Trhači míří na led Bílých hvězd. Dobyjí Třebíč i na podruhé?

Jiří Novotný (KAD) | 07.02.2017 | |

Trhači míří na led Bílých hvězd. Dobyjí Třebíč i na podruhé?

K a d a ň - Již 50. kolo WSM Ligy bude rozehráno v rámci středeční porce zápasů. Kadaň čeká výjezd do Třebíče, jež uzavírá elitní pětku soutěže. Na opačném pólu tabulky bojující Trhači v utkání nebudou favoritem, nicméně MANN+HUMMEL ARÉNU už jednu vyloupit dokázali. Zvládnou to i tentokrát?

 

SK Horácká Slavia Třebíč

Zatímco loňským ročníkem se ambiciózní Horácká Slavia protrápila a výsledkem bylo 11. místo, letos se Moravané znovu řadí mezi prvoligovou smetánku. Aktuálně drží 5. pozici se 75 body, nebezpečně na ní dotírají o dva body chudší Prostějov s Ústím. Na vyšší postavení už příliš pomyslet nemůže, neboť na čtvrtou Slavii ztrácí propastných osm bodů.

I přes své slušné postavení má Třebíč záporné skóre 127:137. V základní hrací době vyhrála 18 duelů, pětkrát slavila po prodloužení či nájezdech. Alespoň bod brala v 11 případech, v 15 zápasech vyšla naprázdno.

Bílé hvězdy před Vánoci najely na šestizápasovou vítěznou vlně, kterou uťalo až na začátku ledna Ústí. Na konci minulého měsíce třikrát v kuse padly, ovšem proti těžkým váhám - Kladnu, Slavii a Jihlavě. Šňůru proher zastavily v Litoměřicích, následný výlet na sever Čech už ale tak dobře nedopadl.

Minulé kolo: Most - Třebíč 3:1

Horáci přijeli do Mostu v okleštěné sestavě a dříve než se stačili pod Hněvínem rozkoukat, tak jim Kristián Reichel vstřelil dvě branky. Hosty vrátil do zápasu až v 56. minutě Kristl, ale v samém závěru pečetil Doležal.

„Bohužel jsme zaspali začátek utkání, kdy jsme rychle dostali gól na 1:0 a pak po faulu jsme dostali druhý v oslabení. Myslím, že postupně jsme vyrovnali hru a ve třetí třetině jsme byli lepší. Jenže dnes nás trápila koncovka,“ litoval kouč Martin Sobotka.

Sestava Třebíč ze zápasu v Mostě: Dominik Svoboda – Niko, Zdráhal, Lojek, Čejka, Hort, Přibyl, Jiří Wasserbauer – Jan Wasserbauer, Dolníček, Kristl – Kusko, Milfait, Psota – Malec, T. Havránek, Paták – Juráň.

Vzájemné zápasy

V dosavadních třech střetnutích se ani jednou neradoval domácí celek. Poprvé se hrálo v Kadani a Třebíč Trhače zdolala 4:3. Ti jí to vrátili ve 24. kole, kdy vyhráli jasně 4:1. Na tento úspěch ale nenavázali na konci prosince, kdy Bílé hvězdy brali v Kadani všechny tři body po těsné výhře 2:1.

Statistiky Třebíče

Nejproduktivnější hráči jsou Roman Erat s Davidem Dolníčkem. Ostřílení bardi mají na kontě 34 bodů (7+27) a (9+25). S 28 body následuje Petr Mrázek, jeden bod ztrácí osmnáctigólový Richard Kristl, nejlepší střelec týmu.

Z obránců má nejvíce bodů (7+15) Jan Zdráhal. Daří se i Jánu Nikovi (5+13) a elitní trojku doplňuje exkadaňský Tomáš Bartejs (3+8).

Třebíč sází na mladé gólmany. Nejvíce zápasů (28) odchytal Pavel Jekel, jehož úspěšnost přesahuje 91%. 11 startů má Dominik Svoboda a devětkrát nastoupil Karel Vejmelka

O zápase

Úvodní buly mače mezi Horáckou Slavií a Trhači padne ve středu 7.2. v 17:30. Průběh zápasu můžete sledovat tradičně na webu onlajny.com.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM