Kadaň míří do Ústí. Uspěje na ledě rivala z krajského města?

Jiří Novotný | 05.01.2016 | |

Kadaň míří do Ústí. Uspěje na ledě rivala z krajského města?

Zatímco posledního zápas loňského kalendářního roku černožlutým nevyšel, v Havířově prohráli 4:0, úvodní duel roku 2016 zvládli na jedničku. Na výhru 3:0 nad Litoměřicemi se Kadaň pokusí navázat v Ústí nad Labem, kam zajíždí tuto středu v rámci 38. kola. Úvodní buly padne v 18:00.

 

HC Slovan Ústí nad Labem

Nástupci někdějších Lvů se aktuálně pohybují na 9. příčce tabulky, na kontě mají 53 bodů, stejně jako osmý Havířov. Na paty jim šlape Třebíč s Litoměřicemi se ztrátou jednoho bodu. Ústecký tým se pyšní vynikající ofenzivou - se 132 góly patří mezi absolutní špičku. Ještě o 2 branky více však inkasovali, v počtu obdržených gólů jsou mezi nejhoršími. V současné době hraje Slovan v solidní formě, po slabším začátku prosince, kdy zaznamenal 4 porážky v řadě, drží nyní sérii 3 výher. Mimo Benátek si v ní vyšlápl na Kladno i Slavii.

Minulé kolo

Po cenném skalpu Kladna, které ústečtí na svém ledě přestříleli 6:5, vyhráli také ve vršovickém Edenu. Hráči i fanoušci si triumf náležitě užili, Ústí porazilo Slavii vůbec poprvé v novodobé historii; Ladislav Gengel řídil děkovačku z ústeckého kotle! Slovan se v první třetině zásluhou Kloze ujal vedení, na začátku druhé části zvyšoval Tenkrát už na 2:0. Domácím se poté podařilo vstřelit kontaktní gól, ale ve 45. minutě skóroval Tůma a v závěru zvýšil na 4:1 Holomek. Slavia v poslední minutě jen kosmeticky upravila na konečných 4:2.

„Soustředili jsme se na začátek zápasu, protože jsme tu minule dostali za sedm minut tři góly. Naštěstí se nám to povedlo, řekl bych, že to byl vyrovnaný zápas, měli jsme i trochu štěstí, což k tomu ale patří. Snad nás to posune dál, protože bychom chtěli skončit do osmého místa,“ hodnotil po utkání ústecký asistent trénera Tomáš Mareš a zároveň vytyčil cíl Slovanu.

Sestava Ústí z duelu na Slavii

Soukup – Vl. Brož, D. Sobotka, Skočovský, Smetana, Bernad, Holomek – D. Tůma, Roubík, J. Kloz – Tenkrát, Melka, D. Merta – Dalecký, Rys, Kuchler – Křivohlávek, Andres, Gengel

Tým Slovanu

Na postu brankáře kouč Miroslav Mach spoléhá na mladého Jakuba Soukupa, jenž dosud naskočil do 33 zápasů. Gólman, který loni sbíral zkušenosti v Mostě i Litvínově, se může pochlubit úspěšností 90,32%. Čtyřikrát chytal Martin Volke, na dva duely se mihnul Vladislav Habal.

Statistikám zadáků vévodí Jan Pohl s 28 body (6+22). Bodově se daří také 23letému Ondřeji Smetanovi (2+16). Jedenáct bodů dosud nastřádal Ondřej Holomek, rodák z Valašského Meziříčí.

Lídrem statistik útočníků je tradičně Jaroslav Roubík. Elitní forvard ma na svém kontě již 52 bodů (24+28). Obávaný kanonýr, který ve Slovanu působí od roku 2010, zůstal svému klubu věrný i po krachu Lvů, kdy přistoupil na výrazně snížený plat. Kadaňská obrana si bude muset dávat velký pozor i na Jana Kloze (18+22). Zatím 29 bodů (15+14) nastřádal někdejší mládežnický reprezentat David Tůma. Ten v dresu Sparty nakoukl do extraligy, ve 25 zápasech však nebodoval.

O zápase

Třaskavé derby mezi Kadaní a Ústím, které sice s ústupem Slovanu z výsluní lehce ztratilo někdejší říz, se rozhodně vyplatí sledovat! Pokud se nechystáte podpořit trhače přímo v ochozech, můžete průběh duelu sledovat na webu onlajny.com. Zápas startuje v 18:00.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM