První zápas - první vítězství

Jindřich Poledna | 11.02.2004 | |



Při svém vstupu do letošní sezóny porazila Kadaň Písek na jeho ledě 4:1.

 
1.kolo, sobota 13.9.2003
IHC Písek - Sportovní klub Kadaň  1:4  (1:1, 0:3, 0:0)
Branky: 3. Nedorost (Jelen, Bouz) - 11. Stavenský (Kuchler, Polanský), 24. Polanský (Kuchler, Stavenský), 29. Štrach (Klaus, Kreuzman), 33. Vilášek (Stavenský). Rozhodčí: Hodek - Dančišin, Matějíček. Vyloučení: 8:9, navíc Nouza 5 min plus do konce utkání za naražení - Kreuzer 10 min za nesp. chování. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1000.
IHC Písek: Pinkas - Všetečka, Vokatý, Kotaška, Pindiak, Veselý - Štefan, Šmátrala, Kubeš - Míka, Šimek, Brož - Kořánek, Volráb, Nouza - Jelen, Bouz, Nedorost
Sportovní klub Kadaň: Fikrt - Klaus, Svoboda, Pospíšil, Vilášek, Punčochář, Toms, Štrach - Kukla, Kašík, Kajer - Stavenský, Kuchler, Polanský - Derfler, Müller, Kreuzman - Tvrdek, Pech, Kreuzer.

Komentář k zápasu

První mistrovské utkání ukazovalo od první minuty, jak se bojuje o mistrovské body. Velké nasazení, rychlost a bojovnost - to vše bylo vidět hned od úvodního buly. Hráči Kadaně začali velmi zostra a předvedli několik tvrdých zákroků, které však rozhodčí nepotrestal. A tak trestal Písek. A udeřil rychle. Hned ve 3.minutě vybojoval puk u mantinelu Bouz, přistrčil ho Jelenovi, který naservíroval Nedorostovi, a bylo to 1:0.

Za Kadaň bude nastupovat v letošní sezóně Stanislav Stavenský, kterého písecké publikum příliš v lásce nemá, po zranění od něj musel totiž ukončit kariéru bývalý bek Písku Petr Keller. A právě Stavenský dokazoval, že bude nejnebezpečnějším hráčem hostí. V 5.minutě byl však vyloučen spolu s domácím Pindiakem za vzájemnou potyčku. Písečtí se poté usadili před Fikrtem a na několik minut zatlačili Kadaň do jejího pásma, branka na 2:0 však nepřišla.

A tak udeřilo na druhé straně. Stavenský nikým neobtěžován objel branku a prostřelil poprvé Pinkase – 1:1. V 16.minutě rozhodčí přísně vyloučil domácího Nouzu na 5 plus do konce za vražení, ale hosté si v dlouhé přesilovce vážnější šanci nevytvořili. Byli to spíše domácí Bouz a Brož, kteří z brejku zahrozili, ale Fikrt už zůstal nepřekonán.

Písek chtěl ve druhé třetině určitě hlavně zlepšit koncovku, začal aktivně a měl šance. Míka hned v úvodu šikovně vystřelil, ale tečovaná střela těsně minula svůj cíl. Fikrt svůj tým podržel a jeho spoluhráči posléze přidali. Ve 24.minutě Polanský využil milimetrový pas Kuchlera – 1:2.

V polovině zápasu udeřila Kadaň potřetí. Obránce Štrach, vracející se z trestné lavice, dostal přihrávku za obránce, postupoval sám na Pinkase a našel skulinku mezi jeho betony – 1:3. Domácí si nevěděli rady s důraznou hrou soupeře, který hrál jednoduše a ve 33.minutě ztrestal nedisciplínované domácí počtvrté. V přesilovce se trefil Vilášek – 1:4. Druhá třetina skončila pro Písek fiaskem, Kadaň se ujala vedení o tři branky a svou hrou ovládla vývoj utkání. S postupem času se domácí dostávali do zakončení stále obtížněji.

I ve třetí třetině se snažili Písečtí o zteč Fikrtovy branky, nepřekonatelnou překážkou jim však stále byla kadaňská obrana. Hosté do třetiny šli s jasným cílem udržet náskok, což se jim dlouho dařilo, a když přestáli i střely Všetečky, Šimka, Míky, Šmátraly a Nedorosta, tak se jim to nakonec i podařilo. Svůj velký podíl na tom má nejen brankář Fikrt, ale i domácí útočníci, kteří dnes asi neměli svůj den.

Pavel Kouba, Ladislav Burget

Ohlasy trenérů

Karel Slabý (Písek): Kadaň hrála velice zkušeně a chytře, a to na nás platilo. Využila chyb, které jsme jí nabídli a byla lepší i v proměňování šancí. My jsme dnes víc chtěli než uměli. Přemíra snahy nám škodila. Škoda, že jsme nedali v poslední třetině gól, zápas by pak mohl být ještě zajímavý.

Alois Chlustina (Kadaň): My jsme oproti minulé vyměnili post brankáře a dnes byl náš brankář Fikrt lepší než domácí Pinkas. A nemůžeme si stěžovat ani na koncovku. Dnes jsme měli i lepší bruslení, Písek byl asi svázaný psychicky.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM