Základní část se blíží ke konci, v posledním domácím zápase přivítají Trhači poslední Most

Tereza Doksanská | 10.02.2017 | |

Základní část se blíží ke konci, v posledním domácím zápase přivítají Trhači poslední Most

Kadaň – Základní část WSM ligy je téměř na konci a Trhači v 51. kole přivítají tabulkového souseda, poslední Most. Oba celky z posledních utkání získaly dva body, kolik jich získají kadaňští tentokrát?

 

HC Most
Most se nachází na posledním místě se 45 body. Na Kadaň ztrácejí bodů deset a na Havířov bodů šestnáct. Je tedy jasné, že společně s Kadaní budou mostečtí hrát o udržení.

Z celkem 50 zápasů vyhráli Severočeši jedenáctkrát v základní hrací době a čtyřikrát za dva body. Prohraných zápasů mají více než vyhraných, 31 jich prohráli ve třech třetinách a čtyři v prodloužení a samostatných nájezdech.

Mostečtí mají nejhorší obranu a nejméně vstřelených branek. Jejich skóre je špatné, 107: 174.

Posledních pět zápasů
Rytíři Kladno: HC Most 6:2
HC Most: HC Slavia Praha 4:2
HC Dukla Jihlava: HC Most 4:3
HC Most: SK Horácká Slavia Třebíč 3:1
HC Stadion Litoměřice: HC Most 2:3sn.

Změny v trenérském postu
Na post trenéra byl postaven Aleš Totter. Trenér se zkušenostmi z NHL přišel z druholigového Havlíčkova Brodu. Bývalý trenér Chomutov, Jihlavy, Berouna trénoval i ruskou juniorku. „Jsem strašně rád, že mohu pracovat s takovým týmem,“ řekl do rozhovoru pro mostecké stránky.

Nejproduktivnější hráč? Zkušený Tomáš Divíšek
Sedmatřicetiletý útočník nastřílel ve 44 zápasech 15 gólů a na 27 jich nahrál, proto mu patří i páté místo v kanadském bodování WSM ligy. Nejvíce produktivním obráncem je s 15 kanadskými body (6+9) Kamil Černý. Jan Strejček, obránce, je nejvíce faulujícím hráčem. Ve 44 zápasech nasbíral 78 trestných minut.

V Mostě mají dost brankářů, Marka Pince, Jaroslava Hübla, Patrika Spěšného, Tomáše Halásze, Michaela Petráska a Václava Moučka. První dva jmenovaní odchytali nejvíce zápasů. Marek Pinc má procentuální úspěšnost 90.75% a 3.40 inkasovaných branek na zápas. Jeho kolega se může pyšnit procentuální úspěšností 92.71% a počtem inkasovaných branek na zápas 2.64.

Most v derby získal dva body
HC Stadion Litoměřice: HC Most 2:3sn.
2. M. Ondráček (Nedvídek), 17. Nedvídek (Barák, Plášil) – 10. Smolka (Divíšek, Havlíček), 27. Smolka (Rod), rozh. náj. Válek.

Mostečtí nastoupili v této sestavě:
Spěšný (Pinc) – Frolo, K. Pilař, Hora, Šefl, K. Černý, Kokeš, Šesták – Kubinčák, Divíšek, Martynek – Rod, Babincev, Smolka – J. Doležal, Havlíček, Válek – Dufek, J. Šimeček, Stříbrný – M. Havelka.

Důležité dva body pro Kadaň
SK Horácká Slavia Třebíč: SK Trhači Kadaň 3:4p.
1. Kusko (Mrázek), 24. Dolníček (Lojek, Jan Wasserbauer), 28. Kristl (Dolníček, Jan Wasserbauer) – 14. Chrpa (Chlouba, R. Havel), 20. Kaše (Kohout), 58. Kaše (Strmeň), 64. Hlava (Harkabus, R. Havel).

Dva body vybojovali Trhači v této sestavě:
Strmeň – Trefný, R. Černý, J. Tomeček, L. Chalupa, Baránek, R. Havel, Tejnor, Weinhold – Harkabus, Hejcman, O. Beránek – Osmík, Kaše, Kohout – Hlava, Chlouba, Chrpa – Ringler, M. Zadražil.

Ve vzájemných zápasech je lepší Most
Celkem se sehrály tři zápasy, dva z toho vyhrál Most. Mužstvo zpod Hněvína si drží body doma, Kadaň také, ale doma hrála pouze jednou. Se stejným výsledkem odjížděli Trhači z Mostu bez bodů.

HC Most: SK Trhači Kadaň 3:2
SK Trhači Kadaň: HC Most 4:2
HC Most: SK Trhači Kadaň 3:2

Sestavy obou celků z posledního vzájemného klání
Pinc – K. Černý, Strejček, Šefl, Kokeš, Drábek, Šesták, Charousek – Kubinčák, Divíšek, Smolka – Mical, Válek, Rod – Havlíček, Hora, Alinč – R. Veselý.

Strmeň – Trefný, R. Černý, D. Šimek, J. Tomeček, R. Havel, L. Chalupa – Kůs, Hejcman, Hlava – O. Beránek, Osmík, Kohout – Slavíček, Chlouba, Chrpa – Wágner, M. Zadražil, Vaněk – L. Vrána.

Program 51. kola
HC Benátky nad Jizerou: HC Stadion Litoměřice
ČEZ Motor České Budějovice: HC AZ Havířov
HC Frýdek Místek: SK Horácká Slavia Třebíč
LHK Jestřábi Prostějov: Rytíři Kladno
HC ZUBR Přerov: HC Slavia Prah
HC Slovan Ústí nad Labem: HC Dukla Jihlava

O zápase
Poslední domácí severočeské derby se odehraje v sobotu, 11. 2. na zimním stadionu v Kadani. Úvodní buly bude vhozena v 17 hodin. Přijďte podpořit Trhače v důležitém utkání proti nedalekému Mostu. Pokud si na zimní stadion cestu nenajdete, sledujte zápas buď psanou formou na onlajny.com nebo živý přenos na tvcom.cz.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM