Kadaň zdolala Prostějov 4:3

Filip De Bolle | 21.01.2017 | |

Kadaň zdolala Prostějov 4:3

K a d a ň - Trhači získávají důležité tři body! Na branky Jakuba Chrpy, Romana Chlouby a Martina Kohouta našli hosté odpověď. Dvě minuty před koncem však přidal druhou branku Jakub Chrpa a Jestřábi i díky skvěle chytajícímu Strmeňovi nedokázali vyrovnat. Tři body tak díky bojovnému výkonu zůstávají doma.

 
43.kolo, sobota 21.1.2017
Sportovní klub Kadaň - LHK Jestřábi Prostějov  4:3  (1:1, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 6. Chrpa (Slavíček, Chlouba), 36. Chlouba (Harkabus), 51. Kohout (Kaše), 58. Chrpa (Trefný, Chlouba) – 9. L. Krejčík (Martin Novák, Rudovský), 39. Žálčík (Luňák), 57. A. Holík (L. Krejčík). Rozhodčí: Luczków – Coubal, Toman. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:1. Diváci: 471. Střely na branku: 34:28. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.
Sportovní klub Kadaň: Strmeň (Tadeáš Dvořák) – Trefný, R. Černý, Baránek, Tejnor, R. Havel, L. Chalupa, Weinhold – Osmík, Hejcman, Kohout – Harkabus, Kaše, Hlava – Slavíček, Chlouba, Chrpa – Ringler, L. Vrána, Wágner.
LHK Jestřábi Prostějov: Neužil (Kantor) – T. Kvapil, A. Holík, Protivný, V. Zadražil, Grebeňuk, D. Kolář, Vokurka – Luňák, Venkrbec, Žálčík – Martin Novák, Rudovský, L. Krejčík – Matuš, Šlahař, Švec – Indra, Hozák, Zabloudil.

Komentář k zápasu

Trhači do utkání vstoupili aktivně a odměnou jim byla vedoucí branka. Ve 4. minutě dorazil Slavíčkovu střelu Jakub Chrpa. Poté se nechal Slavíček vyloučit a Jestřábi trestali. Lukáš Krejčík se v levém kruhu opřel do puku a trefil se k tyči. Na druhé straně pálil Baránek, Neužil zasáhl. Poté pálil Slavíček, jeho střelu Neužil vyrazil betonem. V 16. minutě ujeli dva prostějovští útočníci na jednoho domácího zadáka, nicméně Šlahař šanci promrhal. Za Trhače odpovídal Černý, Neužil bez potíží vyrazil.

Na začátku druhé periody se vyznamenal domácí gólman Strmeň, jehož famózní zákrok lapačkou proti Hozákově dorážce publikum ocenilo bouřlivým potleskem. Posléze se v dobré pozici zjevil Krejčík, ale promáchl. Osmělili se i Trhači, Hlavovu ránu Neužil vytěsnil mimo. Neuspěl ani Ringler, jehož ránu gólman Jestřábů snadno lapil. Ve 36. minutě vyzval Harkabus Romana Chloubu, jenž se trefil ukázkově pod břevno a vrátil Kadani vedení. Z něj se ovšem černožlutí neradovali nikterak dlouho, o tři minuty později prudce vypálil Lukáš Žálčík - 2:2. V závěru mohl strhnout vedení na stranu hostů Šlahař, ale Strmeň jeho únik zlikvidoval.

Třetí třetině se dlouho nesla v relativně klidném tempu, které rozčísli až 51. minutě Trhači. Kaše pláchl s Martinem Kohoutem, jenž se trefil nad lapačku. Jestřábi se tlačili za vyrovnáním, jemuž bránila pozorná obrana Kadaně. V 56. minutě se před Strmeně znovu probojoval Šlahař, napálil jen masku brankáře Kadaně. O minutu později už ale hosté srovnali. Ukrytá rána Aleše Holíka skončila v brance. Trhači dnes ale bojovali a znovu dokázali odskočit, tentokrát již definitivně. Finální úder zasadil houževnatým Hanákům Jakub Chrpa, na jehož teč Trefného střely nedokázal Neužil zareagovat. Prostějov v závěru odvolal brankáře, skóre se ovšem nijak nezměnilo.

Jiří Novotný (KAD)

Ohlasy trenérů

Jaroslav Beck ( SK Trhači Kadaň)
Dneska sebevědomý a kvalitní soupeř, hrál velmi vabank s obrovským nasazením a důrazem. Hrálo se jim dobře, protože nemají co ztratit, takže to byl pro nás velmi těžký zápas. Měli jsme kvalitní doplnění sestavy, ale těsně před zápasem. Pro nás trošku složité, ale kluci se s tím srovnali a myslím si, že jsme se postupně dostali do hry. Bylo to těžké utkání, tři body jsou pro nás super a velmi důležité.

Pavel Arnošt (LHK Jestřábi Prostějov)
Určitě jsme malinko zklamáni, odehráli jsme velmi dobré utkání. I kvalita zápasu byla dobrá, intenzivní hokej nahoru dolů. Trošičku nám chybělo štěstíčko, abychom získali minimálně jeden bod. Bylo to velmi dobré utkání, které mělo skončit remízou a poté se mělo rozhodovat v prodloužení nebo v samostatných nájezdech.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM