Kadaň znovu padla se Slavií až v prodloužení

Jindřich Poledna | 25.01.2016 | |

Kadaň znovu padla se Slavií až v prodloužení

Domácí nezačali zápas špatně, jenže během 25 sekund dostali 2 branky a nevypadalo to s nimi moc dobře. Do hry je dostal rychle Martin Šťovíček - 1:2. Vyrovnání přišlo až ve 3.třetině a to z hole Lukáše Vrány - 2:2 . Jenže Hosté se ujali vedení ve vlastním oslabení díky trefě Čermáka. Na 3:3 dokázal vyrovnat v 57.minutě domácí Martin Kadlec. Jenže trhači opět inkasovali v prodloužení a berou ze zápasu se sešívanými znovu jen bod.

 
44.kolo, pondělí 25.1.2016
Sportovní klub Kadaň - HC Slavia Praha  3:4p  (1:2, 0:0, 2:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 16. Šťovíček (Chrpa), 42. Vrána (Szathmáry, Novák), 57. Kadlec (Kverka, Sloboda) – 15. Bahenský (Hruška, Kašpařík), 16. Čermák, 46. Hruška (Krstev, Mikulík), 61. Robinson (Pavlin, Hruška). Rozhodčí: Krob – Coubal, Kokrment. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 820. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 3:3 - 3:4.
Sportovní klub Kadaň: Čech (Dvořák) – Černý, Trefný, Drobný, Rohan, Szathmáry, Blaha, Novák – Sloboda, Kverka, Kadlec – Hlava, Šťovíček, Chrpa – Koblasa, Vrána, Vaněk – Macháček
HC Slavia Praha: Hylák (Král) – Krstev, Andrlík, Hruška, Pavlin, Hraško, Růžička, Přindiš – Mikulík, Tuominen, Hruška – Robinson, Vas, Markovič – Andres, Šafránek, Čermák – Bahenský, Kašpařík, Jiránek

Komentář k zápasu

Domácí nevstoupili do zápasu vůbec špatně. Hned ve 2.minutě si vykoledovali faul a měli výhodu přesilové hry. Kadaň neodehrála přesilovku špatně, šance si vytvořila, ale Hyláka v bráně překonat nedokázala. Na konci 4.minuty vystrašil Čecha v domácí brance chytrou střelou Andres.

Slavia dostala šanci utrhnout vedení na svou stranu v 9.minutě při vyloučení domácího Slobody. Hosté si připravili několik šanci, ale akcie domácích podržel brankář Čech. Velikou příležitost skórovat si vytvořil ve 12.minutě Chrpa, povedlo se mu dokonce překonat i bezmocného Hyláka, jenže jeho střelu zastavil ještě před čárou jeden z obránců Slávie. Ve 13.minutě šla Kadaň znovu do čtyř, hosté obléhali domácí branku, ale Kadaň oslabení ubránila. První branka padla zanedlouho po té. Hruška projel podél mantinelu a protáhl se před Čecha. Tam se puk dostal ke ZDEŇKOVI BAHENSKÉMU, který nadvakrát překonal domácího brankáře – 0:1.

Druhá branka padla po 25 sekundách a byla znovu do domácí sítě. Brankář Čech vyhazoval kotouč, jenže trefil vlastního obránce a od něj se kotouč odrazil až do branky – 0:2. Kadaň však korigovala vzápětí. Po Chrpově střele se puk odrazil k MARTINOVI ŠŤOVÍČKOVI, který střelou pod břevno překonal Hyláka – 1:2. Kadaň poté ještě přežila další oslabení, po něm měla do konce třetiny ještě dvě příležitosti, ale Hylák byl velice pozorný a nedopustil domácím útočníkům vyrovnání.

Kadaň měla dobrý vstup do druhé třetiny, byla aktivní, ale opět jí zastavil zbytečný faul, díky kterému šla do oslabení. Paradoxně v oslabení mohl vyrovnat Kverka, který ujel hostující obraně, vynikající zákrok předvedl Hylák, který tak zůstal nepřekonán. Hra začala být velice zajímavá, neboť zanedlouho po sobě se nechali vyloučit slavističtí Krstev a Růžička. Kadaň tak získala další šanci na korigování skóre, jenže se málem blýskalo na druhé straně. V oslabení se před Čechem ocitl Čermák, ale strážce domácí svatyně jeho pokus vychytal lapačkou.

Trhači se v přesilové hře trápili, paradoxně jim hra v početní převaze vůbec nevyhovovala. Domácímu týmu se nedařilo hrát čistě, a v polovině zápasu musela opět do čtyř po faulu obránce Blahy. Kadaň však nemusela bránil celé dvě minuty, i hosté zbytečně faulovali a počet hráčů na ledě se vyrovnal.

Do konce druhé třetiny byla hra velmi vyrovnaná, bojovalo se především o střední pásmo. Domácí si ale dokázali připravit dvě veliké příležitosti k vyrovnání, ale při Slavii stálo veliké štěstí. Prostřední dějství tak skončilo bez branek.

Lepší vstup do třetiny dokázali trhači tentokráte přetavit ve vyrovnávací branku. Daniel Novák nahodil od modré čáry a puk těsně před Hylákem tečoval do protipohybu brankáře LUKÁŠ VRÁNA – 2:2. Domácí se po vyrovnávací brance probrali a začali i lépe bruslit. Vypracovali si větší tlak, který vyústil ve vyloučení hostujícího Čermáka. Hosté dvakrát vyhodili kotouč až za branku Kadaně, při dalším přerušení hry před Hylákem však vzplály emoce. Hlavní rozhodčí vše ponechal bez zbytečného vylučování. A hosté v oslabení trestali! DAVID HRUŠKA ujel domácí obraně a přesnou střelou k tyči vrátil vedení na stranu hostů – 2:3.

Hosté se brankou uklidnili, začali více držet puk a přestali se hrnout do útoku. Čekali, čím se bude prezentovat domácí celek. Jenže ten se neměl k vyrovnání, a tak se začala znovu osmělovat Slavia. Odhodlání k zisku všech bodů v Kadani dokázala obrana sešívaných, když se v 53.minutě hned 2 hráči vrhli do střely, která mohla ohrozit brankáře Hyláka. Především Markovič se velmi těžce zvedal z ledu.

Kadaň napnula všechny síly k vyrovnání a to jí přineslo v 58.minutě ovoce. MARTIN KADLEC projel obranou hostů, položil si Hyláka a přehodil beton ležícího brankáře – 3:3. V 60.minutě se ještě sešívaným podařilo dotlačit puk za brankovou čáru, ale hlavní sudí gól neuznal z důvodu postavení útočícího hráče v brankovišti. Domácí tým si vzal následně oddechový čas, ovšem to již nic nezměnilo na faktu, že i počtvrté šel vzájemný zápas do prodloužení.

Prodloužení však trvalo přesně 60 sekund. Po chybě Kadaně se dostala Slavia do přečíslení a o dvou bodech pro pražský celek rozhodl svou trefou NATHAN ROBINSON – 3:4.

Jindřich Poledna

Ohlasy trenérů

Jaroslav Beck (trenér SK Kadaň): Slavia je silný tým a proti našim třem pětkám, ještě k tomu jsme během zápasu přišli o Jakuba Chrpu, což je katastrofa, podala parádní výkon. Toho bodu si cením, jako kdyby to bylo vítězství za tři, protože jsme předvedli výkon na hranici možností a dali jsme do toho všechno. Klobouk dolů, dnes si pochvalu zaslouží hráči i diváci, kteří nás celý zápas podporovali.

Milan Razým(HC Slavia Praha):Myslím, že dnes to bylo vyrovnané utkání. Nám se nedařily přesilovky, domácí oplývali bojovností a dobrým pohybem. To, že se jim podařilo vyrovnat i když prohrávali o dva góly, pak zase prohrávali a pak zase vyrovnali, tak si myslím že si ten bod dnes zasloužili a my jsme byli šťastnější v prodloužení. Myslím, že dnes budou šťastné oba týmy.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM