Martin Šťovíček: „Musíme si dát pozor na zbytečné útočné fauly“

Tereza Doksanská | 25.01.2016 | |

Martin Šťovíček: „Musíme si dát pozor na zbytečné útočné fauly“

Kadaň - V rámci 44. kola WSM ligy přijela na kadaňský led pražská Slavia. Do zápasu vstoupili lépe hosté, když po první třetině byl stav 1:2. První branku trhačů vstřelil Martin Šťovíček. Kadaň dokázala dvakrát vyrovnat, nakonec prohrála v prodloužení 4:3.

 

Martine, zápas jste nezačali dobře. Během minuty jste dostali dvě branky. Co se stalo?
Myslím si, že jsme měli vstup do utkání horší než Slavia, ale poté jsme se z toho oklepali, dokázali jsme vyrovnat. Škoda, že máme pouhý bod. Sice jsme měli málo hráčů, hráli jsme na tři formace, ale myslím si, že jsme to vybojovali dobře.

Utkání jste nakonec prohráli v prodloužení 4:3. Jak moc to bolí?
Jak říkám, měli jsme jen tři lajny, tak možná už nám v závěru docházely síly. Jsme rádi za bod, protože Slavia je silný soupeř, tak jsme rádi, že jsme urvali bod.

Jaký to byl zápas?
Byl to těžký zápas. Slavia tolik nebruslila jako ostatní týmy, ale zase jsou tam zkušení a starší hráči, takže v tom to bylo těžší.

Jak byste popsal svoji branku?
Vyhrál jsem buly na Jakuba Chrpu, ten to nějak zblokoval a hodil mi to nahoru, tak jsem do toho jen plácnul a spadlo to tam.

Jak byste zhodnotil výkony Jakuba Čecha, který vás několikrát v utkání podržel?
Kuba vždycky když jde za nás chytat, tak chytá parádně. Jsme mu hodně vděční, že nám chytnul hodně gólových situací.

V zápasech vás trápí disciplína, že?
Ano, trápí. Jsou tam zbytečné útočné fauly, na to si musíme dát pozor.

Jak náročné je bojovat o každý bod, abyste se udrželi v elitní 6?
Určitě je to hodně náročné, hlavně když nás tu moc není. Myslím si, že jsme se kousli a doufám, že ve středu s Českými Budějovicemi aspoň urveme bod nebo dva.

Ve středu vás čeká další těžký zápas s Českými Budějovicemi, které dneska porazily Ústí nad Labem vysoko 8:3. Co od utkání očekávat?
Myslím si, že budou hrát podobný hokej jako Slavia. Možná budou o trošku šikovnější. Hrají spolu dlouho, umějí si více vyhovět, takže do útoku budou lepší než Slavie. Uvidíme, ale určitě chceme vyhrát za tři body a uděláme pro to všechno.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM