Poradíme si s nájezdem Zubrů z Přerova?

Jiří Novotný (KAD) | 12.01.2016 | |

Poradíme si s nájezdem Zubrů z Přerova?

K a d a ň - Po sobotním vydřeném vítězství nad Šumperkem se trhači opět představí před domácím publikem. Dorazí další celek z Moravy, HC Zubr Přerov. Plán na středeční podvečer je tedy jasný, přijďte fandit Kadani! Úvodní buly padne v tradičních 18:00.

 

HC ZUBR Přerov

Zubři si v premiérové sezoně ve WSM lize nevedou vůbec špatně, ba naopak! V tabulce jim akutálně patří 6. místo s dvoubodvou ztrátou na Kadaň, jež se nachází o stupínek výše. Na Přerov se však tlačí další vlčáci - jeden bod ztrácí Havířov, o dva méně má rival z Prostějova. Náš soupeř dosud nastřílel stejně branek jako Kadaň (116), ovšem o 6 více inkasoval (113). Z posledních 4 zápasů Přerov vyhrál pouze jeden, 5:3 přehrál Prostějov.

Minulé kolo

V sobotu Zubři zajížděli na led pražské Slavii, kde dlouho sahali po bodech. V 8. minutě otevřel skóre Procházka, v polovině zápasu už hosté vedli 2:0. Sešívaní ovšem dvěma góly v rychlém sledu srovnali krok. Blíž k výhře poté Zubry posunul Dostálek, nicméně Slavia zápas otočila a zvítězila 4:3.

„Udělali jsme individuální chyby, které soupeř dokázal potrestat. Některé jeho góly však byli dost šťastné. Nám naopak štěstí v závěru chybělo, když jsme v power play sahali po vyrovnání. Myslím si, že se nemáme za co stydět. Fanoušci za námi přijeli a udělali tady parádní atmosféru, za což jim moc děkujeme. Je třeba se z tohoto zápasu poučit a ve středu v Kadani podat ještě lepší výkon,“ burcuje na webu Přerova kouč Petr Dočkal.

Sestava Zubrů z duelu na Slavii

HC ZUBR Přerov: Klimeš – Chmelíř, Grof, Pala, Vágner, Novotný, Ferenc, Hořava – Procházka, Pšurný, Dostálek – Sikora, Sýkora, Stoklasa – Goiš, Popelka, Kovařík – Blinka, Král, Š. Kratochvíl

Tým Přerova

Nejproduktivnějším hráčem našeho soupeře je mladý forvard Vlastimil Dostálek. Na kontě má 34 bodů (23+11). O dva body méně má ostřílený Roman Pšurný, v závěsu se drží věkem již veterán Milan Procházka. Statistikám zadáků vévodí Lukáš Chmelíř.

Na postu brankáře má největší důvěru 21letý Lukáš Klimeš, jenž hostuje z Brna. Pochlubit se může úspěšností lehce přes 93%.

Aktuálně z kabiny Zubrů

Na hostování do konce sezony odešla do pražské Slavie ikona všech vousáčů - Petr Přindiš. Pražané chtějí vystužit defenzivu před play-off. Obránce, jenž v minulosti nastupoval také za Kadaň, na podzim laboroval se zraněním. Po návratu měl problém se slabší vytížeností.

O zápase

Duel, který načne již závěrečnou čtvrtinu letošního ročníku, startuje na kadaňském zimním stadionu ve středu 13. 1. v 18:00. Ženy a děti vstup zdarma. Pokud nemůžete přijít do ochozů našeho stadionu, sledujte alespoň průběh utkání na webu onlajny.com.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM