Poslední dva zápasy byly jako den a noc

Jindřich Poledna | 30.11.2015 | |

Poslední dva zápasy byly jako den a noc

Z dvoudenního výjezdu po moravských stadionech nepřivezl Sportovní klub ani bod. Každý zápas vypadal úplně jinak, přesto vyšla Kadaň bodově na prázdno. Před domácím zápasem s Kladnem jsme požádali trenéra Jaroslava Becka o zhodnocení obou utkání.

 

Dva zápasy hned po sobě a dvě porážky – co bylo důvodem?
Důvodem rozhodně nebylo to, že bychom hráli dva dny po sobě. Po fyzické stránce to bylo z naší strany naprosto v pořádku. V Šumperku se nám bohužel nedaří. Po dvou třetinách jsme vedli jen 1:0 a to bylo málo. Nedokázali jsme být nebezpeční, nehráli jsme hru, která nás zdobí doma. Místo toho, abychom soupeře položili na lopatky, báli jsme se o výsledek, a tak přišel po zásluze trest. Střela od modré nám dala KO a my se složili a s výsledkem jsme nedokázali už nic udělat. To se nám tu v Šumperku rok co rok opakuje. Kaše a Račuk měli zdravotní problémy a nám se těžce hledala sestava pro zápas. Navíc hráči téměř nestříleli a kombinovali gólmanovi až pod nos, chtěli dávat góly do prázdné branky. Tohle si můžeme dovolit, když vedeme o 4 góly.

A zápas s Přerovem?
Tyhle dva zápasy byly jako den a noc. Do utkání jsme špatně vstoupili, udělali jsme několik nešťastných faulů, vyhodili puk mimo led v problematické situaci… A domácí trestali. Všechny branky jsme dostali v oslabení. Ačkoliv měl zápas velmi dobré nasazení, hra měla hlavu a patu, v oslabení jsme hráli velmi pasivně a báli se, že inkasujeme. A kdo se bojí, tomu to tam spadne. Za stavu 4:3 jsme věřili ve vyrovnání, chtěli jsme urvat body a eventuálně otočit skóre. O to víc nás mrzela branka na 5:3.

Jak to vypadá se sestavou?
Jsme v nelehké situaci. Přesto nic nevidíme černě. První dvě lajny už máme poskládané, podávají dobrý výkon a dá se na nich stavět. Bohužel nám chybí Kverka, junioři teď byli na tripu, takže musíme nějak poskládat třetí a čtvrtou lajnu. Každopádně musíme hrát opět s důrazem a bojovat. Moc dobře víme, že tohle nás zdobí a díky tomu umíme porazit kohokoliv. Věříme, že se nám již podařilo sestavu dobře prokombinovat a zbytek sezóny tak snad dohrajeme důstojně.

Děkujeme za rozhovor.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM