Kadaňský stadion se promění v medvědí klec

Katka Hodková | 23.08.2005 | |

Kadaňský stadion se promění v medvědí klec

Téměř kompletní tým SK Kadaň má za sebou už pět přípravných zápasů. V tom posledním hokejisté zřejmě symbolicky zvítězili nad švýcarským Curychem 5:0. Kadaň v letošní přípravě podává skvělé výsledky. Ještě nerozehraný a nekompletní tým prohrál pouze v prvním utkání 3:1, kdy Kadaňáci zajížděli do Ústí nad Labem. Hned druhý zápas na domácím ledě proti Chomutovu sice zůstal nedohrán, přesto si Kadaň do poslední chvíle udržela vedení 3:2. Krom Curychu Severočeši převálcovali ještě druholigové hokejisty Děčína 6:0. A blížíme se k jediné dosavadní remíze 3:3. Tenhle výsledek Kadaň uhrála právě s Berounem, kdy v závěru napřela všechny své síly a otočila již skoro prohraný duel na nerozhodnou plichtu. Hrdinou černožlutých se stal Honza Švík, který dal čtyři minuty před koncem vyrovnávací gól.

 

Berounští medvědi letos vyjeli poprvé na led v pondělí 25.července. Hráči si od začátku nezvykali ani tak na led, jako na nového trenéra. Kormidlo berounského áčka totiž opustil lodivod Otakar Vejvoda, který přijal atraktivní nabídku trénovat v Jižní Korei. Jeho místo v nové sezóně zaujal Zdeněk Vojta. Dvaačtyřicetiletý kouč se do Berouna vrací po šesti letech a rád by navázal na předešlé úspěchy z let 1996-1999. Zdeněk Vojta má však ještě malý "vedlejšák". Krom medvědů trénuje také národní tým Chorvatska.

Změny v kádru

Z Berouna navíc odešel už zkušený hráč Jiří Veber. Na jaře ještě přeskakoval prvoligové mantinely coby zadák, teď skončil s aktivní kariérou a přesunul se na střídačku Jindřichova Hradce. Tady byl jmenován asistentem hlavního kouče Jaroslava Pařízka a navíc sportovním manažerem u mužstev juniorů a dorostu. Od medvědů odešla také největší opora útočník Ladislav Slížek, který přestoupil do Ústí nad Labem. Do Berouna se však vrátil gólman Jaroslav Kameš. Jeho tvář hráči i fanoušci dobře znají. Kameš se k medvědům vrací po roční pauze, kterou strávil v dresu Pardubic. Jeho brankářskými partnery jsou Roman Handl a nadějný mladík Michal Valent, člen slovenské reprezentační dvacítky. Vedení kladenského Rabatu navíc do Berouna uvolnilo útočníka Ladislava Vlčka, který nezískal místo v základním kádru extraligového týmu.

Kádr Berouna se jinak od loňska výrazněji nezměnil. Kromě několika mladých hráčů je novou posilou obranných řad sparťanský Radek Míka, v útoku se pokusí prorazit českobudějovický Hlávka a přes pražskou Slavii se ze zámoří vrátil Michal Borovanský. Středočeši už tradičně spoléhají na spolupráci s Libercem, Spartou a Plzní, odkud mají hráče na hostování.

Výsledky v přípravě

V přípravě se Beroun zatím ukazuje jednou nahoře a jednou dole. Trenér Vojta totiž neustále zkouší různé kombinace obranných dvojic a útočných řad. Ve vůbec prvním zápase prohrál Beroun na domácí půdě s extraligovým Libercem 1:4. V dalším utkání zajížděli medvědi do Chomutova, kde zvítězili nad Severočechy 5:7. Jenže v odvetném zápase, který se hrál minulý týden, Chomutov oplatil Berounu porážku i s úroky a vyhrál v medvědí kleci 1:5. Stejně jako Kadaň prohrál Beroun také s ústeckými lvy. Ústí nad Labem si z Berouna odvezlo vítězství 7:3. Medvědi vyhráli naposledy v Hradci Králové, kde těsně zdolali Východočechy 4:5.

Seriál přípravných zápasů bude pokračovat až do 2. září, kdy medvědi zajíždějí do rakouského Lince. Beroun se letos pokusí navázat na dvě předešlé úspěšné sezóny. Může začít hned v prvním mistrovském zápase nového ročníku 1. ligy, kdy hostí ve středu 7. září doma Prostějov.

Sestavy z posledních utkání:

HC Berounští medvědi: Valent – Vaněček, Bobček, Míka, Kašák, Sláma, Kasík, Pabiška M., Rýgl – Tvrzník, Šinágl, Doležal, Jelínek, Křesťan, Toma, Novotný, Hlávka, Horčička, Klimeš, Kapička, Dušek.

SK Kadaň: Hübl - Vobořil, Meňhart, Lašek, Borůvka, Zajíček, Plaček, Špelda, Čuj, Zika, Oliverius, Kajer, Žák, Švík, Postl, Hubínek, Tauš, Zaťovič, Windisch, Hlusička, Švejda.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM