Druhý domácí zápas proti adeptovi na baráž: ve středu dorazí Motor!

Marcel Holl | 26.01.2016 | |

Druhý domácí zápas proti adeptovi na baráž: ve středu dorazí Motor!

K a d a ň - Po pondělním zápase s pražskou Slavií čeká na svěřence trenéra Jaroslava Becka další těžký soupeř a jeden z aspirantů na postup do baráže o extraligu. Nemluvíme o nikom jiném než o českobudějovickém Motoru, který se aktuálně nalézá na druhé pozici WSM Ligy. Druhé domácí střetnutí začne na kadaňském zimním stadionu ve středu 27. ledna v 18 hodin! Doražte podpořit trhače!

 

Aktuální forma Motoru

Svěřencům trenéra Petra Rosola se momentálně daří. Od počátku nového kalendářního roku vyšli bodově naprázdno jen e třech případech. Nejprve podlehli Kladnu, poté Benátkám n/J a naposledy v retrozápase pražské Slavii. Ani tyto nepříznivé výsledky neměly vliv na postavení v tabulce, neboť Českým Budějovicím momentálně patří druhé místo za lídrem z Kladna.

Porovnání týmů

5. místo v tabulce 70 bodů
14,71 % úspěšnost přesilovek 82,41 % ubráněných oslabení
132:126 skóre 30 vstřelených branek v přesilovce
6 vstřelených branek v oslabení 729 trestných minut
2. místo v tabulce 85 bodů
19,63 % úspěšnost přesilovek 85,86 % ubráněných oslabení
161:117 skóre 43 vstřelených branek v přesilovce
6 vstřelených branek v oslabení 579 trestných minut

Ve vzájemných zápasech hraje klíčovou roli domácí prostředí

První měření sil se odehrálo v Budvar Aréně. Domácí tým se v první třetině dostal do vedení, když dokázal využít přesilovou hru. Na začátku prostřední části padly během chvíle čtyři branky, po dvou na každé straně. Za Sportovní klub se trefili Jakub Trefný a Martin Šťovíček. Další branka v zápase již nepadla, a tak se Budějovice radovaly z hubeného vítězství 3:2.

V rámci devatenáctého kola zavítal Motor do Kadaně. Ačkoli se hosté ujali vedení po proměněném trestném střílení Martina Heřmana, tak Kadaň dokázala utkání otočit během dvou minut, během kterých se prosadil Antonín Drobný a Radek Veselý. Vítězství domácího celku zpečetil čtyři vteřiny před koncem Jaroslav Kůs.

Tragický vstup Kadaně do třetího vzájemného zápasu ovlivnil celou první třetinu. Kadaň v čase 3:03 prohrávala již 2:0 a domácí vyhnali dvěma rychlými trefami brankáře Dvořáka. Otřesená Kadaň dostala ještě branku v oslabení, Jakub Čech držel svými zákroky Sportovní klub stále nad vodou. Ve druhé třetině Kadaň hru vyrovnala a v čase 38:35 vsítil branku Kadaně Dominik Vaněk. Motor tak vedl po druhé třetině 3:1. Jenže domácí hned na začátku poslední třetiny přidali brankovou pojistku a bylo po šancích Kadaně. Severočeský tým ještě ubránil dlouhou přesilovku 5 na 3. Na konečných 4:2 upravil v poslední minutě při trestném střílení Martin Šťovíček.

Pohled do statistiky před vzájemným zápasem

SK Kadaň - ČEZ Motor České Budějovice
Jakub Čech
92,73 %
BRANKÁŘSKÁ JEDNIČKADavid Gába
93,09 %
Roman Chlouba
24 bodů (10+14)
NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČJosef Straka
46 bodů (18+28)
Roman Chlouba
Jakub Chrpa
oba 10 gólů
KANONÝR TÝMUTomáš Nouza
20 gólů
Jakub Trefný
16 asistencí
NEJLEPŠÍ NAHRÁVAČJosef Straka
28 asistencí
Jakub Trefný
19 bodů (3+16)
NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ OBRÁNCEJakub Suchánek
22 bodů (6+16)
Jakub Trefný
60 trestných minut
NEJTRESTANĚJŠÍ HRÁČLukáš Zíb
62 trestných minut

Poslední kolo WSM ligy

Kadaňští vybojovali bod s pražskou Slavií...

Kadaňští nezačali zápas špatně, jenže během 25 sekund dostali dvě branky a nevypadalo to s nadějemi moc dobře. Do hry je dostal rychle Martin Šťovíček. Vyrovnání přišlo až ve 3.třetině a to z hole Lukáše Vrány - 2:2 . Jenže sešívaní se ujali vedení ve vlastním oslabení díky trefě Čermáka. Na 3:3 dokázal vyrovnat v 57.minutě domácí Martin Kadlec. Jenže trhači opět inkasovali v prodloužení a berou ze zápasu se sešívanými podruhé jen bod.

...Motor porazil doma ústecký Slovan.

Motor od začátku utkání neponechal nic náhodě a jeho fanoušci si mohli vychutnat další tříbodový zisk. Hned dva zásahy si na své konto připsal obránce Petr Kolmann. Dvakrát se trefil i Michal Chovan. České Budějovice porazili Slovan vysoko 8:3. Mužstvo Petra Rosola se i díky porážce Jihlavy vrátilo na druhé místo v tabulce.

O utkání...

Utkání již 45. kola WSM Ligy se odehraje na kadaňském zimním stadionu. Oba celky budou chtít v dobrých výkonech, takže lze očekávat napínavé utkání. Pokud se nevypravíte podpořit trhače přímo do místa dění, tak pro vás bude připraven klasický textový přenos na onlajny.com. Úvodní buly padne na led ve středu 27. ledna v 18:00 hodin!

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM