Nicolas Hlava: „Když nedáme branku, nemůžeme vyhrát.“

Tereza Doksanská | 06.01.2016 | |

Nicolas Hlava: „Když nedáme branku, nemůžeme vyhrát.“

Ústí nad Labem/Kadaň - Podruhé v sezoně zajížděli hráči Kadaně do krajského města Ústí nad Labem. Ani tentokrát se jim nepodařilo vybojovat body a opět odjížděla Kadaň bez bodů. Trhači nevstřelili ani jednu branku a prohráli i přes skvělé zákroky Strmeně 2:0. Zápas hodnotil Nicolas Hlava.

 

Nicku, ani napodruhé jste nedokázali porazit Ústí nad Labem na jejich ledě. Dnes jste prohráli 2:0, jaký to byl zápas?
Z naší strany to byl špatný zápas, protože jsme prohráli. Měli jsme šance, ale zároveň soupeř mohl dát dalších pět branek. My jsme hráli špatně dozadu, dopředu jsme hráli docela dobře. Máme malý tlak do brány. Musíme se zlepšit v přechodu do našeho obranného pásma a v obranném pásmu.

Ovlivnilo utkání širší kluziště?
Nemyslím si. Jsme mladé mužstvo a všichni jsme nabruslený. Spíše by nám to mělo vyhovovat, že je větší hřiště.

Co bylo příčinou prohry?
Naše špatná obrana, nepobrali jsme si hráče. Špatně jsme obsadili střední pásmo. Nedávali jsme si pozor na hráče, kteří dávají stabilně branky. Soupeř využil našich chyb a my jsme nedali branku.

V utkání jste měli několik šancí, které pochytal brankář Soukup. Byli jste z něj nervózní?
Nervózní jsme z něj moc nebyli. Jsou zápasy, kdy vám tam spadne všechno a zápasy, kdy z brankáře uděláme hvězdu do NHL. Bohužel jsme dneska nevstřelili branku, když nedáme branku, tak nemůžeme vyhrát.

Několikrát za zápas se dostal Slovan do brejku, v čem se stala chyba?
Chyba byla v tom, že jsme propadali, nechávali jsme hráče za sebou, což si nemůžeme vůbec dovolit, obzvlášť s takovýmhle soupeřem. Soupeř má hráče jako jsou Tenkrát, Roubík, kteří brejky dokáží využít. Nám se tohle nesmí stávat, ještě že byl v bráně Strmeň, jinak bychom mohli prohrát klidně 8:0.

Jak je možné, že ani jednu z přesilových her jste nedokázali využít?
Myslím si, že to hrajeme složitě. Dáváme složité přihrávky, nestřílíme. Hlavně musíme více střílet a jít za střelou do brány. Když se přesilová hra nepodaří sehrát, tak musíme střílet ze všeho a jít za tím a dotlačit to tam i s brankářem.

V sobotu hrajete doma se Šumperkem, co od utkání očekáváte?
Šumperk přijede s tím, že bude chtít vyhrát. My musíme také vyhrát. Venkovní zápasy se nám nedaří, tak musíme udržet alespoň domácí stabilitu. Musíme vyhrát za každou cenu. Šumperk bude určitě těžký soupeř.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM