Jan Tomeček: „Výhra a tři body jsou pro nás důležité.“

Tereza Doksanská | 12.09.2016 | |

Jan Tomeček: „Výhra a tři body jsou pro nás důležité.“

Kadaň - Kadaňští porazili Zubry z Přerova 5:3, jedním z autorů pěti branek byl Jan Tomeček, který v oslabení vymetl levou šibenici přerovskému brankáři Klimešovi.

 

Honzo, nad Přerovem jste vyhráli 5:3. Byly to nervy ke konci utkání?
Ke konci to bylo o gól, přitom jsme vedli o dva tři góly. Během chvilky jsme inkasovali dvě branky, což se hraje jinak za stavu 5:1, 5:2 nebo 5:3. Když to je o branku, tak to je strašně vyhrocené a nervózní utkání a nikdo nechce udělat chybu.

Byl Přerov těžkým soupeřem?
Myslím si, že v první lize si nebudeme moci vybírat, protože tam je každý silný. Každý soupeř má svoji kvalitu, každý to hraje jinak. Někdo hraje technicky a někdo zase silově, ale

Jak moc vás nakopne dnešní výhra k dalšímu utkání s Prostějovem?
Je to dobře, že jsme vyhráli po tom debaklu v Ústí, ale jde o to, abychom se nějak neuspokojili, a potřebujeme potvrdit výsledek a vyhrávat za tři body.

Dal jste gól v oslabení, trénujete je na trénincích?
Vyloženě oslabení netrénujeme, spíše se zaměřujeme na přesilové hry. Samozřejmě jedna lajna hraje přesilové hry, druhá oslabení, ale spíše se zaměřujeme na přesilové hry.

Jak se zrodila Vaše branka?
Výbornou práci odvedli útočníci Kohy (Martin Kohout) s Drážkou (Matěj Zadražil), dobře to vybojovali a já jsem dostal puk a vyjel proti mně hráč, tak jsem se ho snažil obstřelit, což se mi povedlo a vlétlo to tam.

Po vstřelené brance jste měl radost, že?
Samozřejmě. Jsem sváteční střelec, takže jsem si to užil. (smích)

Nahrávali Vám spoluhráči z Karlových Varů, jste spolu sehraní?
Trénujeme spolu, hrajeme spolu. I ve Varech když jsme byli, tak jsme spolu hráli. Samozřejmě by to mohlo být ještě lepší, ale myslím si, že zase tak špatné to není.

Nebyli jste moc vylučovaní, poučili jste se z předchozích zápasů a dbali jste na disciplinovanost?
Od trenéra jsme dostali vynadáno, že za dva zápasy máme strašně moc vyloučení, ani si nepamatuji, kolik říkal, ale bylo to hrozné číslo. Zaměřili jsme se na to a snažíme se hrát, co to jde.

Podržel vás svými výkony Tomáš Král, i když za jeho zády skončily tři góly?
Samozřejmě, že nás podržel. Dneska si myslím, že odchytal výborné utkání. Také jsme mu hodně pomáhali a on zase pomohl nám, takže super. Důležité je, že máme tři body.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM