Kadaň padla v Ústí 5:1.

Filip De Bolle | 19.02.2016 | |

Kadaň padla v Ústí 5:1.

V prvním zápase předkola play-off nevyšla Trhačům první třetina. Slovan nastoupil ve vysokém tempu a po 11 minutách vedli o tři branky. Ve druhé třetině se Ústí dostalo do čtyřbrankového vedení. Kadaňským se podařilo snížit ve 28. minutě zásluhou Martina Slobody, ale domácí okamžitě odpověděli pátou brankou. Ve třetí třetině branka nepadla a Slovan se tak po vítězství 5:1 ujal vedení v sérii.

 
0.kolo, pátek 19.2.2016
HC Slovan Ústí nad Labem - Sportovní klub Kadaň  5:1  ((3:0, 2:1, 0:0))
Branky a nahrávky: 5. Tůma (Gengel, Sobotka), 9. Kloz (Chalupa, Roubík), 11. Roubík (Kloz, Tenkrát), 22. Kuchler (Merta, Tenkrát), 29. Kloz – 28. Sloboda (Kadlec, Kverka). Rozhodčí: Zubzanda, Petružálek – Rozlílek, Kokrment. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1323. Střely na branku: 35:32 . Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1.
HC Slovan Ústí nad Labem: Soukup (Volke) – Chalupa, Sobotka, Brož, Vágner, Hes, Holomek, Skočovský – Tůma, Roubík, Kloz – Tenkrát, Kuchler, Merta – Křivohlávek, Gengel, Navarra – Kopta, Macek.
Sportovní klub Kadaň: Dvořák (Dlouhý) – Černý, Trefný, Novák, Drobný, Weinhold, Blaha, Kolářík, Deveri – Kadlec, Kverka, Sloboda – Chrpa, Hejcman, Hlava – Vaněk, Vrána, Veselý – Macháček, Šťovíček, Wágner.

Komentář k zápasu

Lepší nástup do prvního utkání předkola play-off předvedli domácí. David Merta přenechal na pravém kruhu kotouč pro Vladimíra Brože a ten bez problému zakončil. Dvořák si se střelou sice poradil, ovšem Slovanu se podařilo otevřít skóre hned záhy. V páté minutě utkání Ladislav Gengel poslal puk zpoza brány na Davida Tůmu, který našel mezírku mezi výstrojí a tyčí hostujícího gólmana.

Po úvodním gólu Kadaň zatlačila Slovan. Radek Veselý zakončil z pravého kruhu a následně prověřil Soukupa nikým nehlídaný Jaromír Kverka. Na kadaňský tlak však domácí našli tu nejlepší možnou odpověď. V čase 8:33 Lukáš Chalupa bekhendem vybídl ke střele Jana Kloze, ten neváhal a nasměroval kotouč za záda Dvořáka.

Následně si Ústečtí svým tlakem vybojovali hned dvojnásobnou přesilovou hru a ani tentokrát nezaváhali.Jaroslav Roubík se nejrychleji dostal k odraženému kotouči, který už jen uklidil do branky. V početní výhodě si zahráli během úvodní dvacetiminutovky také Kadaňští. Soukup však za svá záda nepustil ani jednu z šancí Martina Kadlece.

Naopak při závěrečném tlaku Slovanu mohl navýšit vedení domácích svou střelou David Merta. Jeho pokus však Dvořák vyrazil a Ústečtí odjížděli do kabin s tříbrankovým náskokem.

Hned na úvod druhé periody žluto modří po pohledné kombinace utekli Kadani o čtyři branky. David Merta z rohu kluziště přihrál k mantinelu na Petra Tenkráta, jenž z první poslal kotouč na Jiřího Kuchlera a ten pouze usměrnil kotouč do levého rohu Dvořákovi klece.

V dalších minutách za Soukupovi záda ani napodruhé kotouč nedostal Danko Deveri. Následně však domácí obránce nedokázal sebrat kotouč ujíždějícímu Martinu Svobodovi, který na samém konci poslal kotouč pod horní tyč.

Netrvalo dlouho a svou individuální akcí se blýskl Jan Kloz, který následně pouze zvedl puk nad ležícího Dvořáka. Zbytek třetiny nabídl sérii nevyužitých šancí na obou stranách. Nejprve při přečíslení dva na jednoho Martin Šťovíček orazítkoval vnější tyč Soukupovy branky a vzápětí si na druhé straně Petr Tenkrát poradil s kadaňskou obranou a bekhendem zakončil.

V závěrečné dvacetiminutovce bez práce nebyl rozhodně Jakub Soukup. O závar před brankou se postaralo hned několik kadaňských hráčů. Nejprve musel být ve střehu po střele Martina Weinholda a následně nastavil lapačku dělovce od Jakuba Trefného. Do statistik se však nezapsal ani Lukáš Vrána, jehož střelu Soukup ramenem vytěsnil mimo tři tyče a na druhé straně tomu tak také nebylo po střele Vladimíra Brože od modré.

Oba celky vyšly ze třetí třetiny gólově naprázdno. I přesto však Slovan svou výhrou 5:1 nastartoval předkolo vítězně a již zítra vyzve Kadaň ve druhé z domácím utkání.

Jana Drbalová

Ohlasy trenérů

Miroslav Mach (HC Slovan Ústí nad Labem): „Získali jsme z prvního zápasu první bod. Nastoupili jsme a vedli jsme již brzy 3:0. Poté už to nebylo tak dobré, jak bychom si to představovali, ale tohle je play-off a zde se počítají pouze vítězství. S výhrou jsme ale samozřejmě spokojeni.“

Jaroslav Beck (SK Kadaň): „Dnes k tomu prakticky nemám co říct. Na zítřejší zápas se musíme lépe připravit a stát si za tím. Hlavně se nesmíme zase rozklepat, když nám spadne do brány první puk. Tohle je play-off a rozhodují až tři vítězná utkání.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM