Trhači míří do Frýdku, uspějí s ním i podruhé v dohrávce čtrnáctého kola?

Tereza Doksanská | 17.10.2016 | |

Trhači míří do Frýdku, uspějí s ním i podruhé v dohrávce čtrnáctého kola?

Kadaň – Frýdek kadaňští porazili hned v prvním kole, ale černožlutým se nedaří venkovní zápasy. Nováčkovi ligy se také moc nedaří. Jak celé utkání dopadne, a odvezou si Trhači první venkovní body z dalekého Frýdku? To vše se dozvíte v úterý, 18. 10. od 18 hodin.

 

Jak se daří nováčkovi ve WSM lize?
V úvodním kole padli Slezané právě s Kadaní, odkud si odváželi prohru 6:4. První body si připsal Frýdek ve druhém kole, když Litoměřice porazil 1:0. V zápase s Ústím nad Labem padlo celkem třináct gólů, avšak zápas dopadl lépe pro Frýdčany. Vstřelili o gól více a odváželi si další body. I v dalším utkání padlo hodně gólů, ale tentokrát o gól více vstřelil Přerov a třinecká farma si odvážela prohru 6:5 po prodloužení. Do prodloužení se dostal duel s Prostějovem, ve kterém byli lepší frýdečtí hráči a vyhráli 4:3. České Budějovice jsou silným soupeře a ani Frýdku se nepodařilo je překonat. Na první samostatné nájezdy došlo, až v sedmém kole kdy Frýdek hostil Benátky, které porazil 3:2 po nájezdech. Farma Třince si připisovala další tři body do tabulky po utkání s Havířovem, který porazila těsně 2:1. Po dvou vítězstvích přišla vlna proher. Tři utkání v řadě prohráli svěřenci Jiřího Juříka a Marka Malíka se silnými soupeři: Kladnem, Slavii a Jihlavou. Tyto porážky si Frýdek vynahradil vysokou výhrou proti Třebíči, kterou přestřílel 5:0. První třetinu zápasů uzavřeli Frýdčané porážkou s Mostem 4:2. V patnáctém kole přivítali Slezané Litoměřice, kterým nedovolili vstřelit branku, sami jim dali dvě. Frýdek porazil Litoměřice 2:0 a aktuálně se nachází na jedenáctém místě s dvaceti body.

Nejproduktivnější hráči
Nejvíce produktivním hráčem je útočník Vladimír Luka, který odehrál čtrnáct zápasů, v nichž zaznamenal jedenáct bodů za čtyři góly a sedm asistencí. Nejproduktivnějším bekem je se třemi body ze třinácti zápasů Jakub Matyáš. Nejvíce trestaným hráčem Frýdku je David Cienciala, který si v osmi zápasech odseděl deset minut na trestné lavici. Nejvíc odchytaných zápasů (9) má Juraj Šimboch, který má procentuální úspěšnost 91,79% a průměr inkasovaných branek na zápas 2,63.

Poslední utkání Frýdku
HC Frýdek Místek: HC Stadion Litoměřice
První dvě třetiny branky nepadly, týmy jako by se oťukávaly a bály cokoli udělat. Šance měly oba týmy, jenže nikomu se nepodařilo prostřelit oba brankáře. Až ve třetí třetině se dočkali fanoušci gólu. V padesáté minutě, když Chmielewskiho střelu tečoval do litoměřické brány Jakub Matyáš. Litoměřice zkoušely hru bez brankáře, která se jim nevyplatila. Jednatřicet vteřin před koncem poslal puk do prázdné brány Vladimír Luka a Frýdek si zapisuje výhru 2:0 a tři body do tabulky.

Sestava z utkání
Šimboch (Daneček) – Michal Roman, Matyáš, Jeník, Zahradníček, Roupec, L. Doudera, Adámek – Sýkora, Cienciala, Luka – Miloš Roman, Kanko, Franek – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Meidl, Klimša, Káňa

Sestava Kadaně z utkání s Ústím nad Labem
Král (Lukeš) – Trefný, Černý, Havel, Tejnor, Chalupa, Šimek, Blaha – Rohan, Kůs, Chlouba - Šťovíček, Hejcman, Kohout – O. Beránek, L. Vrána, Vaněk – Hlava, Wágner, Chrpa.

Vzájemný zápas v prvním kole
Hned v prvním kole narazila Kadaň na nováčka ligy Frýdek Místek. Trhači vstoupili do utkání lépe, v šesté minutě šli do vedení po gólu Havla, o čtyři minuty později kadaňští vedli 2:0. To si Frýdčané nenechali líbit a za dvě minuty snížili na jednobrankové manko. Ve druhé části jakoby se s góly roztrhl pytel, oba týmy vstřelily po dvou brankách a do kabin šly za stavu 4:3 pro domácí. Frýdčané v poslední třetině vstřelili jen jednu branku, kdežto Kadaň vstřelila dvě, Slezany tak Trhači prorazili vysoko 6:4.

Sestavy obou týmů
Strmeň (Tadeáš Dvořák) – R. Černý, Trefný (C), Szathmáry, Tejnor, J. Tomeček, D. Šimek, Havel – Chrpa, Hejcman, Kůs – Kohout, Osmík, Vaněk – R. Veselý, Berger, O. Beránek – Ringler, Wágner, Hlava.
Daneček (Šimboch) – Adámek, Kania, Zahradníček, Roupec, Jeník, Michal Roman, Matyáš, Doudera – Kanko, Cienciala, Luka – Chmielewski, M. Kovařčík, J. Sýkora – Franek, R. Meidl, Miloš Roman – O. Kovařčík, T. Káňa (C), Klimša.

O zápase
Dohrávka čtrnáctého kola se odehraje v úterý, 18. října na zimním stadionu Polárka, úvodní buly bude vhozeno v 18 hodin. Cesta je daleká, tak podpořte Trhače alespoň na dálku a sledujte zápas na onlajny.com.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM