Trhači podlehli v Havířově v prodloužení

Tereza Doksanská | 03.11.2016 | |

Trhači podlehli v Havířově v prodloužení

Kadaň - Po vyrovnaném zápase, kdy skóre bylo od druhé třetiny 1:1, došel zápas do prodloužení, které netrvalo dlouho. Po minutě a šestnácti vteřinách se prosadili domácí a Trhači si z Havířova odvezli pouhý jeden bod.

 
20.kolo, středa 2.11.2016
AZ Heimstaden Havířov - Sportovní klub Kadaň  2:1p  (1:0, 1:1, 1:1 - 2:1)
Branky a nahrávky: 38. Kalus, 62. Dvořáček (Krisl, Petran) – 39. Chrpa (Hejcman, D. Šimek). Rozhodčí: Trombík – Barteček, Konvička. Vyloučení: 3:3 Využití: Bez využití Diváci:1410 . Střely na branku: 50:21 Průběh utkání: 1:0, 1:1,1:1 - 2:1
AZ Heimstaden Havířov: K. Šimeček – Petran, Korím, Krisl, Bahounek, Horák, Lenďák, Dudek – Kalus, Hlinka, Gřeš – Pořízek, Pechanec, Štumpf – Maruna, Haas, Dvořáček – Gago, Bednář, Ollender – Kotala.
Sportovní klub Kadaň: Strmeň (Lukeš) – Trefný, R. Černý, Chalupa, Tejnor, J. Tomeček, D. Šimek – Moisio, Kůs, Chlouba – Chrpa, Hejcman, Račuk – O. Beránek, L. Vrána, Kohout – Šťovíček, Osmík, Vaněk.

Komentář k zápasu

Úvod dnešního zápasu se nesl ve velmi opatrném duchu, ani jedna ze stran nechtěla v takto důležitém utkání udělat chybu jako první. Na první výraznější příležitost si tak diváci museli počkat do páté minuty, to Maruna zavezl po levém křídle kotouč do útočného pásma a následně se s ním obtáčel kolem branky, ale kotouč pouze projel brankovištěm. O necelé dvě minuty později měl ještě větší příležitost Pechanec, který ujel obraně Kadaně, ale sám před Strmeněm neuspěl.

Na počátku deváté minuty dostal AZ výhodu přesilové hry, ale ta skončila velmi rychle po fauly Hlinky a tak se chviličku hrálo ve čtyřech. To ani následná zkrácená početní výhoda Trhačů k první brance nevedla. Následně se hra ustálila a ani jeden z celků si nedokázal vytvořit souvislejší tlak. Oba brankáři museli být v pohotovosti pouze při zakončeních z dálky, které bezpečně kryli. Zřejmě nejblíže gólu byl kadaňský Vaněk, který tečoval šikovně puk před Šimečkem, ale ten nakonec vylétl až do ochranné sítě.

Druhá třetina začala podobně jako skončila ta první, ve 24. minutě podrazil Černý Pořízka a ten si nepříjemně narazil rameno a za pomocí lékaře odešel na střídačku. V tomto oslabení se na výlet vydala finská posila hostů Patrik Moisio a Šimeček měl plné rameno práce při vyražení puku. V samotné přesilové hře si AZ žádnou šanci nevypracoval. Také Kadaň dostala výhodu přesilové hry, ale ani Kadani se nepodařilo v početní výhodě zahrozit. Po chybě v rozehrávce Trhačů zahrozil Kotala se Štumpfem, situaci však nevyřešili nejlépe a tak z toho byla pouze rána druhého jmenovaného do výstroje připraveného Strmeně. Hokej se ve druhé části prostřední třetiny nehrál nijak pohledný a tak diváky pozvedlo posunutí domácí branky, kdy se na brankáře Šimečka nahrnulo hned několik hráčů obou týmů.

Jednoznačně největší šanci na vstřelení prvního gólu měl Marek Kalus, který při druhé šanci byl zahákován a rozhodčí neváhal a odpískal trestné střílení. Marek Kalus ve 38. minutě nic nevymýšlel a poslal kotouč nad pravý beton přímo k tyči a otevřel skóre. Radost Havířovu však nevydržela příliš dlouho, již po minutě a čtrnácti vteřinách totiž po zmatku v havířovském obranném pásmu srovnal Jakub Chrpa.

Hned v úvodu třetí třetiny mohl vedení vrátit na stranu AZetu Hlinka, ale chybu kadaňské defenzívy nedokázal využít. Domácí dostali následně také výhodu přesilové hry, ale v té se prosadit nedokázali a výraznější práci pro Strmeně nevytvořili. Nadále však byla na obou týmech vidět nervozita, která doprovázela celý zápas. Dobře pálil havířovský Gago, jehož střelu Strmeň malinko podcenil a mohl být rád, že kotouč nezapadl k levé tyčce. Po nedorozumění na obranné modré čáře v havířovských řadách musel za záchranou brzdu zatáhnout Kalus, přesilovku hosté neodehráli špatně, nicméně využít ji ve vedoucí gól nedokázali. Po skončené přesilovce však Kadaň domácí velmi dobře zatlačila před Šimečka, ale ani v tomto případě kotouč za záda domácího brankáře nedostala.

Do konce třetí třetiny zbývalo přesně pět minut, když se AZ dostal do dobré šance a přestože někteří hráči již zvedali po zakončení Gaga ruce nad hlavu, tak hlavní rozhodčí okamžitě po odpískání rozpažil, kotouč se za brankovou čáru nedostal. V závěru se ještě dostal do dobré pozice Štumpf, ale mezírku v postoji kadaňského brankáře nenašel. V poslední minutě AZ ještě uzavřel soupeře v obranném pásmu, ale gól z toho nebyl a tak se šlo do prodloužení.

Prodloužení tři na tři začala lépe Kadaň, ale stačil jeden rychlý protiútok a David Dvořáček na jeho konci v čase 61:16 mohl oslavovat získaný druhý bod pro AZ.

Miklas Petr

Ohlasy trenérů

Martin Janeček (AZ Havířov):
S ohledem na vývoj utkání musím říct, že ten bod z prodloužení je pro nás navíc. Nehráli jsme totiž vůbec dobře. Musíme si ještě rozebrat, jestli to je únavou hráčů nebo nepohodou z posledního období. Zodpovědnost z domácích utkání je tak velká, že nás to až svazuje. Vím, že se na dnešní hokej z pohledu diváka nedívalo moc dobře. Věřím však, že nám to zase začne jezdit tak, jak jsme byli zvyklí a že nás vyburcuje už ten nejbližší zápas proti Frýdku.

Jaroslav Beck (SK Trhači Kadaň):
Před utkáním jsme si říkali, že každý bod bude dobrý, ale způsob porážky v prodloužení nás všechny hodně mrzí. Hra 3 na 3 není úplný vabank, má svá pravidla a pokud je někdo nedodržuje, vznikají z toho přečíslení a padají góly. Jinak si myslím, že utkání bylo vyrovnané, možná ve třetí třetině jsme byli aktivnější, ale to nám výhru nezajistilo. Naopak branka domácích v prodloužení měla svou jasnou příčinu. Z mého pohledu je to velká škoda.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM