Napraví Kadaň domácí prohru a porazí Litoměřice?

Tereza Doksanská | 17.11.2015 | |

Napraví Kadaň domácí prohru a porazí Litoměřice?

Kadaň- Ve čtyřiadvacátém kole WSM ligy zajíždějí svěřenci trenéra Jaroslava Becka do nedalekých Litoměřic. Podaří se kadaňským navázat na výhru z odvety z jedenáctého kola?

 

Stadion ve WSM lize
V úvodních dvou utkáních se Litoměřice utkaly s Jihlavou a Havířovem a v obou utkáních prohrály. Na domácím ledě s Jihlavou prohrály 4:1 a venku s Havířovem 6:2. Ze dvou domácích utkání si litoměřičtí vybojovali čtyři body. Oba zápasy se rozhodovaly až v samostatných nájezdech, ve kterých vyhráli kališníci. Poradili si se silnými Českými Budějovicemi a se severočeským celkem z Ústí nad Labem. V pátém kole zajížděl Stadion do Šumperka, odkud si odvezl výhru 5:2. Vítěznou šňůru si litoměřičtí udrželi i v domácím zápase s Přerovem, který porazili těsně 7:6. V dalším zápase Litoměřice nedokázaly vyhrát nad Rytíři z Kladna. Zápas musely rozhodovat až samostatné nájezdy, v nichž bylo lepší Kladno. Kališníci nenavázali na prohru z Kladna a v domácím utkání porazili Benátky nad Jizerou 4:2. Po vítězství přišly čtyři zápasy, ve kterých litoměřičtí nevyhráli. Postupně prohrávali s Prostějovem 3:1, pražskou Slavií 6:2, Kadaní 2:1 a Třebíčí 4:2. Ve dvou venkovních zápasech zajížděl Stadion do Mostu a Jihlavy. S Mostem vyhráli litoměřičtí hráči 3:2, jenže v Jihlavě se kališníkům podařilo vstřelit pouze jednu branku a Dukla nasázela do branky hostů deset branek. Litoměřičtí si ze dvou zápasů odváželi pouze tři body a hořkou porážku z Jihlavy 10:1. V patnáctém kole přivítali kališníci na domácím ledě Havířov a po samostatných nájezdech vyhráli 3:2.

Další zápasy
HC Stadion Litoměřice: AZ Havířov 4:3 sn.
ČEZ Motor České Budějovice: HC Stadion Litoměřice 4:3 sn.
HC Slovan Ústí nad Labem: HC Stadion Litoměřice 5:3
HC Stadion Litoměřice: Salith Šumperk 5:3
HC ZUBR Přerov: HC Stadion Litoměřice 5:7
HC Stadion Litoměřice: Rytíři Kladno 2:1 sn.
HC Benátky nad Jizerou: HC Stadion Litoměřice 2:3 sn.
HC Stadion Litoměřice: LHK Jestřábi Prostějov 5:2
HC Slavia Praha: HC Stadion Litoměřice 6:2

Poslední utkání Litoměřic
HC Slavia Praha : HC Stadion Litoměřice
Ve třiadvacátém kole zajížděly Litoměřice na led pražského Edenu. Zápas si lépe rozehráli hosté, když čtyři minuty po vhození buly prostřelil domácího brankáře Hyláka Nedvídek. To si slávisté nenechali líbit, když sedm minut do konce první třetiny vstřelil vyrovnávací branku Bahenský. Dvě minuty po vyrovnání šli sešívaní do vedení, trefil se Robinson. V první části se ještě trefil domácí Markovič a týmy odcházely do kabin za stavu 3:1 pro Pražany. Ve druhé třetině po faulu na Šafránka bylo nařízeno trestné střílení, které faulovaný slávistický hráč proměnil. Stav po druhé části byl 4:1. Litoměřičtí sice vstřelili ještě branku, ale ta už jim nepomohla k výhře. Slávisté díky trefám Hraška a Kubici porazili kališníky 6:2.

Sestava z posledního utkání se Slavií
Pavelka (Michaljov) – Pavlas, Krstev, Šulc, Hronek, Čáp, Piegl, Mikliš, Plášil - Kalla, Procházka Ma., Valášek - Ondráček, Nedvídek, Beránek - Kopta, Troliga, Racek - Krátoška, Berger, Procházka Mi.

Ohlasy trenéra Říhy ml. po zápase
Do utkání jsme vstoupili tak, jak jsme chtěli. Do prvního inkasovaného gólu se nám dařilo. Poté jsme ale dostali tři góly ze tří akcí, což asi rozhodlo o celém průběhu utkání. Zbytek zápasu byl hodně neurovnaný, bylo hodně vyloučených. Z naší strany to nebyl hlavně v defenzivě dobrý výkon. Nemůžeme si na Slavii dovolit mít tolik vyloučených.

Poslední utkání Kadaně
SK Kadaň : AZ Havířov
V rámci třiadvacátého kola přivítala Kadaň na domácím ledě Havířov. Zápas byl ze začátku z obou stran nevýrazný, ale dvě minuty před koncem se prosadil hostující Kanko. Minutu před koncem první třetiny černožlutí po trefě Račuka srovnali na 1:1. Jenže po dvaceti vteřinách brankáře Dvořáka prostřelil Sztefek. Stav po první třetině byl 1:2. Ve druhé třetině se opět do kadaňské branky trefil Kanko a zvýšil havířovské vedení na 3:1. Minutu před koncem druhé části dal branku Hejcman a snížil na 3:2. Jenže v třetí periodě se Sportovnímu klubu nepodařilo vstřelit branku a už jen inkasovali. V jednapadesáté a v šedesáté minutě prostřelil domácího brankáře Dvořáka Štumpf. Kadaň podlehla Havířovu 5:2.

Sestava z posledního utkání s Havířovem
Dvořák (Dlouhý) – Drobný, Drtina, Trefný (C), Szathmáry, Blaha, Rohan, Černý, Tejnor – Račuk (A), D. Kaše, Kadlec – Hlava, Hejcman, Chrpa – Zadražil, Kverka, Vrána – Vaněk, Šťovíček, Sloboda.

Ohlasy trenéra Becka po zápase
Klíčovým bodem zápasu byla naše nervozita a nepřesnost. V půlce zápasu jsme se zvedli, hra začala mít tempo a rytmus. Pak jsme udělali chybu v naší přesilové hře a soupeř nám odskočil na dvoubrankový rozdíl. Havířov výborně bránil, blokoval střely, nenechával nám místo před brankou a velice dobře bojoval o puk kolem své branky. Musíme nově poskládat lajny, aby si mužstvo po odchodu Romana Chlouby a Jaroslava Kůse lépe sedlo. Soupeř si dnes zaslouženě odváží tři body.

O utkání
Utkání mezi severočeskými celky Litoměřicemi a Kadaní se uskuteční ve středu, 18. 11. od 18. hodin na zimním stadionu v Litoměřicích. Přijeďte podpořit kadaňský tým, pokud se nebudete moci dostavit, sledujte alespoň onlajny.com.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM