Podaří se Kadani uspět v Šumperku?

Tereza Doksanská | 22.11.2015 | |

Podaří se Kadani uspět v Šumperku?

Kadaň - K šestadvacátému kolu WSM ligy zajíždějí kadaňští na led Šumperka. Kadani se venku moc nedaří, ze Šumperka si budou chtít přivést všechny body. Podaří se svěřencům Jaroslava Becka vyhrát nad aktuálně posledním týmem ligy?

 

Salith ve WSM lize
Tři úvodní zápasy ve WSM lize šumperským zcela nevyšly. V domácím utkání s Třebíčí prohráli na samostatné nájezdy 3:2. Z Mostu si odvážel Šumperk debakl 8:2 a s Jihlavou prohrál po prodloužení 5:4. Ve čtvrtém kole se Salith utkal s Havířovem, který porazil 5:1. Ze třech domácích zápasů šumperští nezískali ani jeden bod. Postupně prohrávali s Litoměřicemi 5:2, Ústím nad Labem 3:2 a Českými Budějovicemi 3:1. Po třech porážkách si Draci spravili chuť a vyhráli nad Přerovem 5:3. Jenže v dalších dvou utkáních neporazil Salith Kladno ani Benátky nad Jizerou. S Kladnem prohrál 3:0 a s Benátkami 6:2. V jedenáctém kole zavítali šumperští na led Prostějova, odkud si po výhře 4:3 v prodloužení odváželi dva body. V zápase s pražskou Slavií nedokázal Šumperk vstřelit ani jednu branku, kdežto Pražané jim vstřelili branek šest. Ze dvou venkovních zápasů si odváželi šumperští dva body. S Kadaní prohráli těsně 4:3, Třebíč porazili 3:2 na samostatné nájezdy. V patnáctém kole Šumperk opět nedokázal porazit Most, tentokrát prohrál 3:2.

Další utkání
HC Dukla Jihlava: Salith Šumperk 7:3
Salith Šumperk: AZ Havířov 5:2
HC Stadion Litoměřice: Salith Šumperk 5:3
HC Slovan Ústí nad Labem: Salith Šumperk 4:2
ČEZ Motor České Budějovice: Salith Šumperk 7:0
Salith Šumperk: HC ZUBR Přerov 2:3
Salith Šumperk: Rytíři Kladno 1:6
HC Benátky nad Jizerou: Salith Šumperk 3:0
Salith Šumperk: LHK Jestřábi Prostějov 6:2
HC Slavia Praha: Salith Šumperk 5:4 pr.

Poslední utkání Šumperku
HC Slavia Praha: Salith Šumperk
Šumperští draci zajížděli v pětadvacátém kole do Edenu. Začátek zápasu byl vyrovnaný. Tři minuty do konce první periody se trefil domácí Šafránek a Slavia šla do kabin s jednobrankovým vedením. To se šumperským hráčům nelíbilo a ve druhé třetině snížil na 1:1 Fořt. Jenže sešívaní šli znovu do vedení po trefě Davida Hrušky. Slávisté vedli jen pět minut, když Petira vyrovnal na 2:2. Šumperk již podruhé vyrovnal. Minutu poté si Pražané opět vedení vzali na svoji stranu. Šumperského brankáře Svobodu tentokrát prostřelil Robinson. Salith opět dorovnal. Drtil prostřelil brankáře Krále a stav byl opět vyrovnaný 3:3. Druhá třetina vypadala jako nějaká přestřelka. Do třetí části vstoupili lépe hosté, když minutu po vhození buly vstřelil branku Zdráhal. Tentokrát museli dotahovat domácí. Avšak hosté nedokázali vedení 4:3 udržet. Deset minut před koncem srovnal Markovič. Utkání se tak muselo prodlužovat. V poslední minutě prodloužení se po druhé v zápase trefil David Hruška a zařídil Pražanům výhru 5:4. Šumperk si z Edenu odvážel pouhý jeden bod.

Sestava z utkání se Slavií
Svoboda - Pužič, Drtil, Gewiese, Sedlák, Holík, Petira, Zdráhal - Milfait, Vrdlovec, Fořt - Ostřanský, Šebek, Půhoný - Brunec, Plášek, Hroch.

Ohlasy trenéra Mazance po utkání
My jsme v Edenu mohli jenom překvapit a nakonec jsme donutili hrát Slavii naplno, což je obrovský úspěch. S omezenou sestavou jsme podali výborný výkon, a to hlavně díky jednoduchému hokeji. Střelba na bránu, stínění, jednoduchý přechod ze třetiny, to vše se nám dařilo. Bohužel se nám nevyplatily souboje jeden na jednoho, což je právě to, v čem Slavia exceluje.

Poslední utkání Kadaně
SK Kadaň: HC Slovan Ústí nad Labem
Do severočeského derby vstoupila lépe Kadaň. V páté minutě šla do vedení, když se trefil David Kaše. Náskok ještě zvýšil Szathmáry a týmy odcházely do kabin za stavu 2:0. Dvě minuty po začátku druhé třetiny prostřelil ústeckého brankáře Volkeho Hejcman a kadaňští už vedli 3:0. Tři minuty po brance Hejcmana snížil stav na 3:1 Kloz. Jenže Sportovní klub opět svůj náskok navýšil. Tentokrát se trefil Rýgl. V polovině utkání Ústí vystřídalo brankáře, místo Volkeho se do brány postavil Soukup. Ve druhé třetině už gól nepadl a černožlutí odcházeli do kabin s tříbrankovým vedením. Ve třetí třetině ústecký Soukup nepustil do své klece puk, kadaňští tak už nevstřelili branku. Čtyři minuty před koncem třetí části podruhé v zápase prostřelil domácího gólmana Dlouhého Kloz. Slovan jen snížil na 4:2. Hosté to zkoušeli bez brankáře, jenže nedokázali Dlouhého prostřelit. Kadaň porazila Ústí nad Labem 4:2.

Sestava z utkání s Ústím nad Labem
Dlouhý (Dvořák) – Mrázek, Rýgl, Szathmáry, Trefný, Rohan, Drtina, Černý – Kadlec, Kaše, Račuk – Chrpa, Hejcman, Hlava – Vrána, Dušek, Kverka – Sloboda, Šťovíček, Vaněk

Ohlasy trenéra Becka po utkání
Složitý zápas, silný soupeř. V útoku zkušený a velice silný. Myslím si, že jsme to dneska zvládli, připravili jsme se na to. Soupeř nás hodně zlobil, tak si myslím, že jsme utkání měli v rukách. Nakonec tam byli ještě nějaké čtyři šance, které jsme nedali a jsme rádi za tři body a výsledek 4:2.

O utkání
Zápas šestadvacátého kola se odehraje ve středu, 25. 11. od 18 hodin na zimním stadionu v Šumperku. Pokud nebudete cestovat za kadaňským týmem do Šumperka, sledujte alespoň onlajny.com.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM