V pondělí se v Kadani představí Havířov. Přijďte fandit Trhačům!

Jiří Novotný | 06.02.2016 | |

V pondělí se v Kadani představí Havířov. Přijďte fandit Trhačům!

K a d a ň - Základní část letošního ročníku WSM ligy se pomalu blíží do finiše. Po utkání v Jihlavě se černožlutí bojovníci opět představí před domácím publikem, jejich soupeřem bude Havířov. Přijďte našim hokejistům pomoci v boji o play-off! Úvodní buly padne v pondělí 8.2. v 18:00.

 

Porovnání týmů

8. místo v tabulce 70 bodů
14,35 % úspěšnost přesilovek 81,51 % ubráněných oslabení
137:143 skóre 31 vstřelených branek v přesilovce
7 vstřelených branek v oslabení 785 trestných minut
7. místo v tabulce 73 bodů
15,05 % úspěšnost přesilovek 82,86 % ubráněných oslabení
143:137 skóre 31 vstřelených branek v přesilovce
10 vstřelených branek v oslabení 744 trestných minut

HC AZ Havířov 2010

Havířov se dostal do pohody po vánoční přestávce, kdy si připsal šňůru pěti vítězných zápasů. Tu přerušily až České Budějovice, nicméně Azet na předchozí sérii navázal dalšími třemi po sobě jdoucími vyhranými duely. Havířovské soukolí se zadrhlo až na konci ledna, kdy nejprve doma po prodloužení podlehli Přerovu, poté prohráli v Kladně a následně nestačili na Benátky, kterým na domácím kluzišti podlehli po nájezdech.

Azet si před vyprodaným hledištěm vyšlápl na Slavii

V sobotním duelu do havířovské K&K PNEU Aréna zajížděla pražská Slavia. Zápasu předcházel velký zájem fanoušků, kteří nakonec dokázali stadion vyprodat - 5328 diváků. Sváteční duel domácí i díky úžasné kulise ovládli. V 7. minutě překonal brankáře Slavie Hyláka Hudeček. Skóre 1:0 platilo do 33. minuty, kdy na rozdíl dvou branek zvýšil Kanko. Normu jedné branky za třetinu plnili modrobílí i v závěrečné periodě, kdy stanovil konečné skóre 3:0 svým druhým zásahem hrdina Hudeček.

„Zápas to byl sice jen za 3 body, jako každý jiný, ale přesto se jednalo o výjimečný zápas. Diváci nás vyhecovali, zápas měl vše - střety, rychlé přechody z obrany do útoku, hodně osobních soubojů a tvrdosti. Zápas jsme vyhráli zaslouženě, kluci eliminovali zkušenosti soupeře obrovským nasazením. Jsem hrdý, že kluci divákům předvedli takový parádní sportovní zážitek,“ líčil na webu Havířova trenér Štefan Mikeš.

Sestava Havířova: Laco – Lenďák, Krisl, Korím, Mazanec, Punčochář, Graca, Doudera – Kotala, Pechanec, Gřeš – Kanko, Meidl, Okál – Kalus, Sedláček, Sztefek – Bednář, Hudeček, Maliník

Získáme konečně skalp Havířova?

Trhači mají letos s Havířovem nepříznivou bilanci, všechna tři vzájemná měření sil ovládl Azet.

První vzájemný zápas se hrál na ledě Havířova v 10. kole. Utkání bylo dlouho vyrovnané, domácí udeřili dvěma góly v závěru (3:1). Jediný úspěch Kadaně zaznamenal Hejcman.

Nezdarem skončila i odveta ve 23. kole. Havířov byl vůbec první tým, jenž si z Kadaně odvezl tři body! Černožluté srážela nepřesnost a nervozita, hosté chyby trestali - 2:5 (Račuk, Hejcman).

Nevyšlo to ani na potřetí. Den před Silvestrem havířovští na naše hráče po úmorné cestě vlétli, již ve 2. minutě skóroval Kanko. O další góly se postarali Lenďák, Mazanec a Maliník. Kadaňští gólový účet brankáře Laca nezatížili, Havířov vyhrál 4:0.

Tým Havířova

Brankářskou jedničkou Azetu je ostřílený gólman Marek Laco, jenž nastoupil do 22 zápasů (úspěšnost 92,96%). Dvacetkrát chytal Petr Matoušek.

Nejproduktivnějším zadákem je Jiří Krisl (9+10), jenž vévodí i statistice +/- (+15). Osmnáct bodů mají Martin Mazanec s Karolem Korímem.

Vydařenou sezonu prožívá nejproduktivnější forvard Petr Kanko, který má na kontě 40 bodů (24+16). O 6 bodů méně má Antonín Pechanec, s 31 body následuje Daniel Štumpf.

SK Kadaň - AZ Havířov

Naše borce čeká další nelehké utkání, neseďte tedy doma a přijďte je podpořit. Vaše pomoc je více než vítaná!

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM