Trhači si připsali všechny body, na domácím ledě porazili třetí Havířov

Kateřina Kundertová | 24.09.2016 | |

Trhači si připsali všechny body, na domácím ledě porazili třetí Havířov

K a d a ň - Kadaň v rámci sedmého kola WSM ligy porazila AZ Havířov 2010. V první třetině si Trhači vytvořili příjemný náskok, který zajistili Zadražil s Vaňkem. Přestože Havířov téměř v polovině zápasu snížil, do šaten odešla Kadaň po střele Kohouta opět s dvougólovým náskokem. Ve třetí třetině skórovali za domácí Hlava a za hosty Bahounek s Haasem.

 
7.kolo, sobota 24.9.2016
Sportovní klub Kadaň - AZ Heimstaden Havířov  4:3  (2:0, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 9. M. Zadražil (Trefný), 15. Vaněk, 39. Kohout (Trefný), 46. Hlava (Trefný, Kůs) – 28. Maruna (Dvořáček, Korím), 42. Bahounek (Bednář), 55. Haas (Dvořáček, Maruna). Rozhodčí: Kostourek – Beneš, Štofa. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. Diváci: 440. Střely na branku: 27:35. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3.
Sportovní klub Kadaň: Král – Trefný, Szathmáry, Tejnor, Blaha, Havel, Šimek – Veselý, Kůs, T. Rohan – Kohout, Zadražil, Vaněk – Hlava, Hejcman, Chrpa – Beránek, Vrána, Šťovíček.
AZ Heimstaden Havířov: Laco – Krisl, Lenďák, Bahounek, Seman, Petran, Korím, Dudek – Sztefek, Haas, Dvořáček – Maruna, Bednář, Kotala – Gřeš, Pechanec, Štumpf – Meidl, Hlinka, Matula.

Komentář k zápasu

Kadaň vstoupila do utkání dobře. Již v druhé minutě Darek Hejcman sjel po pravé straně až před Marka Laca, na kterého nevyzrál bekhendovým blafákem. Přesto se domácí radovali o šest minut později, kdy Matěj Zadražil úspěšně tečoval střelu Jakuba Trefného za záda havířovského brankáře – 1:0.

Po ubráněném oslabení krátce po polovině třetiny Kadaň zvýšila na rozdíl dvou branek. Dominik Vaněk nejprve vystřelil, poté si ale domácí útočník našel puk před odkrytou bránou, do které nekompromisně zakončil – 2:0. V závěru třetiny si Kadaň vyzkoušela početní výhodu, ale ke změně skóre už nedošlo.

Prostřední dějství odstartovala šance Štumpfa, který z dobré pozice napálil pouze Krále. Po neúspěšné přesilové hře domácích snížil Jan Maruna, který chvilku před tím netrefil odkrytou bránu. V další šanci měl značnou dávku štěstí, když Královi propadl kotouč výstrojí – 3:1. V polovině zápasu byl po chybě domácího brankáře v dobré pozici Michal Hlinka, který ale vracejícího se Krále neprostřelil.

Ve 39. minutě byl při úniku faulován Jaroslav Kůs. Za Petranovo držení sudí nařídili trestné střílení, které domácí útočník rychlou střelou nevyužil. Ještě ve stejné minutě si Kadaň vzala dvoubrankové vedení zpět. Martin Kohout vyslal rychlou střelu z pravého kruhu, Laco zůstal jen koukat... Puk mu prosvištěl kolem betonů – 3:1.

I do třetí třetiny vstoupili lépe hosté. Ve 42. minutě se prosadil střlou z blízkosti David Bahounek – 3:2. O chvilku pozdě domácím opět zatrnulo, když se Dvořáčkův pokus zakutálel jen pár centimetrů vedle Královy tyčky. Na začátku 46. minuty Jakub Trefný vystřelil od modré, jeho ránu tečoval před brankou Nicolas Hlava, jenž v přesilovce pět na tři zvýšil opět na rozdíl dvou gólů – 4:2.

V polovině třetiny se v dobré pozici ocitl Štumpf, když zůstal za domácí obranou nehlídaný kotouč, na Krále ale nevyzrál ani Pechanec s dorážkou. V 55. minutě Havířov zdramatizoval kontaktní brankou. Marek Haas našel vyražený kotouč a doklepl ho do prázdné branky – 4:3. Hned poté mohl vyrovnat Krisl, ale sám před brankou nedal. Minutu před koncem stála před Kůsem prázdná brána, ale trefil pouze bránícího Krisla.

Kateřina Kundertová

Ohlasy trenérů

Jaroslav Beck (SK Kadaň): „Havířov nám nedal body jen tak. Od druhé třetiny bylo vidět, že nám body nedají zadarmo. Vsadili jsme na jinou taktiku – důraz a jednoduchost. To je cesta pro tenhle tým. Snad nám bude přát štěstí a podaří se nám stabilizovat sestavu, protože nám okolnosti zatím nepřejí. Chtěl bych klukům poděkovat za bojovnost. Ukázali jsme si, že jsme schopní body získat, i když to bylo a bude hrozně těžké.“

Štěfan Mikeš (HC AZ Havířov 2010): „První třetinu jsme asi ještě byli v autobuse. Soupeř byl lepší, agresivnější a lépe bruslil. Byli jsme málo důrazní, soupeř nás přečísloval a byl rychlejší. Kadaň zaslouženě vedla 2:0. Potom jsme se srovnali a začali předvádět dobrý hokej. Škoda, že se nám nepovedlo zápas otočit.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM