Danko Deveri: „Myslím si, že jsem odvedl to, co se po mě chtělo a tajně doufám, že si mě tu nechají.“

Tereza Doksanská | 28.01.2016 | |

Danko Deveri: „Myslím si, že jsem odvedl to, co se po mě chtělo a tajně doufám, že si mě tu nechají.“

Kadaň - V rámci 45. kola trhači podlehli Českým Budějovicím 4:3. Kadaňský dres znovu oblékl Danko Deveri, kterého si Kadaň povolala z Klášterce.

 

Danko, po delší době v kadaňském dresu. Jaký to byl návrat?
Musím říct, že docela hektický. Dozvěděl jsem se to předevčírem po posledním utkání Kadaně. Pan Beck mi volal, že se mám připravit, že možná nastoupím do utkání. Byl jsem z toho rozpačitý. Po prvních dvou třech střídáních jsem se trošku srovnal a myslím si, že jsem hrál, to co se ode mě čekalo.

Věříte, že i nadále budete oblékat kadaňský dres?
To zatím netuším, záleží na panu Beckovi a na vedení. Jestli jsem se jim líbil, nedokážu posoudit takhle z ledu, ale myslím si, že jsem odvedl to, co po mě pan Beck chtěl. Tajně doufám, že si mě tu nechá.

Bylo těžké se sehrát s novými spoluhráči?
Ne, vůbec nebylo. Jsem na to zvyklý, protože kde jsem za svoji dosavadní kariéru hrál, tak se lajny často měnily a zvláště pod panem Beckem. Je to hokej a je to normální.

Působil jste v zahraničí. Jaký je rozdíl mezi českými a zahraničními soutěžemi?
V cizině je hokej jednodušší pro mě jako pro cizince. Člověk když přijde do ciziny, tak je tam protěžovaný, dostává šance, protože musí hrát co nejvíce, aby se to místnímu klubu vyplatilo. O to je to pro mě jednodušší. Český hokej má velkou úroveň a i větší perspektivu do budoucna.

Potěšilo Vás, že si Vás z Klášterce povolali sem do Kadaně?
Ano, určitě potěšilo. S panem Beckem už jsem mluvil na podzim, říkal mi, ať jsem trpělivý a hraju dál v Klášterci, tak jak nejlépe dovedu. Řekl mi, že moje šance přijde. Když mi volal, byl jsem doslova nadšený tím, že mi zavolal a tím, že mi dá šanci v Kadani.

Jaký je rozdíl hrát v Klášterci a v Kadani?
První liga je o dost rychlejší než druhá liga. Druhá liga je chytřejší, více se čeká, moc se nebruslí. První liga je mnohem důraznější. Ze začátku utkání to byl pro mě šok se s tím srovnat, musel jsem přidat v bruslení a v důrazu. Snad jsem ve zkoušce obstál.

Foto: Jiří Mokrý a Petr Kraus

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM