Byl to jeden z důležitých zápasů sezony, který jsme zvládli, říká Jaroslav Kůs

Tereza Doksanská | 11.02.2017 | |

Byl to jeden z důležitých zápasů sezony, který jsme zvládli, říká Jaroslav Kůs

Kadaň - Důležitý zápas Trhači proti Mostu zvládli. Zimním stadionem zněla pátá a na konci utkání panovala obrovská radost jak v ochozech, tak na ledě. O úvodní branku se postaral JAROSLAV KŮS.

 

Jardo, Most jste porazili 5:2 a proti Mostu jste potvrdili domácí neporazitelnost ve vzájemných zápasech. Jaké panují v kabině emoce?
My jsme věděli, že to bude, nechci říct zápas sezony, ale jeden z těch hodně důležitých zápasů vzhledem k postavení v tabulce a bodům, takže jsme k tomu tak přistoupili. V kabině je nálada skvělá.

Jak byste zápas zhodnotil?
Rozhodla první třetina, která byla 3:0. Poté jsme se nechali trošku ukolébat a Most jsme pustili do hry. Měli jsme spoustu přesilových her, neproměnili jsme přesilovku pět na tři a oni poté dali na 3:1, což nám malinko svázalo ruce. Řekli jsme si, že do třetí periody musíme jít stejně jako na začátku, hrát aktivně. Nakonec jsme dali ještě pár gólů a vyhráli jsme.

Čím jste Most předčili?
Myslím si, že ve věkovém průměru je rozdíl znát. My máme o hodně mladší družstvo, oni tam mají zase starší a zkušené hráče. Předčili jsme je takovou tou mladou dravostí.

Po první třetině jste vedli 3:0, hraje se potom lépe, když víte, že máte třígólový náskok?
Ano, určitě se hraje lépe, ale dostanete jeden gól a za stavu 3:1 se trošku klepete, přeci jenom jsou tu hodně mladí kluci, kteří takovou zkušenost nemají. Ve třetí třetině jsme to ale zvládli a zápas jsme měli pod kontrolou.

Vstřelil jste úvodní gól, jak byste ho popsal?
Podobný gól jsem dal v Benátkách. Nahazoval jsem s úmyslem, že někdo bude před bránou nebo si to tam gólman mohl srazit, nakonec se to dostalo do brány.

Jak se vám dnes hrálo s Davidem Kašem?
S Davidem se mi hrálo výborně, extraligový hráč, který má ambice do NHL. Byla radost s ním hrát.

Základní část nebyla dle vašich představ, je tomu tak?
Výkony nebyly natolik odlišné jako loni, ale minulou sezonu jsme spoustu zápasů dotáhli do vítězného konce. Letos nám deset nebo dvanáct zápasů uteklo o gól, zápasy byly vyrovnané, v některých jsme byli možná i lepší. To rozhodlo o to, že jsme se nebili o desítku, ale jsme tam, kde jsme. Podle mě potřebuje hráč prožít i takovou sezonu, musí ty zkušenosti nabrat.

Ve hře o umístění se utkáte s Mostem, Havířovem, poté buď s Litoměřicemi nebo Frýdkem Místkem. Byla by nevýhoda, kdybyste museli dvakrát jet přes celou republiku?
Nevím výsledky, takže doufáme, že Litoměřice porazíme a že zůstanou s námi. Abychom jeli opravdu jenom do Havířova. Doufáme, že play-out, i když to není ještě matematicky rozhodnuté, takže to bude co nejdříve rozhodnuté.

Právě poslední zápas hrajete v Litoměřicích, co od tohoto zápasu očekávat?
Jak říkám, nevím, zda Litoměřice dneska prohrály nebo vyhrály a jestli mají o co hrát. Za ně to bude mít náboj, my hrajeme o to, když není to play-off, abychom si zajistili záchranu, takže my tam jedeme pro body.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM