Trhači zdolali Třebíč po prodloužení a vezou dva body

Tereza Doksanská | 08.02.2017 | |

Trhači zdolali Třebíč po prodloužení a vezou dva body

Třebíč/Kadaň - Do utkání vstoupila lépe Třebíč, avšak Trhači vstřelili dvě branky a dostali se do vedení, které jim ale domácí vzali. Dvě minuty před koncem vyrovnal David Kaše a v prodloužení vystřelil dva body Nicolas Hlava.

 
50.kolo, středa 8.2.2017
SK Horácká Slavia Třebíč - Sportovní klub Kadaň  3:4p  (1:2, 2:0, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky:1. Kusko (Mrázek), 24. Dolníček (Lojek, Jan Wasserbauer), 28. Kristl (Dolníček, Jan Wasserbauer) – 14. Chrpa (Chlouba, R. Havel), 20. Kaše (Kohout), 58. Kaše (Strmeň), 64. Hlava (Harkabus, R. Havel). Rozhodčí: Kašík – Adamec, Poruba. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1270. Střely na branku: 29:42. Průběh utkání:1:0, 1:2, 3:2, 3:4.
SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka – Niko, J. Zdráhal, Lojek, Čejka, Přibyl, Hort – Jan Wasserbauer, Dolníček, Kristl – Kusko, R. Zohorna, Mrázek – Malec, Milfait, Psota – Huňa, Juráň, Paták.
Sportovní klub Kadaň: Strmeň – Trefný, R. Černý, J. Tomeček, L. Chalupa, Baránek, R. Havel, Tejnor, Weinhold – Harkabus, Hejcman, O. Beránek – Osmík, Kaše, Kohout – Hlava, Chlouba, Chrpa – Ringler, M. Zadražil.

Komentář k zápasu

Neoblíbený to soupeř přicestoval na led Horácké Slavie Třebíč, v jejíž brance se postavil díky reprezentační přestávce odchovanec Karel Vejmelka. Třebíč ale jakoby chtěla dát sbohem ubojovaným, a často ne příliš pohledným zápasům právě s Kadaní a rychle otevřela skóre! Hned v 1. minutě našel přesným pasem Petr Mrázek Silvestra Kuska, který tváří v tvář brankáři uspěl.

O pár vteřin později usedl poprvé třebíčský hráč na trestnou lavici a hosté mohli srovnat. A že k tomu šanci měli, když po dorážce na brankovišti musel Vejmelka zastavovat kotouč až na brankové čáře. Tutovku spálil ve vlastní přesilovce, v polovině 8. minuty, i domácí útočník Petr Mrázek, na kterého zívala prázdná branka, ale kotouč mu sjel z čepele a skóre se tak nenavyšovalo.

Ve 13. minutě využil chyby domácí rozehrávky Chlouba, který od modré vyslal tvrdou střelu, kterou před domácím gólmanem tečoval Jakub Chrpa a srovnal skóre. Jak Horácká Slavia dobře rozehrála první třetinu, tak konec byl přímo hrozivý, o čemž vypovídala branka vteřinu před koncem ve vlastním oslabení, kterou vstřelil v situaci dva na jednoho David Kaše a zajistil tak svému týmu vedení po prvních dvaceti minutách.

Hned ve 23. minutě mohla Kadaň navýšit vedení, ale přečíslení tři na dva nakonec brankou neskončilo, i když, nutno říci, se štěstím, neboť brána byla z velké části odkrytá. Nedáš, dostaneš, Třebíč si vytvořila tlak a před brankářem nejprve dorážel obránce Martin Lojek, ten neuspěl, ale kapitán domácích, David Dolníček, už ano.

Na konci 28. minuty se nám skóre opět přelilo na druhou stranu. Ano, Horácká Slavia znovu vedla. Střelu Jana Wasserbauera tečoval kapitán David Dolníček a následně si gólovou radost z dorážky užil Richard Kristl.

Poté jsme ještě viděli po dvou velkých šancích na obou stranách. Nejprve se ocitl sám před brankářem Strmeňem Radim Zohorna, který byl vychytán a následně se o pár minut později objevil před Vejmelkou Chlouba, ale i zde se blýskl muž v masce povedeným zásahem.

Třebíč mohla soupeři odskočit, ale povedenou přihrávku Matěje Psoty na Radima Zohornu, nedokázal brněnský čahoun zužitkovat v branku, i když byl ve velice dobrém postavení, gólman Strmeň byl opět proti.

Když se Kadani nepovedlo vyrovnat v krátké dvojnásobné přesilovce, na konci třetiny se to povedlo Davidovi Kašemu. V 57. minutě ještě sice střelou z forhendu tváří v tvář Vejmelkovi neuspěl, o minutu později se mu to však povedlo bekhendovou střelou, kdy prošel kotouč domácímu brankáři mezi betony.

Zápas tak dospěl do prodloužení, které začala lépe Třebíč. Do dobrých pozic se po individuálních akcích dostal nejprve Kristl a poté Zohorna, kterému kotouč tentokrát v rozhodující chvíli uskočil. Tlak si vytvořili i hosté z Kadaně, Vejmelka musel svůj tým uklidnit jistým zásahem a přerušit tak hru. Nakonec to ale byli hosté z Kadaně, který urvali bod navíc. Postaral se o to Nicolas Hlava. Třebíč tak po prohře v Mostu zbytečně ztratila body i doma proti Kadani, což by ji v našlapané tabulce mohlo v pondělním, konečném účtování, mrzet.

Matěj Hráček

Ohlasy trenérů

Kamil Koláček- Kadaň My jsme měli dnes dobře postavený mančaft. Zápas se mi nehodnotí jednoduše. Chtěli jsme tři body, máme dva, ale vzhledem k průběhu jsme spokojeni. Kluky musíme pochválit, povedlo se nám dát v prodloužení gól, což se nám do teď nevedlo, takže my jsme dnes spokojení. David Kaše dal dnes dva góly, je to rozdílový hráč, super na ledě, super v kabině. Myslím, že o něm hodně uslyšíme, přeji mu, aby se brzy prosadil.

Martin Sobotka- Třebíč Do utkání jsme dobře vstoupili, vedli jsme a splnili jsme cíl, ale celkově jsme první třetinu odehráli špatně. Dělali jsme školácké chyby a vrcholem všeho byla branka ve vlastní přesilovce vteřinu před koncem třetiny. Druhou třetinu jsme se zlepšili, v té třetí jsme si to chtěli pohlídat, bohužel se nám nepovedlo ubránit jeden brejk a dostali jsme vyrovnávací gól. Pak kluci v prodloužení zůstali dlouho v obranném pásmu a dostali jsme gól, nedá se nic dělat. Bod je dobrý, i když jsme potřebovali minimálně dva, ale musíme si to uhrát jindy, třeba v sobotu ve Frýdku- Místku.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM