K prvnímu zápasu play out zajíždějí Trhači do Havířova

Tereza Doksanská | 17.02.2017 | |

K prvnímu zápasu play out zajíždějí Trhači do Havířova

Kadaň – Je to tu! Už tuto sobotu zajíždí Kadaň do Havířova, k prvnímu zápasu v bojích o umístění. Jak se povede kadaňským hokejistům proti Havířovu, který v základní části porazili třikrát?

 

HC AZ Havířov 2010
Vstup do WSM ligy měl AZet dobrý, po dvou vyhraných zápasech přišly dva prohrané. Poté porazil Havířov Horáckou Slavii 2:1 a Most 4:1. Jenže tyto dvě výhry vystřídala série sedmi porážek v řadě. Po dlouhé době ochutnal Havířov pocit výhry, když porazil silné Kladno 4:3 po prodloužení. Po utkání se Slavií, které havířovští prohráli 2:3, byl odvolán trenér Štefan Mikeš, který byl nahrazen asistentem Martinem Janečkem. Novému trenérovi byl přidělen manažer Patrik Rimmel jako asistent. I když byl po šestnácti kolech Havířov na posledním místě, v sedmnáctém už bylo vše jinak. Slezané sice prohráli nad Duklou 3:2 po prodloužení, ale i zisk jednoho bodu vyhoupl svěřence trenéra Janečka na dvanácté místo. Havířované byli v tabulce jako na houpačce, jednou byli až na dně, poté zase na jedenáctém místě, hodně jejich umístění ovlivňovaly i zápasy jednotlivých týmů zespodu tabulky. Po změně trenéra si Havířov připsal výhry nad silnými soupeři. Slavii vynuloval 4:0 a v dalším kole sešívaným nasázeli svěřenci trenéra Janečka sedm branek, přičemž inkasovali pouze jednu. Další skalp získali Slezané proti Kladnu, které porazili 5:1.

Po odehrání 52 kol se Havířov umístil s 64 body na dvanáctém místě a boj o umístění začnou tak na druhém místě za Litoměřicemi, které mají bodů 68. Šest bodů má AZet náskok na Kadaň a na Most bodů devatenáct.

Statistiky havířovských hráčů
Nejproduktivnějším hráčem je s 33 body Daniel Štumpf, který nasázel 15 gólů a na 18 jich nahrál. Marcel Petran je nejvíce aktivním obránce, v 50 zápasech nastřílel 8 gólů a rozdal 10 přihrávek. Michal Hlinka, útočník, je s 54 trestnými minutami nejvíce trestaným hráčem Havířova.

Nejvíce odchytaných zápasů (38) má Marek Laco. Může se pyšnit procentuální úspěšností 92.18% a počtem inkasovaných branek na zápas 2.35. Záda mu kryje Dušan Šafránek, který odchytal v dresu AZetu deset zápasů. Má 2.67 počet inkasovaných branek na zápas a 91.58% procentuální úspěšnost.

Vzájemné zápasy v základní části
Tři ze čtyř utkání vyhráli Trhači, z toho jednou na ledě Havířova a jednou prohráli po prodloužení. Z 12 bodů jich Kadaň získala 10.

SK Trhači Kadaň: HC AZ Havířov 2010 4:3
HC AZ Havířov 2010: SK Trhači Kadaň 2:1p.
SK Trhači Kadaň: HC AZ Havířov 2010 5:2

HC AZ Havířov 2010: SK Trhači Kadaň 2:5
25. Hubáček (Krisl, Dvořáček), 30. Kanko (Petran, Kalus) – 7. Kůs (Račuk, Trefný), 21. Kůs (Račuk, Hejcman), 33. Hejcman (Kůs, Račuk), 34. Kůs (Račuk, Hejcman), 59. Račuk

Sestava obou celků
Šafránek (M. Laco) – L. Doudera, Petran, Krisl, Chroboček, Holomek, D. Seman, Dudek, Sedlák – Kalus, Hlinka, Kanko – Dvořáček, Hubáček, Štumpf – Gřeš, Maruna, Kotala – L. Bednář, Haas, Pořízek.

Strmeň (Tadeáš Dvořák) – Trefný, R. Černý, Baránek, D. Šimek, L. Chalupa, Tejnor, Weinhold – Kůs, Hejcman, Račuk – Harkabus, Osmík, Kohout – Slavíček, Chlouba, Chrpa – Ringler, Raška, L. Vrána.

Dvaapadesáté kolo přineslo body pouze Havířovu, Kadaň vyšla naprázdno
HC Benátky nad Jizerou: HC AZ Havířov 2010 1:2
19. J. Havel (Prokeš, Černoch) – 40. Štumpf (Krisl, Chroboček), 48. Dvořáček (Krisl, Haas).

Sestava, v níž získal Havířov tři body: M. Laco – Dudek, Krisl, Chroboček, Petran, Bahounek – Kanko, Maruna, Kalus – Štumpf, Haas, Dvořáček – Kotala, Pořízek, L. Bednář.

I přes to, že Havířov nastoupil pouze se třemi lajnami a pěti obránci, podařilo se mu získat tři body. Do sestavy nemohl kvůli nemoci zasáhnout Roman Rác a díky zranění z předchozího zápasu proti Budějovicím Daniel Seman. Protože Havířované měli trip Budějovice Benátky, tak se nevraceli domů. Na ranní rozbruslení nešel Michal Gago, který nenastoupil ani do zápasu, protože měl horečky a léky mu nezabraly. Uvidíme, zda nastoupí do sobotního utkání proti Kadani.

HC Stadion Litoměřice: SK Trhači Kadaň 6:4
22. Švagrovský (Stoklasa), 23. Zajan (Pavlas), 23. Plášil (Kopta, Loskot), 45. Jaroslav Kalla (Smetana, Pavlas), 45. J. Veselý (M. Ondráček, Jebavý), 60. M. Ondráček – 5. L. Chalupa (Chlouba), 22. Chlouba (Šťovíček, R. Havel), 32. Kohout (Harkabus, Osmík), 38. Raška (R. Černý, Kůs).

Sestava Kadaně: Tadeáš Dvořák (Strmeň) – Trefný, R. Černý, Baránek, Tejnor, R. Havel, L. Chalupa, J. Tomeček, Weinhold – Kůs, Hejcman, Raška – Harkabus, Osmík, Kohout – Šťovíček, Chlouba, Chrpa – Ringler, Wágner, M. Zadražil.

Tabulka před zahájením play out
HC Stadion Litoměřice 68 bodů
HC AZ Havířov 2010 64 bodů
SK Trhači Kadaň 58 bodů
HC Most 45 bodů

Program play out
HC Stadion Litoměřice: HC Most 17:00

O zápase
Po čtyřech dnech zápasového volna se opět Trhači dostanou do zápasového tempa. První kolo play out začíná již tuto sobotu, 18.2. Úvodní buly bude vhozena v havířovské K&K PNEU Aréně v 17 hodin. Pokud se nehodláte jet podpořit Trhače až do Havířova, můžete sledovat zápas na onlajny.com.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM