Kadaň cestuje v sobotu na horký led kladenského lídra

Marcel Holl | 15.01.2016 | |

Kadaň cestuje v sobotu na horký led kladenského lídra

K a d a ň - WSM Liga nabírá na tempu a na programu již je druhé kolo poslední čtvrtiny základní části. Kadaň v něm zajíždí na led lídra tabulky z Kladna. S celkem Rytířů mají svěřenci trenéra Jaroslava Becka v letošní sezóně příznivou bilanci, neboť dvakrát dokázali soupeře porazit. Jedna z výher se urodila i na ledě kladenského zimního stadionu.

 

Aktuální forma Rytířů

Svěřencům trenéra Jindřicha Lidického se momentálně daří. Z posledních šesti střetnutí vytěžili Kladenští čtrnáct bodů, což je vyneslo na vedoucí pozici druhé nejvyšší tuzemské soutěže. O body dokázali Rytíře obrat pouze Prostějov se Slavií. Jestřábi dovedli zápas do remízy po základní hrací době a následně prohráli v prodloužení, kdežto Slávisté ve středu přehráli rytířskou družinu poměrem 4:2.

Porovnání týmů

1. místo v tabulce 83 bodů
23,25 % úspěšnost přesilovek 83,90 % ubráněných oslabení
158:112 skóre 53 vstřelených branek v přesilovce
4 vstřelené branky v oslabení 697 trestných minut
5. místo v tabulce 63 bodů
14,21 % úspěšnost přesilovek 81,77 % ubráněných oslabení
119:111 skóre 26 vstřelených branek v přesilovce
6 vstřelených branek v oslabení 677 trestných minut

Vzájemná bilance přeje Kadani

Kadani v první měření sil utekl začátek a po dvanácti minutách prohrávala 0:2. Poté snížil v přesilovce Jaroslav Mrázek a v polovině střetnutí vyrovnal Jaroslav Kůs. Kadaňský obrat nastartoval ve třetí části Marek Račuk. Finální podobu výsledku dal Dominik Tejnor. Sportovní klub porazil Rytíře 4:2, k čemuž pomohl skvělým výkonem Miroslav Hanuljak.

I druhé měření sil vyznělo lépe pro Kadaň, když vyhrála 5:3. Kadaňští sice prohrávali po první třetině 0:1, ale pak zabrali a postupně nasázeli domácím Rytířům pět branek. Kladno se vzchopilo až ke konci zápasu, kdy snížilo na dvoubrankový rozdíl, ale svěřenci Jaroslava Becka si cenné body pohlídali.

Kladenští vstoupili do třetího vzájemného duelu lépe a díky brance Kindla vedli v šesté minutě 1:0. Následně domácí dokázali díky brankám Kadlece a Mrázka skóre otočit, ale Rytíři ještě do první pauzy srovnali krok. Roman Chlouba vrátil Kadani ve druhé třetině vedení, jenže Středočeši opět nalezli odpověď. Třetí třetinu Kladno brankově opanovalo a ze zimního stadionu v Kadani si odvezlo všechny tři bodíky.

Pohled do statistiky před vzájemným zápasem

Rytíři Kladno - SK Kadaň
Lukáš Mensator
90,79 %
BRANKÁŘSKÁ JEDNIČKAJakub Čech
93,10 %
David Stach
73 bodů (20+53)
NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČMarek Račuk *
31 bodů (13+18)
Vítězslav Bílek
39 gólů
KANONÝR TÝMUMarek Račuk *
13 gólů
David Stach
53 asistencí
NEJLEPŠÍ NAHRÁVAČMarek Račuk *
18 asistencí
Brendon Nash
30 bodů (3+27)
NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ OBRÁNCEJakub Trefný
18 bodů (3+15)
Václav Skuhravý
99 trestných minut
NEJTRESTANĚJŠÍ HRÁČKamil Charousek
58 trestných minut
* Marek Račuk již hraje za Kladno a v Kadani nepůsobí

Poslední kolo WSM ligy

Kadaň prohrála v prodloužení s Přerovem...

Kadaňští nezachytili začátek zápasu a již v jedenácté minutě vedli hosté dvoubrankovým rozdílem. Ke konci úvodního dějství vstřelil kontaktní trefu Jaromír Kverka. Jeho počin napodobil krátce po první pauze Radek Veselý. Sportovnímu klubu se podařilo vývoj zápasu překlopit na svou stranu v pětapadesáté minutě, kdy se poprvé v kadaňském dresu trefil bek Lukáš Blaha. Vedení svěřenci trenéra Becka neudrželi a krátce před koncem základní hrací doby vyrovnali. Bonusový bod získali v prodloužení Zubři, jimž k výhře pomohl hattrickem Roman Pšurný.

...Kladno nestačilo ve šlágru kola na Slavii.

Kladenští si v zápase se Slavií vedli podobně jako Kadaň. Po první třetině prohrávali 0:2. Ve druhé části snížil Denis Kindl, avšak ve třetí třetině si sešívaní vypracovali náskok tří branek, což se později ukázalo jako klíčové. V samotném závěru utkání uzavřel brankový účet nejproduktivnější hráč WSM Ligy David Stach. Kladno tak prohrálo v Edenu 2:4.

O utkání...

Utkání již 41. kola WSM Ligy se odehraje na kladenském zimním stadionu. Oba celky budou chtít napravit středeční nezdary, takže lze očekávat napínavé utkání. Pokud se nevypravíte podpořit trhače přímo do místa dění, tak pro vás bude připraven klasický textový přenos na onlajny.com. Úvodní buly padne na led v sobotu 16. ledna v 16:00 hodin!

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM