Výsledková mizérie pokračuje - Havířov odjíždí s výhrou 3:4

Jindřich Poledna | 08.02.2016 | |

Výsledková mizérie pokračuje - Havířov odjíždí s výhrou 3:4

Havířov dorazil do Kadaně jen s pěti obránci. Ovšem na oslabení to nevypadalo a hosté šli do vedení již ve 4.minutě. Ještě v úvodní třetině vyrovnával z přesilovky Kverka. Havířov se opět ujal vedení na začátku prostřední části, ale opět v přesilové hře srovnal Kadlec. Stav po dvou třetinách tak byl 2:2. Jenže hosté se utrhli dvěma trefami v poslední třetině. Domácí v poslední sekundě utkání zápas ještě zdramatizovali, ale hosté si odvážejí všechny body za výhru 3:4.

 
49.kolo, pondělí 8.2.2016
Sportovní klub Kadaň - AZ Heimstaden Havířov  3:4  (1:1, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 14. Kverka (Veselý), 34. Kadlec (Blaha, Veselý), 60. Trefný – 4. Gřeš (Kotala), 24. Meidl (Mazanec, Maliník), 49. Kanko (Hudeček), 51. Gřeš (Štumpf). Rozhodčí: Valenta – Hejl, Podrazil. Vyloučení: . Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:4, 3:4.
Sportovní klub Kadaň: Strmeň (Dvořák) – Szathmáry, Trefný, Blaha, Tejnor, Černý, Drobný, Kolařík – Kadlec, Chlouba, Sloboda – Veselý, Kverka, Hlava – Deveri, Šťovíček, Macháček – Vaněk, Vrána, Koblasa – Ringler
AZ Heimstaden Havířov: Laco (Kubáň) – Krisl, Peslar, Mazanech, Korím, Graca – Gřeš, Pechanec, Kotala – Meidl, Hudeček, Kanko – Maliník, Sedláček, Kalus – Štumpf, Bednář

Komentář k zápasu

Úvod zápasu poznamenalo množství nepřesností na obou stranách. Po padesáti vteřinách se k odraženému puku dostal Gřeš a mohl zakončovat do odkryté branky. Domácí brankář se však dokázal otočit a zasáhnout holí. Na druhé straně zavařil Lacovi Kadlec, který zpoza branky nahodil puk, který se Lacovi odrazil od hokejky a mířil do sítě. Laco však okamžitě zareagoval a kotouč zalehl. Další chyba kadaňské obrany však byla potrestána. Obrana Trhačů zapomněla na Tomáše Gřeše, který si v samostatném úniku položil Strmeně a zasunul do prázdné branky.

A mohlo být hůře. V polovině třetiny byl vyloučen Drobný a Gřeš po ukázkové kombinaci promáchl před odkrytou brankou. Zato kadaňským vyšla přesilová hra lépe. Sice se dlouho nemohli dostat do útočného pásma, ale deset vteřin před koncem našel Veselý před brankou Jaromíra Kverku, který posunul puk za Lacova záda.

V 17. minutě byl nevybíravým zákrokem u domácí střídačky sestřelen Chlouba. Domácí útočník sice z první třetiny odstoupil, ale ve druhé třetině se na led vrátil. Kalus za faul kolenem obdržel 5 minut a osobní trest do konce utkání. Domácím se v přesilové hře příliš nedařilo, až půlminutu před koncem nahodil puk před branku Blaha a puk poskakoval v brankovišti. Žádný z domácích hráčů se však k odraženému puku nedostal

Trhači začali druhou třetinu pokračující přesilovou hrou, ale hosté se ubránili. Naopak ve 23. minutě ujeli domácí obraně Štumpf s Pechancem, ale Strmeň si se slabou střelou druhého jmenovaného poradil. O chvíli později byl vyloučen Vrána a hosté přesilovou hru využili. Mazancovu střelu vyrazil Strmeň pouze na hůl Václava Meidla, který zakončil za záda bezmocného brankáře. Domácí se snažili o vyrovnání, ale místo toho málem přišla třetí branka. Maliník se Štumpfem ujeli na samotného Strmeně, ten se však předvedl skvělý zákrok a udržel domácí ve hře

Hra se poté rozkouskovala, především díky vyloučení na obou stranách. Oba celky si zahrály přesilovou hru, ale ani jeden z celků se nedostal do větší šance. Až ve 33. minutě byl vyloučen Sedláček a kadaňský tým využil již druhou přesilovou hru. Blahovu střelu sice Laco dokázal vyrazit, na dorážku Martina Kadlece však byl krátký.

Na konci třetiny se na ledě hráči začali unášet emocemi. Ve 36. minutě zůstal po Krislově nešťastném zákroku ležet Deveri. Domácího útočníka vyrazil mstít Tejnor, který obdržel dvě minuty za hrubost. A o dvě minuty později přerostla strkanice u mantinelu v potyčku mezi Trefným a Gřešem, ze které si oba bijci odnesli dvouminutové tresty.

Třetí třetina začala lépe pro domácí. Po devadesáti vteřinách byl vyloučen Krisl, ale kadaňským se přesilová hra vůbec nevydařila. Ve 45. minutě zůstal před Lacem osamocený Vaněk, ale jeho střela mířila pouze doprostřed branky. Hosté se znovu dostali do vedení ve 49. minutě. Hudeček našel zpoza branky volného Petra Kanka, který svižnou střelou do protipohybu brankáře vrátil vedení na stranu Havířova. Kadaňští se snažili o odpověď, místo toho přišla čtvrtá branka hostů. Tomáš Gřeš se protlačil až před Strmeně a střelou mezi betony zvýšil na rozdíl dvou branek.

Po čtvrté brance se hra uklidnila. Hosté kontrolovali hru a nepouštěli Trhače do hry. V 56. minut vyslal svižnou střelu Kanko, ale domácí brankář rychle zasáhl betonem. Jak se blížil konec, začali domácí tlačit na branku modrobílých. Minutu před koncem dokonce zkusili hru v šesti, ale po vyloučení Krisla se Strmeň vrátil do branky. Zápas už se jen dohrával když od modré napřáhl Jakub Trefný a se zvukem sirény puk skončil v síti. Rozhodčí po poradě s časoměřičem branku uznal. Havířov tak i počtvrté nad Kadaní zvítězil, tentokrát těsně 3:4.

Filip De Bolle

Ohlasy trenérů

Štefan Mikeš (AZ Havířov): Těší nás, že jsme vyhráli těžký zápas. Chybělo nám 7-8 hráčů, hráli jsme na 5 obránců, dohrávali jsme s trestem. Dnešní zápas nás stál spoustu sil, zápas byl hodně intenzivní. Spousta střetů, soubojů u mantinelu. Z našeho pohledu dobrý zápas a jsme rádi, že jsme ho vyhráli. Klíčové bylo, že jsme dnes nemuseli dotahovat. To nám dodalo sebedůvěru. Také jsme proměňovali šance, které jsme si vytvořili.

Jaroslav Beck (SK Kadaň): Hodnotit dnešní zápas je pro nás těžké. Přípravě na dnešní utkání jsme dali maximum, snažili jsme se to poskládat podle aktuální formy. Jihlava nám dala naději, že se forma vrací, ale Havířov s hráči s velkou sebedůvěrou je pro nás složitý soupeř. Už několik sezón, ale tuhle se to zdůraznilo. Kolaps ve třetí třetině jsme nečekali a po výpadku Šimona Szathmáryho nastala panika, která přispěla k výpadkům a chybám, které vedly ke třetí a čtvrté brance. Musíme něco vymyslet, co nám pomůže, abychom udělali nějaký bod. Do naší hry se vkládá nervozita, puky přeskakují hůl, netrefujeme branku, děláme nepochopitelné chyby. Máme to ve svých rukách, nesmíme upadnout do deprese. Musíme se znovu postavit na nohy a rvát se o každý bod.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM