivější, kdybychom je viděli se radovat na ledě. Jsme rádi, že jsme to zvládli, večeře nám dneska bude chutnat o trošku lépe. Zítra máme další zápas a myslím si, že to je pro nás lepší, když se hraje více zápasů. Těšíme se na zítřek, na Havířov.

Jaroslav Beck (SK Trhači Kadaň)
Prvních 20 minut bylo podle našich představ, tak jak to mělo vypadat, v tom jsme měli pokračovat. To, co bylo poté, pro to zatím nemám vysvětlení a není co hodnotit. Je to selhání ve všech směrech a současně s podceněním dohromady. Musíme si k tomu zítra něco říct a pokračovat tak, jak jsme šlapali posledních pár zápasů.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM