Kadaň zdolala Přerov 2:1 v prodloužení

Jiří Novotný (KAD) | 13.01.2017 | |

Kadaň zdolala Přerov 2:1 v prodloužení

K a d a ň - Úvodní gól zápasu vstřelil v 17. minutě Hejcman. Trhači těsné vedení dlouho drželi, v závěru však při dvojnásobné výhodě srovnal Berger. Kadaňští rozhodli v prodloužení, kdy po kombinaci s Gorčíkem rozhodl Michal Vachovec.

 
29.kolo, pátek 13.1.2017
Sportovní klub Kadaň - HC ZUBR Přerov  2:1p  (1:1, 0:0, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 17. Hejcman (Trefný, Kůs), 61. Vachovec (Gorčík) – 58. Berger (Ferenc, M. Novotný). Rozhodčí: Würtherle – Kajínek, Bosák. Vyloučení: 8:11. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 300. Střely na branku: 30:40. Průběh utkání: 1:0, 1:1 2:1.
Sportovní klub Kadaň: Strmeň – Trefný "C", Černý, Baránek, J. Tomeček, Tejnor, Cest, Weinhold – Kůs "A", Hejcman, Hlava – Beránek, Vachovec, Gorčík – Ringler, Chlouba, Chrpa – Vrána, Osmík, Vaněk.
HC ZUBR Přerov: Horčička – Ferenc, Grof, Chmelíř, M. Novotný, Pala, Šnajnar, L. Vágner, Malina – Berger, Dostálek, Goiš – Kovařík, Tadeáš Král, M. Kratochvíl – Š. Kratochvíl, Plášek, Milan Procházka – Sikora, T. Sýkora.

Komentář k zápasu

Po opatrném úvodu se jako první osmělil Trefný, jehož ránu od modré Horčička vyrazil betonem. Nebezpečnější byla šance Přerova o minutu později, kdy po Chmelířově ráně skákal puk před Strmeněm. Domácí zadáci jej stačili včas odklidit. Ve 14. minutě mohl otevřít skóre Vachovec, který se objevil před Horčičkou, ale zakončení mu nevyšlo. Na druhé straně prověřil Strmeneně Ferenc, kadaňský gólman vyrazil. V 17. minutě se Trhači dočkali gólu. Trefného ránu tečoval Darek Hejcman a nedal Horčičkovi šanci.

Na začátku druhé části zahrozil veterán Plášek, rozvlnil pouze boční síť. Poté se dvakrát ve slibné pozici zjevil aktivní Chlouba, branku ovšem v obou případech přestřelil. S koncem druhé periody Zubři stupňovali tlak. Nejprve ujel Král, branku ovšem netrefil, posléze ujel ve vlastním oslabení Procházka, jehož Strmeň bravurně vychytal.

Na začátku třetího dějství pálil Kůs, puk skončil na Horčičkově hrudi. Neuspěl ani Hlava, jenž pálil z levého křídla. v 52. minutě měl vyrovnání na hokejce Matouš Kratochvíl, jehož nájezd Strmeň zneškodnil. Dalším únikem se prezentoval Goiš, ani ten však nevyzrál na výborně chytajícího Strmeně. V 57. minutě šli Trhači do tří a Přerov trestal. Ferencovu střelu tečoval exkadaňský Jan Berger a poslal duel do prodloužení. V něm pláchl Gorčík s Michalem Vachovcem, jenž zasunul do odkryté klece.

Jiří Novotný (KAD)

Ohlasy trenérů

Kamil Koláček (SK Trhači Kadaň)
Bylo vidět, že oba mančafty se trošku trápí a oba chtěly vyhrát. My musíme poděkovat Honzovi Strmeňovi, který nás hlavně ve druhé třetině obrovsky podržel, což si myslím, že rozhodlo. Bohužel jsme ve druhé přesilovce pět na tři zareagovali špatně na střídání a to už se jim povedlo proměnit. Myslím si, že jsme byli aktivnější a bruslivější a že jsme si ten další bod zasloužili.

David Kudělka (HC ZUBR Přerov)
Soupeř hrál velice dobře, bylo vidět, že nějaká forma v mančaftu je. Byli posíleni o hráče z extraligy. My jsme dostali gól, měli jsme spoustu šancí, jeli jsme asi sedm samostatných úniků, nic jsme ale neproměnili. Dvakrát jsme měli přesilovku pět na tři, nic jsme z toho nevyužili. Nakonec jsme dali gól v závěru utkání, kdy jsme soupeře přetlačili a tlačili tak, že jsme měli hru navrch. Hokej se hraje na góly, ale my jsme je dneska nedávali. Dnes jsme prohráli v prodloužení, minule dvakrát na penalty. Je to i o štěstí a o šikovnosti a připravenosti hráčů. Pro nás je to dneska ztráta, měli jsme získat více než jeden bod, ale bohužel, získali jsme jenom jeden. Doufejme, že v příštím utkání se zlepšíme a střelecká potence bude lepší a dáme více gólů. Na jeden gól venku se nedají uhrát tři body.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM