Tomáš Král: „Je obrovská škoda, že jsme vedení neudrželi až dokonce zápasu.“

Tereza Doksanská | 29.09.2016 | |

Tomáš Král: „Je obrovská škoda, že jsme vedení neudrželi až dokonce zápasu.“

Kadaň - Černožlutí už měli tři body na dosah, jenže sešívaní třináct vteřin před koncem vyrovnali a v prodloužení nakonec vyhráli 3:2. Opět skvělé výkony předváděl v bráně Tomáš Král, který v loňské sezoně oblékal dres právě pražské Slavie.

 

Tomáši, v prodloužení jste prohráli 3:2, i když jste měli na dosah vítězství. Je pro vás alespoň dobrý jeden bod?
Musíme být pokorní a říci, že před zápasem bychom bod brali, takže jsme za něj rádi, ale radši budeme za něj asi až zítra, až nám dojde, že s takhle silným soupeřem jsme ho ubojovali. Sahali jsme po třech bodech, bylo to hrozně blízko, což nás teď bolí.

Jaký to byl zápas?
Pro nás to byl hrozně těžký zápas. Na začátku jsme byli mnohokrát vylučovaní a Slavie měla velký tlak. Kluci výborně bojovali, drželi jsme to celé utkání. Poté jsme zápas výborně otočili, ve třetí třetině, si myslím, že jsme hráli nejlépe z celého utkání, výborně jsme to drželi a je škoda, že jsme to neudrželi až dokonce.

Byl jste spokojený se svými výkony?
Kdybychom vybojovali tři body, tak bych byl spokojenější, ale chytalo se mi dobře. Snažil jsem se klukům pomoci a držet je co nejdéle. Bohužel to nevyšlo, ale jinak jsem spokojený.

Při rozbruslení jste měl problém s maskou, co se tam stalo?
Dostal jsem pukem do mřížky a hodně se mi prohnula až k lícní kosti, takže jsem byl trošku nervózní, abych do toho stejného místa nedostal v zápase podruhé. Kluci mřížku vyklepali trošku ven a bylo to v pohodě.

Minulou sezonu jste působil ve Slavii, jak se Vám dneska proti svému bývalému klubu hrálo?
Koukal jsem, že půlka týmu je úplně jiná. Některé kluky jsem znal ze Slavie, některé jsem znal i z jiných klubů a do Slavie přestoupili. Nějak jsem to nevnímal, že hraji proti Slavii a chytalo se mi zcela normálně. Do Kadaně si jezdím užívat každý zápas.

Říkal jste, že některé kluky ze Slavie znáte, byla pro to pro Vás výhoda, že jste věděl, jak hrají?
Někdy to může být výhoda, někdy zase nevýhoda. Podle mě na to člověk nemůže moc myslet, protože poté hráč udělá něco jiného a je to ještě horší. Já jsem se snažil to nevnímat a soustředil jsem se na svoji hru.

Co říkáte na fanoušky, kterých přišlo na zimní stadion poměrně více než obvykle?
Fanoušci byli skvělí. Chtěl bych jim poděkovat, protože sem jich moc nechodí, ale jsou vždycky skvěle slyšet a fandí celý zápas. Myslím si, že spousta fanklubů z jiných týmů, kterých je počtem mnohem víc, by se mohli od našich fanoušků učit.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM